Csak a kutyahús lesz kitiltva a milánói világkiállításról

Nemzetközi és rendkívüli lesz a gasztronómiai kínálat a milánói világkiállítás pavilonjaiban. A május elsején nyíló Expo2015-ön fél év alatt 26 millió tál ételt készítenek majd el. Gömbhalat, krokodilhúst és csokoládés skorpiót is lehet majd kóstolni.

A Coldiretti olasz termelői szövetség pavilonjában felszolgált ételkülönlegesség a Szardíniáról Milánóba vitt porceddu, vagyis az egészben kemencében sütött szopósmalac lesz. Ez a malachús 2011 óta először hagyhatja el Szardíniát, ahonnan az utóbbi több mint három évben EU-tilalom miatt nem exportálhatták. Most az olasz egészségügyi minisztérium adott rá engedélyt.

Japán gömbhallal, Zimbabwe krokodilhússal készül

A Japán által felépített pavilonban a gömbhalból készített fugu lesz a gasztronómiai főszereplő. Az afrikai Zimbabwe képviselete több tonna krokodilhússal készül a világkiállítás megnyitására, Vietnámból pedig kígyópálinka érkezett. Egyes nemzetek pavilonjaiban a sáska, az óriáslárvák húsa, a szárított termeszhangya és a csokoládés skorpió is megkóstolható lesz. Egyedül a kutyahús lesz kitiltva az expóról.

Az október 31-ig tartó világkiállításon naponta átlagban 140 ezer tál ételt szolgálnak fel, fél év alatt 1,5 millió reggelit és 1,7 millió ebédet. Az expó területén működő éttermek és menzák forgalmát a következő félévre 320 millió euróra becsülik. A Táplálni a világot, energiát adni az életnek mottójú világkiállításon a becslések szerint 450 ezer tonna étel fogy majd el.

Forrás: MTI


Szigorítások és új szabályok a Cinque Terrén

Szigorítások és új szabályok a Cinque Terrén 

A helyi nemzeti park hatósága szigorításokat vezet be a biztonság és a természeti környezet védelme érdekében.
A DHL korlátozza amerikai kiszállításait

A DHL korlátozza amerikai kiszállításait 

A DHL Express április 21-től ideiglenesen felfüggeszti a 800 dollárt meghaladó értékű, magánszemélyeknek szóló csomagok kiszállítását az Egyesült Államokba.
WTTC: 2035-re 4,5 millió új turisztikai munkahely az EU-ban

WTTC: 2035-re 4,5 millió új turisztikai munkahely az EU-ban 

Az Európai Unió utazási és turisztikai szektora erőteljes növekedési pályára állt, és a következő évtized során várhatóan további 4,5 millió munkahelyet teremt 2035-re.
Elköltözött a Kartago Tours központja

Elköltözött a Kartago Tours központja 

A költözés a vállalat ügyfelei által eddig is használt elérhetőségeket nem érinti.
Élj Dubajban, miközben tanulj tartalomkészítést!

Élj Dubajban, miközben tanulj tartalomkészítést! 

A Beautiful Destinations Academy,  a Visit Dubai-val együttműködve most egyedülálló lehetőséget kínál .
World Tourism Film Awards: idén is díjazzák a világ legjobb turisztikai kisfilmjeit

World Tourism Film Awards: idén is díjazzák a világ legjobb turisztikai kisfilmjeit  

Főszerkesztőnk is a nemzetközi zsűri tagja.
Varsó, a meglepetések városa

Varsó, a meglepetések városa  

Lengyelország fővárosa igazi modern metropolisz.
Mit rejt a mély Görögország egyik legszebb szigete alatt?

Mit rejt a mély Görögország egyik legszebb szigete alatt? 

Szantoriniről van, szó, ahol meredek sziklák százai sorakoznak, helyről, amelyet turisták százezrei látogatnak évente.
Ingyenes és pénztárcabarát dubaji programok

Ingyenes és pénztárcabarát dubaji programok 

Sokan azt gondolják, hogy Dubajban csak költséges szórakozás várja a látogatókat. Szerencsére ez nem így van, hiszen számos ingyenes látnivalót is találunk, ha Dubajba látogatunk.
Már a horvátok is nehezítettek a határátkelésnél

Már a horvátok is nehezítettek a határátkelésnél 

Szlovákia és Ausztria után április 15-től Horvátország is ideiglenes határellenőrzést rendelt el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.