Jövő júniusban nyílik Makó igazi szállodája

2014 júniusában nyit a makói Glorius szálloda - tájékoztatott a a kivitelező Bodrogi Bau Kft.

A 37 szobás hotelt egy eredetileg 1927-ben bankszékháznak emelt épületben alakítják ki. Mivel az épület városképi védettséget élvez, és örökségvédelem alatt áll, a homlokzat tagoltságán változtatni nem lehet. Így a tervezett 4 csillagos szálloda szobáit nem lehetett a kívánt kategória méretének megfelelően kialakítani. Ugyanakkor a szobák szolgáltatásainak színvonala, a minőségi alapanyagok elérik a négy csillagot. 

Ami a munkálatokat illeti, a Makovecz tér felől egy blokkal bővítették az épületet, mely homlokzatát  az eredetihez igazították. További bővítés készül az udvar felől. Ez a pincét és a földszinti részt jelenti. Túl vannak a kivitelezők a tető cseréjén és bővítésén, a homlokzatok is részben elkészültek. Idén még a pince szigetelések befejezése várható, télen és tavasszal már a benti munkálatok folynak.

A szálloda szolgáltatásai közé tartozik a wellness-fitness funkciójú blokk, melynek finn szaunájából kilátás nyílik a Makovecz téren elhelyezkedő Hagymatikum fürdőre a második emeletről. Emellett beépítésre kerül egy infra szauna és kialakításra kerül egy fitness terem is, melyben különböző futópadok, szobakerékpár, egyéb kondi gépek kerülnek elhelyezésre. Természetesen külön vizesblokk, öltözők és egy termetes pihenő is társul a wellness részhez.

A 80-100 fő befogadására is képes éttermet saját konyha szolgálja ki és lehetőség nyílik svédasztalos étkezésre is. A recepció és az étterem között egy bár kapott helyet, melynek megjelenését a belsőépítészek különleges dizájnnal álmodtak meg.

A szállodához zárt udvari 40+2 parkoló tartozik. Az épület tervezésekor figyelembe vették az akadálymentességre, így több szoba is így készül. Az étteremhez szintén tartozik mozgáskorlátozott vizesblokk.

A szálloda nevének megtalálására novemberben ötletpályázatot hirdettek. Végül a beérkező félszáz javaslatból a Glorius került ki nyertesen.  


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.