Milánó búcsút mond a papíralapú jegyeknek

Milánó búcsút mond a papíralapú jegyeknek 

Az elektronikus kártya ugyanannyiba kerül majd, mint a korábbi jegy.
Ez az olasz város betiltaná az éjfél utáni fagylaltárusítást

Ez az olasz város betiltaná az éjfél utáni fagylaltárusítást  

Azonban sokan látják úgy, hogy a szigorítás túl messzire megy.
Magyar tervezők alkotásai az olasz múzeumban

Magyar tervezők alkotásai az olasz múzeumban 

Olaszország legkiválóbb múzeuma adott otthont a magyar alkotásoknak a Milan Design Week alatt.
Milánó, a csókok és gólok városa

Milánó, a csókok és gólok városa 

Egy gigantikus dóm, egy pompázatos passzázs, egy legendás stadion, egy szenvedélyes csók és sok minden más - ez Milánó.
Magyar tervezők és iparművészek a milánói divathéten

Magyar tervezők és iparművészek a milánói divathéten 

Véget ért a világ legnagyobb, évente megrendezett design eseménye, a Milan Design Week, ahol április 17-23. között mutatkoztak be a magyar formatervezők és iparművészek. A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) ernyőmárkája, a Budapest Select alatt 40 hazai designmárka két helyszínen, az Alcován és a Rossana Orlandi Galériában szerepelt különleges alkotásaival.
Egyre jobban elszáll a milánói téli olimpia költségvetése

Egyre jobban elszáll a milánói téli olimpia költségvetése 

Már most harmadával többet kell költeni a 2026-os eseményre a tervezettnél. 

Tél helyett tavasszal rendezik meg a milánói BIT-et 

A milánói BIT turisztikai kiállítás dátuma megváltozik, február helyett idén április 10-12. között rendezik meg a Fieramilanocityben.
Lebontják Milánó egyik ikonikus építményét

Lebontják Milánó egyik ikonikus építményét 

Olasz sajtóhírek szerint minden jel arra utal, hogy teljesen lebontják Milánó világhírű futballstadionját, a San Sirót, és a helyén felépülő új létesítményben tartják majd meg a 2026-os téli olimpia nyitóünnepségét

Rendőrgyűrű zárta le a milánói központi pályaudvart 

Nagyszabású hatósági akció zajlott kedd délután a milánói központi pályaudvarnál: a vasútállomást rendőrgyűrű vette körbe az itt tartózkodó migránsok igazoltatására, miután korábban bevándorlók támadtak a rendőrökre.

Eltorlaszolták Milánó központi utcáit 

Tíz helyszínen emeltek utcai akadályt csütörtök reggelig az észak-olaszországi Milánó belvárosában a berlinihez hasonló kamionos terroristatámadások megakadályozására.

Csobbanni csábítják az olaszokat a magyarok 

A magyarországi fürdőturizmus lehetőségei címmel tartanak kedden Milánóban egész napos olasz-magyar szemináriumot az észak-olaszországi város kereskedelmi kamarája, a milánói magyar főkonzulátus és a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében.

Már Milánóban is tudják, hol van Nyíregyháza 

2016. március 17-én Nyíregyháza is képviselte magát a Magyar Turizmus Zrt. olaszországi külképviselete és az Észak-alföldi Regionális Marketing Igazgatóság által szervezett Prémium Napon Milánóban.

Olasz-magyar jogvita a világkiállítás magyar pavilonja körül 

Hat hónap alatt 2,5 millióan látogattak el az október 31-én zárult milánói világkiállítás magyar pavilonjába, de a magyar fél csaknem 40 alkalommal külső helyszíneken is szervezett eseményeket. A pavilon Magyarországra szállítását azonban elszámolási vita nehezíti.

Új koncerttermet építtet a milánói Scala a világkiállítás területén 

Az Európa legnagyobb operaházaként ismert milánói Scala is igénybe veszi az október 31-én lezárult milánói világkiállítás területét többek között egy új koncertterem megépítésére - közölte Alexander Pereira, a milánói operaszínház intendánsa.

Milánóba utaztak a Szépművészeti Múzeum csúcsművei 

A milánói Palazzo Realéban nyílik kiállítás Raffaellótól Schieléig címmel szerdán a Szépművészeti Múzeum és a Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményének 76 legfontosabb kincséből.

