Hiánypótló szálláshelyek létesültek a Zsóry fürdő területén

Új szálláshelyekkel gazdagodott Mezőkövesd. A matyó város ékkövének számító, Zsóry Lajosról elnevezett gyógy- és strandfürdő területén tizennyolc négycsillagos apartmanházat építettek, melyeket ünnepélyes keretek között avattak fel.

A központi épületben kialakított konferenciateremben tartott ünnepélyes projektzáró rendezvényen dr. Szegedi Andrea projektmenedzser üdvözölte a vendégeket. Köszönetet mondott mindazoknak a szakembereknek, akik munkájukkal hozzájárultak a beruházás sikeréhez. Kiemelte, hogy az új fejlesztéssel új életmódot és élményekben gazdag szolgáltatásokat kínálnak az érdeklődő turistáknak, ezért a létesítményt élettel igyekeznek megtölteni.

A gyógyturizmust szolgáló fejlesztés

A beruházás jelentőségét dr. Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere is méltatta. Hangsúlyozta, hogy a projekt indításakor sokan kételkedtek abban, szükség lesz-e az apartmanházakra. Ám időközben beigazolódott, hogy helyes döntés született, és hiánypótló szálláshelyeket építettek a Zsóry fürdő területén, amivel a gyógyturizmust szolgálják. Reményét fejezte ki, hogy ezzel a fejlesztéssel a látogatók ideális környezetben pihenhetnek, emellett megismerhetik Mezőkövesd nevezetességeit és turisztikai programjait.

A továbbiakban Ruszinkó Iván, a Spa Hotel Relax Kft. ügyvezetője beszélt a fejlesztési projekt megvalósításáról. Kiemelte, hogy 2012-ben az Észak-Magyarországi Operatív Programhoz kapcsolódva pályáztak és 266 millió forint támogatást nyertek el a tizennyolc, téglából épült apartmanház létrehozására. A fejlesztést 2013 tavaszán kezdték el és nemrég fejezték be, amely 380 millió forintba került. Emlékeztetett, hogy a magas komfortfokozatú apartmanházakban pihenő vendégek fürödhetnek és gyógyulhatnak a gazdag kéntartalmú Zsóry vizében. Különösen az ízületi bántalmakkal küzdő betegek találhatnak itt megfelelő kezelést.

Ezekben az épületekben a gyerekes családoknak és a mozgássérülteknek is megfelelő kényelmet nyújtanak, élménycsomagokat és kirándulási lehetőségeket is kínálnak nekik – tette hozzá. Például segítenek abban, hogy más borsodi településeket, mint Miskolcot vagy a Tisza-tó környékét, illetve a közelben levő hevesi megyeszékhely, Eger nevezetességeit is megismerhessék. Bejelentette, hogy az apartmanházakról, a kínált szolgáltatásokról a magyar nyelven kívül több más idegen nyelven nyomtatott ismertetőket jelentettek meg a vendégek tájékoztatására.

Matyó hímzés és gyerekmedence

A továbbiakban Mezőkövesd turisztikai jelentőségéről Lázárné Csirmaz Henriett, az 1999 óta működő Matyóföld Idegenforgalmáért Egyesület elnöke szólt. Rámutatott, hogy a város életében meghatározó szerepet játszik a gyógyvíz, illetve a matyó hímzés. Ez utóbbi, mint kiemelkedő érték, 2012-ben felkerült az UNESCO emberiség szellemi kulturális örökségének reprezentatív listájára. Mezőkövesden három múzeum is működik, a Hadas városrész pedig olyan különlegesség, ahol 100-150 éves régi házakban különböző bemutatókat tartanak. Így például a matyó asztalosműhelytől a fazekasműhelyen át a szövőházig többféle mesterséggel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

Az előadó mindezek mellett arra is utalt, hogy gazdag programajánlatot is kínálnak a turistáknak. Példaként említette a tavaszi Matyó Húsvétot, továbbá a Matyó Világtalálkozót, amelyet idén először rendeztek meg. Ezeken kívül kiemelkedő a Zsóry, valamint a nagy múltú Matyóföldi Folklórfesztivál is. Emlékeztetett, hogy az elmúlt években a gyógyfürdő is jelentősen fejlődött, új medencéket, így gyerekmedencét is létesítettek. Sőt a wellness iránt érdeklődők igényeit is igyekeznek kielégíteni. A fejlesztés jelenleg is tart. Szeretnék, hogy ha a jövőben még több vendéget üdvözölhetnének Mezőkövesden, ezért a továbbiakban is összefognak az érintettek.

