Csak a kutyahús lesz kitiltva a milánói világkiállításról

Nemzetközi és rendkívüli lesz a gasztronómiai kínálat a milánói világkiállítás pavilonjaiban. A május elsején nyíló Expo2015-ön fél év alatt 26 millió tál ételt készítenek majd el. Gömbhalat, krokodilhúst és csokoládés skorpiót is lehet majd kóstolni.

A Coldiretti olasz termelői szövetség pavilonjában felszolgált ételkülönlegesség a Szardíniáról Milánóba vitt porceddu, vagyis az egészben kemencében sütött szopósmalac lesz. Ez a malachús 2011 óta először hagyhatja el Szardíniát, ahonnan az utóbbi több mint három évben EU-tilalom miatt nem exportálhatták. Most az olasz egészségügyi minisztérium adott rá engedélyt.

Japán gömbhallal, Zimbabwe krokodilhússal készül

A Japán által felépített pavilonban a gömbhalból készített fugu lesz a gasztronómiai főszereplő. Az afrikai Zimbabwe képviselete több tonna krokodilhússal készül a világkiállítás megnyitására, Vietnámból pedig kígyópálinka érkezett. Egyes nemzetek pavilonjaiban a sáska, az óriáslárvák húsa, a szárított termeszhangya és a csokoládés skorpió is megkóstolható lesz. Egyedül a kutyahús lesz kitiltva az expóról.

Az október 31-ig tartó világkiállításon naponta átlagban 140 ezer tál ételt szolgálnak fel, fél év alatt 1,5 millió reggelit és 1,7 millió ebédet. Az expó területén működő éttermek és menzák forgalmát a következő félévre 320 millió euróra becsülik. A Táplálni a világot, energiát adni az életnek mottójú világkiállításon a becslések szerint 450 ezer tonna étel fogy majd el.

Forrás: MTI


Nyár, szünidő és Dubaj

Nyár, szünidő és Dubaj 

A városban számos lehetőség van kulturális, aktív, sőt akár extrém programok kipróbálására.
Ausztria újra felfedezve – Sport, ízek és élmények karnyújtásnyira

Ausztria újra felfedezve – Sport, ízek és élmények karnyújtásnyira 

Ausztria 2025-ben is izgalmas célpont a magyar utazók számára.
Midsommer, avagy egy varázslatos svédországi éjszaka

Midsommer, avagy egy varázslatos svédországi éjszaka 

A nyári napforduló a svédek második legnagyobb ünnepe, az éj ilyenkor a hagyományok szerint tele van varázslattal.
Tűzvész Splitnél – videóval

Tűzvész Splitnél – videóval 

A tűzoltók egyelőre nem tudják megfékezni a lángokat.
Zseniális ötlet Bécs turizmusáért felelőseitől: új sétaútvonal egy ikonikus film nyomán

Zseniális ötlet Bécs turizmusáért felelőseitől: új sétaútvonal egy ikonikus film nyomán 

Különleges új sétaprogram az osztrák fővárosban.
Retro fesztivál Opatijában

Retro fesztivál Opatijában 

Június 26-28. között Opatija a retro szórakozás fővárosává válik.
Már csak ez hiányzott: fertőző, ragályos kór jelent meg Romániában

Már csak ez hiányzott: fertőző, ragályos kór jelent meg Romániában 

Első ízben mutatták ki a juhhimlőt (variola ovina) a helyi illetékes hatóságok.
Napfényes ANTOR szezonnyitó a város felett

Napfényes ANTOR szezonnyitó a város felett 

Június 17-én a belvárosi Pullmann Hotel hangulatos rendezvénytermében tartotta szezonnyitó eseményét öt Magyarországon működő nemzeti idegenforgalmi szervezet.
Miért jönnek szívesen az osztrákok hozzánk?

Miért jönnek szívesen az osztrákok hozzánk? 

Az UniCredit Bank Austria idén is elkészítette a nyaralási euró számítását.
Ennyit költenek külföldi nyaralásra a magyar családok

Ennyit költenek külföldi nyaralásra a magyar családok 

Idén minden második magyar készül külföldre utazni legalább egyszer. Az úti célok változatlanok, de egyre többe kerül a nyaralás.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.