Egy euróért megebédelhet Milánóban

Első és második fogás körettel - ezt kínálja egy euróért (valamivel több mint háromszáz forintért) egy Milánóban nyílt étterem, ahol nem csak hajléktalanokat várnak.

Egy euróért sehol máshol nem lehet megebédelni Olaszországban. A Milánó külvárosában megnyílt étteremben viszont kevesebb mint egy liter tej áráért lehet rendelni. Első fogásnak például a milánói specialitásnak számító sáfrányos rizottót vagy paradicsomos tésztát, utána borjúszeletet vagy grillezett halat. A második fogáshoz zöldség is jár idény szerint.

A Ruben nevű étterem Ernesto Pellegrini ismert milánói vállalkozónak köszönhető. Pellegrini a hatvanas évek közepétől menzaszolgáltatással foglalkozik, tíz éven át a város labdarúgócsapatának, az Internek az elnöke volt.

A vendégek a helyi plébániákon keresztül jelentkezhetnek az étterembe. "Nem csak hajléktalanok számára nyitottam meg ezt az éttermet. Hozzánk kispénzű nyugdíjasok, elvált szülők és betegek rokonai is jöhetnek, akiknek az egészségügyi kiadások mellett nem futja étteremre" - hangoztatta Ernesto Pellegrini.

Hozzátette: a jelképes egyeurós hozzájárulást azért tartotta szükségesnek, hogy a vendégek méltóságát megőrizzék.

Az egyszerre ötszáz vendéget befogadó étterem Rubenről, egy Milánóban ismert hajléktalanról kapta a nevét, aki az ötvenes években egy külvárosi kunyhóban halt meg.

Forrás: MTI


Olaszország betiltja a kulcsdobozok használatát a szálláshelyeken

Olaszország betiltja a kulcsdobozok használatát a szálláshelyeken 

A tulajdonosoknak az olaszországi bérelhető szálláshelyeken megszálló vendégekkel személyesen kell találkozniuk.
Group travel: next stop the Grand Est!

Group travel: next stop the Grand Est! 

The Grand Est is a must-see destination for group travel lovers. With its historic cities and unspoilt natural landscapes, this rich, diverse region offers an unrivalled range of experiences.
Főpróbát tartottak a Szent Péter-bazilikában

Főpróbát tartottak a Szent Péter-bazilikában 

Készülnek a Szentévre.
Lajhárok, repülés az esőerdő felett és a Pura Vida

Lajhárok, repülés az esőerdő felett és a Pura Vida 

Costa Ricában megtapasztalhatjuk az igazi szabadság élményét, miközben Tarzan módjára repülünk az esőerdőben vagy egy meleg vizű forrásban ücsörgünk.
Maldív-szigetek: esküvők szereplői és a nászutasok paradicsoma

Maldív-szigetek: esküvők szereplői és a nászutasok paradicsoma 

A Visit Maldives által szervezett frissen tartott webinárium keretében betekintést kaptunk a Maldív-szigetek lenyűgöző kínálatába, amelyet kifejezetten esküvők és nászutasok számára kínálnak.
Pusztító vihar Rodoszon és Limnosz szigetén

Pusztító vihar Rodoszon és Limnosz szigetén 

A két görög szigeten szükségállapotot hirdettek ki hétfőn a görög hatóságok. Rodoszon a hatóságok közlekedési tilalmat rendeltek el, az iskolák hétfőn zárva maradtak.
Torinót választották az intelligens turizmus európai fővárosának

Torinót választották az intelligens turizmus európai fővárosának 

Az olaszországi Torino viselheti a Turizmus Intelligens Európai Fővárosa címet 2025-ben, és a spanyolországi Benidorm lesz az intelligens európai turizmus zöld úttörője jövőre – közölte az Európai Bizottság illetékes irodája pénteken.
Amadeus: 2025-ben a következők az utazási trendek

Amadeus: 2025-ben a következők az utazási trendek 

Nosztalgia, személyre szabás, az ázsiai turizmus fellendülése és spontán kapcsolatok, amelyek újradefiniálják a globális utazást.
A világ legjobb turisztikai rövidfilmjeit díjazták a World Tourism Film Awards-on

A világ legjobb turisztikai rövidfilmjeit díjazták a World Tourism Film Awards-on 

Valenciáról tragikus hírek érkeztek a Dana nevű vihar villámárvíze miatt. Most viszont örömteli eseményről számolhatunk be a nehéz időket átélt spanyol város kapcsán. Helyszíni beszámolónk.
Mélykék mágia – Európa legvarázslatosabb szigetén

Mélykék mágia – Európa legvarázslatosabb szigetén 

Egy gyönyörű sziget, amely már a római császárokat is rabul ejtette.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.