Az ünnepélyes projektzárás végén dr. Fekete Zoltán polgármester és Ruszinkó Iván ügyvezető nemzeti színű szalagot kötött az apartmanházak központjának bejárati oszlopaira. A találkozó zárásaként pedig a vendégek dr. Szegedi Andrea és munkatársainak kalauzolásában megtekintették az új apartmanházakat, valamint a gyógy- és strandfürdőt.


Arisztokratikus, prémium minőségű natúrkozmetikumok modern embereknek

Arisztokratikus, prémium minőségű natúrkozmetikumok modern embereknek 

Sokunk álma, hogy megtaláljuk azt a bőrápolási rutint, amely által a legkisebb erőfeszítéssel, minimális ráfordított idővel, luxusélményben részesülhetünk nap mint nap. A Qreme megteremtette számunkra ezt a világot.
Nemzetközi építészeti díjat nyert a KÖZTI két projektje

Nemzetközi építészeti díjat nyert a KÖZTI két projektje 

A Balatonfüred Kongresszusi Központ és a Veszprémi Zöld Város is elismerésben részesült.
Ropogós rezesek, fontos kérdések és nemzetközi ízek az újbudai parkünnepen

Ropogós rezesek, fontos kérdések és nemzetközi ízek az újbudai parkünnepen 

Június 2-án rajtol a Bárka fesztivál a Feneketlen-tó partján.
Cápa kerül horogra a Dunában?

Cápa kerül horogra a Dunában? 

Nagyon úgy tűnik, hogy a hír igaz! Nem kacsa.
Kibővítették a tokaji bringa-túra programját

Kibővítették a tokaji bringa-túra programját 

Az elmúlt években megyehatáron túlról, Budapestről, sőt külföldről, Japánból és Svájcból is volt résztvevő az ingyenes túrán.
Pünkösdi szezonnyitó, izgalmas bulik - vár a Plázs

Pünkösdi szezonnyitó, izgalmas bulik - vár a Plázs 

Siófok pünkösdi szezonnyitóján, május 17. és 20. között megtelik élettel a Siófoki Nagystrand, színes családi programokkal, légi bemutatóval, óriás akadálypályával, balatoni borokkal és gasztrovásárral várják az érdeklődőket.
Szuperprodukció érkezik Budapestre

Szuperprodukció érkezik Budapestre 

Június elsején nyílik meg a BOK csarnokban a LUFILAND szuperprodukció, amely 500 000 környezetbarát lufi felhasználásával hívja világkörüli utazásra a látogatókat.
Everguest: idén szintet lép az utazási kedv

Everguest: idén szintet lép az utazási kedv 

Friss felmérés, amelyet a turisztikai tanácsadó és technológiai cég készített és tett közzé.
Magyar tag az Európai Fesztivál Szövetség vezetőségében

Magyar tag az Európai Fesztivál Szövetség vezetőségében 

Ezzel lehetővé válik nemcsak Magyarország, hanem a kelet-közép-európai régió érdekeinek megjelenítése az egyik legfontosabb szakmai szervezetben.
Bejelentés nélkül is fizet az Erste, ha késve száll fel a repülő

Bejelentés nélkül is fizet az Erste, ha késve száll fel a repülő 

A George-on keresztül megköthető biztosításnál nincs bonyolult ügyintézés, nem kell igazolások után rohangálni, a pénz automatikusan érkezik a számlánkra.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.