Matyó húsvét Mezőkövesden

Matyó húsvét Mezőkövesden 

IIdén 20. alkalommal megrendezésre kerül az UNESCO szellemi világörökség részét képező, matyó hagyományokat felidéző, Matyó Húsvét.
Egyedülálló kemping nyitott a Zsóry fürdő mellett

Egyedülálló kemping nyitott a Zsóry fürdő mellett 

Fejlesztésekkel üdvözli a szezont Mezőkövesd.
Szállodafejlesztés Mezőkövesden

Szállodafejlesztés Mezőkövesden 

Bükkalja és az Alföld találkozásánál fekvő település nemcsak a gazdag matyó népművészeti kincsekről híres, hanem a Zsóry Fürdő gyógyvizéről és standfürdőjéről, ami az ország minden pontjáról vonzza a pihenni és kikapcsolódni vágyókat. Az idei év újdonsága, hogy egy különleges kemping és egy négy csillagos szálloda is várja majd a turistákat.

Bringaút épült az Egri-Bükkalján 

Négy dél-borsodi települést köt össze az a több mint 20 kilométer hosszúságú kerékpárút, amelyet csütörtökön adtak át a forgalomnak Mezőkövesd határában.
Kerékpárút épül Mezőkövesd és Bükkzsérc között

Kerékpárút épül Mezőkövesd és Bükkzsérc között 

Kerékpárút épül mintegy húsz kilométer hosszúságban Mezőkövesd és Bükkzsérc között, a hozzá kapcsolódó mezőkövesdi közösségi közlekedésfejlesztéssel együtt 1,7 milliárd forintból - jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára pénteken sajtótájékoztatón Mezőkövesden.
Szeptember elején "begépesítik" a matyók fővárosát

Szeptember elején "begépesítik" a matyók fővárosát 

Az elmúlt két esztendőben jelentősen továbbfejlődött a mezőkövesdi Hajdu Ráfis János Mezőgazdasági Gépmúzeum. A matyók fővárosának Hadas részéhez közeli intézmény megújulva várja a látogatókat. Az összegyűjtött, több ezer műtárgy nagy részét tematikus sorrendbe rendezték. A tárlat ma már nemcsak hazai, hanem nemzetközi ismertségre tett szert  a szakemberek és a turisták körében is.

600 milliós állami támogatással épül csúszdapark Mezőkövesden 

600 millió forinttal támogatja a kormány a mezőkövesdi fürdő csúszdaparkjának megépítését.
Megújul a gyógyfürdő a Matyóföld szívében

Megújul a gyógyfürdő a Matyóföld szívében 

A vendégek és a vendégéjszakák számát tekintve mozgalmas évet zártak Mezőkövesden – tudtuk meg Lázárné Csirmaz Henriettől, a város Tourinform Irodájának vezetőjétől, a Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület elnökétől. Mindezt a sok látnivalónak, a gyógyfürdő szolgáltatásainak és a színes programoknak köszönhetik.
Életmű-kiállítással emlékeznek a legendás freskóművészre

Életmű-kiállítással emlékeznek a legendás freskóművészre 

Szakmai körökben úgy emlegetik, hogy a XX. század legjelentősebb magyar freskóművésze volt Takács István (1901-1985). De életművének fontosabb részeit ma is 290 hazai templomban őrzik oltár- és táblaképeken, stációsorozatokban és freskókon.
Hiánypótló szálláshelyek létesültek a Zsóry fürdő területén

Hiánypótló szálláshelyek létesültek a Zsóry fürdő területén 

Új szálláshelyekkel gazdagodott Mezőkövesd. A matyó város ékkövének számító, Zsóry Lajosról elnevezett gyógy- és strandfürdő területén tizennyolc négycsillagos apartmanházat építettek, melyeket ünnepélyes keretek között avattak fel.

Futballklub építtet 42 szobás szállodát a Zsóry Fürdőben 

A Mezőkövesd Zsóry Futball Club Kft. nyílt közbeszerzést írt ki egy 42 szobás sportszálló építésére, amelynek a becsült költsége nettó 500 millió forint - a felhívás a szerdai Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Színvonalas szálláshely nyílt a Zsóry Fürdő területén 

Augusztus 10-én megnyílt Mezőkövesd legújabb szálláshelye, a Pandora Zsóry Apartmanok. A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő területén, de elkerített helyen található a 18 darab igényesen kialakított apartman.

Mezőkövesden egyesülnek a világ matyói 

Több ezer vendéget várnak Mezőkövesdre az I. Matyó Világtalálkozóra – mondta lapunk érdeklődésére Lázárné Csirmaz Henriett, a helyi Tourinform Iroda vezetője. Hozzátette: a június 15-21. között megrendezésre kerülő világeseményen a határokon átívelő kapcsolatteremtésre és együttműködésre törekszenek a matyó identitás és értékvilág bemutatásával.

Újabb tagokkal bővült a Magyar Fürdővárosok Szövetsége 

A Magyar Fürdővárosok Szövetsége tavaszi közgyűlését 2015. május 15.-én Mezőkövesden tartotta, melyen részt vett Tállai András miniszterhelyettes és dr. Ruszinkó Ádám turizmusért felelős helyettes államtitkár a Nemzetgazdasági Minisztériumból.

