Csak a kutyahús lesz kitiltva a milánói világkiállításról

Nemzetközi és rendkívüli lesz a gasztronómiai kínálat a milánói világkiállítás pavilonjaiban. A május elsején nyíló Expo2015-ön fél év alatt 26 millió tál ételt készítenek majd el. Gömbhalat, krokodilhúst és csokoládés skorpiót is lehet majd kóstolni.

A Coldiretti olasz termelői szövetség pavilonjában felszolgált ételkülönlegesség a Szardíniáról Milánóba vitt porceddu, vagyis az egészben kemencében sütött szopósmalac lesz. Ez a malachús 2011 óta először hagyhatja el Szardíniát, ahonnan az utóbbi több mint három évben EU-tilalom miatt nem exportálhatták. Most az olasz egészségügyi minisztérium adott rá engedélyt.

Japán gömbhallal, Zimbabwe krokodilhússal készül

A Japán által felépített pavilonban a gömbhalból készített fugu lesz a gasztronómiai főszereplő. Az afrikai Zimbabwe képviselete több tonna krokodilhússal készül a világkiállítás megnyitására, Vietnámból pedig kígyópálinka érkezett. Egyes nemzetek pavilonjaiban a sáska, az óriáslárvák húsa, a szárított termeszhangya és a csokoládés skorpió is megkóstolható lesz. Egyedül a kutyahús lesz kitiltva az expóról.

Az október 31-ig tartó világkiállításon naponta átlagban 140 ezer tál ételt szolgálnak fel, fél év alatt 1,5 millió reggelit és 1,7 millió ebédet. Az expó területén működő éttermek és menzák forgalmát a következő félévre 320 millió euróra becsülik. A Táplálni a világot, energiát adni az életnek mottójú világkiállításon a becslések szerint 450 ezer tonna étel fogy majd el.

Forrás: MTI


Látogatás a sikátorok városában

Látogatás a sikátorok városában 

Dél-olasz életérzés, káosz és nyüzsgés, büszkeség és életöröm. Ráadásul mindig tanulhatunk valamit.
Copernicus: az idei volt bolygónk eddigi legmelegebb nyara

Copernicus: az idei volt bolygónk eddigi legmelegebb nyara 

A kutatók szerint 2024 lehet a Föld eddigi legmelegebb éve is.
Madrid búcsút intett a bérelhető e-rollereknek

Madrid búcsút intett a bérelhető e-rollereknek 

A városvezetés a szabálytalan és tiltott helyen való parkolások illetve a gyakori balesetek miatt hozta meg döntését.
Érdemes lesz Máltára utazni

Érdemes lesz Máltára utazni 

Idén is megrendezik Málta legizgalmasabb kultúrális fesztiválját.
Már a Trevi-kút sem a régi...

Már a Trevi-kút sem a régi... 

Pedig mindig kihagyhatatlan program a Rómát meglátogató turistáknak, hogy gyönyörködnek a szökőkút páratlan megjelenésében, és pénzérmét dobnak a medencéjébe.
A fű nagyobb lett, és megszólaltak a tücskök– az El Caminóról jelentjük

A fű nagyobb lett, és megszólaltak a tücskök– az El Caminóról jelentjük 

Kollégánk elindult, hogy végigmenjen a legnépszerűbb európai zarándokúton.
Bécs hamarosan bicikli-nagyhatalom lesz

Bécs hamarosan bicikli-nagyhatalom lesz 

Biztonságosan és környezettudatosan juthatnak a diákok a bécsi iskolákba.
Hatvan éve nem volt ilyen meleg Horvátországban

Hatvan éve nem volt ilyen meleg Horvátországban 

Az utóbbi hatvan év legmelegebbje volt az idei augusztus Horvátországban.
Hároméves körutazásra indultak - három hónapja várják az indulást

Hároméves körutazásra indultak - három hónapja várják az indulást  

Titanic-átok sújtja? A hajó jelenleg a belfasti Harland és Wolff hajógyárban van, ahol a Titanic is épült.
Turisztikai ágazat szereplői a Szentföldön: önkéntes munkát vállalók, pályaelhagyók, más országba költözők

Turisztikai ágazat szereplői a Szentföldön: önkéntes munkát vállalók, pályaelhagyók, más országba költözők 

Milyen helyzetben vannak ma a turisztikai szegmens résztvevői Izraelben, ahol 2023. október 7-én a Hamász terrortámadást intézett ártatlan izraeliek ellen? Ennek jártunk utána.

Interjú

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.  
Vylyan Pincészet: Feketén-fehéren, nyáron zöldre váltva

Vylyan Pincészet: Feketén-fehéren, nyáron zöldre váltva 

Indul a verjus-szüret a Villány-siklósi-borvidék egyik legjelentősebb, patinás, több mint 30 éves múlttal rendelkező pincészeténél, a Vylyan birtokon.