600%-kal dobta meg Milánó turizmusát a világkiállítás 

Özönlenek a külföldi turisták Milánóba, amióta megnyílt az expó.

Milánóban találhatja magát, ha kimegy a Szigetre 

A Szigetről Milánóba? címmel interaktív installációval "repíti ki" az érdeklődőket a Milánói Világkiállításra az expo magyar pavilonjának csapata.

Milánóba, Párizsba, Brüsszelbe és Malmőbe is repülhet Debrecenből 

Bázisrepülőtér lesz a Debreceni Nemzetközi Repülőtér, és a Wizz Air újabb desztinációkba indít járatokat a légikikötőből.

Csak a kutyahús lesz kitiltva a milánói világkiállításról 

Nemzetközi és rendkívüli lesz a gasztronómiai kínálat a milánói világkiállítás pavilonjaiban. A május elsején nyíló Expo2015-ön fél év alatt 26 millió tál ételt készítenek majd el. Gömbhalat, krokodilhúst és csokoládés skorpiót is lehet majd kóstolni.

Debrecen és Milánó között indít új járatot a Wizz Air 

Az első járatok október 25-én indulnak Milánó Bergamóba.

Fél évig éjjel-nappal tömegközlekedhetünk Milánóban 

Május elsejétől fél éven át nappal és éjjel is folyamatosan működik a milánói tömegközlekedés az Expo2015 világkiállításra érkező látogatók kiszolgálására.

Egy euróért megebédelhet Milánóban 

Első és második fogás körettel - ezt kínálja egy euróért (valamivel több mint háromszáz forintért) egy Milánóban nyílt étterem, ahol nem csak hajléktalanokat várnak.

Online, ingyenesen elérhető a milánói Scala archívuma 

Regisztráció nélkül, teljesen ingyenesen hozzáférhetővé vált a milánói operaház, a Scala archívuma, amely a színháznak nem csak a zenei történetét őrzi.

James Bond-rajongó nyitott 007-es szállodát 

A híres brit titkosügynök, James Bond ihlette hotel nyitotta meg kapuit Milánóban. A szobákat a 007-es filmekkel kapcsolatos több mint hatezer relikvia díszíti.

Olasz-magyar zöldség-gyümölcs 

Együttműködés jöhet létre a FruitVeB, a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és a milánói nagybani piac között - tájékoztatta földművelésügyi miniszter szerdán az észak-olasz nagyvárosból az MTI-t.

Megkezdték a Világkiállítás magyar pavilonjának előkészítését 

Ünnepélyesen átadták kedden a 2015. évi Milánói Világkiállítás (Expo 2015) magyar pavilonjának helyet adó, S28 számú telket, ezzel megkezdődött az Expo 2015 magyar pavilonjának kivitelezési előkészítése.

Róma az örök kedvenc 

Rómában a németek, Milánóban az oroszok, Nápolyban a kínaiak szeretnek vakációzni - derül ki egy felméréséből, amelyet a Corriere della Sera olasz napilap közölt a külföldi turisták kedvenc olaszországi célállomásairól.

Víz alá került Milánó 

Elöntötte Milánó északi városrészét keddre virradóra a csapadéktól megduzzadt Seveso folyó. Heves esőzések sújtották egész Észak-Olaszországot.

Expó-visszaszámlálás Milánóban 

Tíz hónappal a nyitás előtt már ötös sebességbe kapcsoltak a 2015-ös világkiállítás szervezői. A milánói expó hat hónapos nyitva tartása alatt 20 millió látogatóra és közel 5 milliárd eurós bevételre számítanak. A kétkedőket és kritikusokat erősíti, hogy az építkezés most kéthónapos csúszásban van.

Foody névre hallgat a Milánói Világkiállítás kabalája 

Foody lett a neve a bolygónk lakosságának élelmezéséről és az élethez szükséges energiáról szóló 2015-ös milánói világkiállítás kabalafigurájának. A gyümölcsök és zöldségek sokaságából álló figurát a Disney stúdió csapata készítette el. 