Új elnök a Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület élén 

Május 28-án tartotta közgyűlését a helyi TDM szervezetként működő Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület.

Padlóra került a Zsóry fürdő is 

A mezőkövesdi matyó terítő után a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő padlómatricáin lépkedhetnek a budapestiek.

Ólaskertben és gépmatuzsálemek között a matyók fővárosában 

Több mint háromezer kiállított műtárgy, félmillió látogató, bejegyzésekkel teli vendégkönyvek, különböző fejlesztések, gyűjtések és támogatások. Ezek a rövid mérlegadatok az idén 35 éves Mezőkövesdi Mezőgazdasági Gépmúzeum munkájáról.

Mit keres egy matyó terítő a Nyugati tér padlóján? 

Sőt, a Deák Ferenc tér, a Corvin negyed és az Árpád-híd metrómegállóknál is van.

Új országmárka koncepciót terveznek 

A mezőkövesdi négy csillagos Hotel Balneo Zsóry Thermál és Wellnessben tartott konferencián mutatta be a következő esztendőre kidolgozott marketingtervét a Magyar Turizmus Zrt. az Észak-Magyarországi turisztikai régióban tevékenykedő önkormányzatok, TDM-ek, szállásadók, fürdők és vállalkozások képviselőinek.

Új fedett élménymedencével bővül a Zsóry fürdő 

Mintegy egymilliárd forint beruházás keretében új fedett élménymedencével, rendezvénytérrel, kalandpark jellegű játszótérrel bővül a mezőkövesdi Zsóry fürdő, valamint megújul az uszoda is - tájékoztatta a város önkormányzatának szóvivője szerdán az MTI-t.

Megújult a szentistváni matyó tájház 

Továbbra is a matyó hagyományokra építik az idegenforgalmat Szentistvánon - mondta a Turizmus Online-nak Koncz József polgármester. A falu Mezőkövesd és Tard mellett a harmadik jelentős matyó település.

Sétáló pince és színes adventi programok 

Miskolc és Mezőkövesd téli látnivalóit, a fesztiválokat, a kulturális, a színházi, valamint a múzeumi programlehetőségeket ismerhették meg turizmussal foglalkozó szakújságírók azon a tanulmányúton, amelyet a  Magyar Turizmus Zrt., a miskolci TDM, a MINDMÁR és a mezőkövesdi TDM szervezett december első hétvégéjén.

Az Accent üzemelteti a Balneót 

Az idei évben a statisztikák szerint kiemelkedően teljesítettek a hazai négycsillagos wellness szállodák, de maga a verseny is ebben a körben a legerősebb. Az elmúlt időszakban látványosan bővülő szegmensben komoly erőfeszítéseket kell tenni a vendégek kegyeiért. Nem árt, ha egyrészt igen jó adottságokkal rendelkezik a szálloda, másrészt pedig a kiszolgálás minősége is magasabb az átlagosnál.

Matyó Korzó és információs terminálok 

Mezőkövesden is lezárult a helyi TDM pályázat megvalósítása. 

Utolsó szakaszában a mezőkövesdi TDM kialakítása 

A Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület által bonyolított „Matyó vendégszeretet-Helyi TDM kialakítása Mezőkövesden” című pályázat (ÉMOP-2.3.1-2099-0009) megvalósítása június 30.-ával lezárul.

Termálvízzel fűt eztán a Zsóry fürdő 

Befejeződött a Zsóry Gyógy-és Strandfürdő hőenergetikai fejlesztése a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőkövesden, a beruházás teljes költsége mintegy 180 millió forint volt.

Így telt az első év Mezőkövesden 

Az 1999 óta működő Matyóföldi Idegenforgalmi Egyesület sikeres pályázást követően 2010.július 1-jén kezdte meg „Matyó vendégszeretet - Mezőkövesdi helyi TDM kialakítása” c. (ÉMOP-2.3.1-2009-0009) projektjét. 

Milliárdos fürdőfejlesztés Mezőkövesden 

Nettó közel egymilliárd forint értékű fejlesztés valósult meg Mezőkövesden a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben - jelentette be a város polgármestere csütörtökön Mezőkövesden, a projekt záró rendezvényén.

Koronát kaptak a magánszálláshelyek 

A magánszálláshelyek életében történelmi eseményként említette Szatmáry Kristóf, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára azt a csütörtöki egri ünnepi találkozót, melynek keretében adta át az első tíz hazai magánszálláshely tulajdonosnak az új Nemzeti Tanúsító Védjegyet. Mint hozzátette: a kormány, a turizmust, a vendéglátást - ezen belül a magánszállások fejlesztését is – támogatja az Új Széchenyi Terv keretében pályázatokkal, adókedvezménnyel. Ezek mellett olyan üzleti, jogszabályi feltételeket teremt, amelyekkel a vállalkozókat segíti.

Folyamatos megújulás a Zsóry-fürdőben 

Hamarosan átadják a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben a közel egy éve tartó fejlesztés utolsó elemeit.

Év végére befejeződhet a Zsóry-fürdő bővítése 

Jó ütemben halad a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő felújítása és fejlesztése, a több mint 1,2 milliárd forint értékű, uniós forrásból megvalósuló rekonstrukció és bővítés az év végére fejeződhet be.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!