Fürdőtúra a román határ magyar oldalán

Gyula, Orosháza, Makó, romániai oldalon pedig Buziásfürdő és Menyháza fogott össze, hogy egy uniós projekt keretében, közös marketingtevékenységgel, a  piaci igényeknek megfelelő szolgáltatás-csomagokkal növeljék a látogatóik számát.

A 413 ezer eurós projektet az Európai Regionális Fejlesztési Alap 85 százalékos, vissza nem térítendő összeggel támogatta, a fennmaradó részt a magyar állam (10 százalék), valamint az öt fürdőváros önkormányzatai dobták a kalapba.

A kiadványok, reklámok mellett a SpaTour-Fürdőtúra a határ mentén elnevezésű pályázat egyik eleme volt a résztvevő három magyar fürdővárost bemutató tanulmányút is, amelyet a  PG UP kft. szervezett. 

A csoport először Gyula fürdő-, kulturális, kulináris kínálatával ismerkedhetett a remek vendéglátónak bizonyult Erkel Szállóban, a Várban és természetesen a Várfürdőben. A tanulmányút résztvevőit a várkapuban lantzenével, „várkisasszonyokkal” fogadó dr. Görgényi Ernő polgármester szavaiból egyértelműen kiderült, hogy Gyula fő célja a fürdő, a történelem, a kultúra, a művészet, a gasztronómia egységes kínálatba való ötvözése, hogy a vendéget akár egész napra lekösse változatos, érdekes programokkal.

A túra második állomása az Orosháza-Gyopárosfürdő kapujában lévő Ravasz Tanya volt, ahol a házigazda ízelítőt adott a tanyasi életből, megmutatta a környéken párját ritkító múzeumát, az állatsimogatót, az abszolút csendre és nyugalomra vágyóknak kialakított vendégházat, majd a csapat aztán természetesen kipróbálhatta Gyopárosfürdő teljes kínálatát.

A látogatás záróakkordjára a város makoveczi építészeti örökségét az idén átadott Hagymatikummal ügyesen összefonó Makón került sor. Az Európában párját ritkító, Makovecz Imre által tervezett Hagymatikum a legfiatalabb fürdő a határ mentén, s akárcsak Gyula és Gyopárosfürdő, szintén elsősorban a külföldiek odacsalogatásában látják a vendégek számának emelését. Gyula és Gyopárosfürdő főleg a romániai fürdőzőkre utazik, Makó viszont már a határ közelsége miatt a szerbiaiakat is célba vette, s ezt természetesen sehol sem palástolták.

A SpaTour két romániai fürdőjének, Menyházának és Buiziásfürdőnek a bemutatására egy következő alkalommal kerül sor.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.