Bezár a Milánó-Bergamo repülőtér 

Május közepétől két hétre felújítási munkák miatt bezárja az üzemeltető Sacbo cég Milánó/Bergamo - Orio al Serio repülőterét, az ide közlekedő járatok másik két repülőtérre Linate-ra, vagy Malpensára közlekedhetnek.

Újra megnyílt a milánói székesegyház múzeuma 

Páratlan műalkotások révén kel életre Milánó története az olasz nagyváros székesegyházának kincseit bemutató múzeumban, amely három évig tartó helyreállítás nyitotta meg újra kapuit.

Olasz roadshown a Magyar Turizmus Zrt. 

A Magyar Turizmus Zrt. olaszországi képviselete is részt vett az olasz piacvezető turisztikai holding, a TTG Italia által szervezett szakmai roadshow milánói és római állomásain. 

Leállt a Debrecen-Milánó Wizz Air járat 

A debreceni repülőtérről kedden felszállt a Wizz Air utolsó Milánóba tartó gépe, a járatot négy hónap után, annak alacsony kihasználtsága miatt állította le a légitársaság.

Új európai brandet indít a Marriott 

Moxy Hotels, így hívják majd a Marriott új, európai piacra tervezett szállodaláncát, melyet a napokban mutattak be Berlinben a nemzetközi szállodai befektetői fórumon (IHIF). 

Milánó helyett Dortmundba repül a fapados 

A Wizz Air áprilistól repül Dortmundba Debrecenből, milánói járatát ugyanakkor megszünteti. 

Két új MGallery nyílik Milánóban 

Két új szálloda csatlakozik Milánóban az MGallery családhoz, az Uptown Palace és a Grand Visconti Palace, amellyel immár háromra nő az olasz városban található MGallery hotelek száma, közölte lapunkkal az Accor. 

Negyvenen a hullámok hátán 

A Vista utazási iroda november 7-11. között tengeri hajós study tourt szervezett viszonteladói partnerei és saját értékesítői részére.

A Milánó-Róma útvonalra is zöld utat kapott az easyJet 

Az easyJet újabb sikert könyvelhet el az európai légtérben - a London-Moszkva járat jogai után csütörtökön a Milánó-Róma útvonalra is zöld utat kapott a légitársaság.

Dugódíj: két napja működik, máris harmadával csökkentette a forgalmat 

Máris közel egyharmadával csökkentette az autósforgalmat a Milánóban második napja működő dugódíj, melyet két hónapos szünet után vezettek be ismét.

Bezáratta az önkormányzat a gyorséttermet 

(MTI) - Költöznie kellett a McDonald's-nak a milánóiak kedvenc bevásárlóközpontjából, a mozaikpadlójáról és üvegtetejéről híres II. Viktor Emánuel Galériából.

Étterem a milánói háztetőn 

(MTI) - Brüsszel után Milánó látja vendégül december 19-től a háztetőkre "felszerelhető" éttermet. A The Cube-ot a milánói dómtér egyik épületének a tetejére rakták fel.

Cézanne-kiállítás nyílt Milánóban 

Paul Cézanne (1839-1906) negyven festménye látható a milánói királyi palotában egy február végéig látogatható kiállításon.

Beázott a milánói Brera képtár 

Beáztak a milánói Brera képtár termei, Raffaello egyik festményét az utolsó pillanatban sikerült megmenteni. Mint kiderült, a múzeumnak még szerelőre sincsen pénze.

Turistaadó a milánói dómban 

Különbséget akarnak tenni hívők és turisták között a milánói székesegyházban. A turistákra kiszabott belépőjegyből finanszíroznák a templom helyreállítását.

23,4 millió utast szállított az Alitalia 2010-ben 

A 2010-es utas szám 1,6 millióval haladja meg a 2009-est, 7,4%-os növekedést mutatva - közölte a légitársaság a Turizmus Online-nal.

Drágább lett a szállodai szoba Európa több nagyvárosában 

Nőttek a szállodai szobaárak októberben több mint 30 európai nagyvárosban, derül ki a Trivago, szállodai árakat összehasonlító portál legfrissebb jelentéséből.

Környezetbarát hotel nyílt Milánoban 

2010 szeptemberében megnyílt a Hotel Milano Scala, mely pár percre található a legjelentősebb városi színházaktól és múzeumoktól, valamint a divat legendás Aranynegyedétől - írja a Metropol.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!