Rekordszámú maskarás az idei busójáráson

Rekordszámú maskarás az idei busójáráson 

A tervek szerint rekordszámú, 2200 maskarás és 70 busócsoport vesz részt a hagyományos mohácsi téltemető, tavaszköszöntő népszokáson, az idén február 16. és 21. között zajló, tizenöt helyszínen kétszáz programot kínáló busójáráson.
Megújul Mohács fontos múzeuma

Megújul Mohács fontos múzeuma 

Megújul a csaknem száz esztendeje alapított mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeum állandó kiállítása hetvenmillió forintból, a Nemzeti Kulturális Alap Magyar Géniusz Programjának köszönhetően - tájékoztatta a közgyűjtemény az MTI-t.
Márciusban nyit Mohács első luxus vendégháza

Márciusban nyit Mohács első luxus vendégháza 

Mesebeli környezetben, jacuzzival és panorámaablakokkal épül a Csele-patak és a Duna találkozásánál Mohács első luxus vendégháza, a Csele Secret Loft.
Az eddigi legnagyszabásúbb lesz a idei Busójárás

Az eddigi legnagyszabásúbb lesz a idei Busójárás 

Minden eddiginél több, mintegy 2000 maskarás űzi a telet a február 24. és március 1. között zajló mohácsi busójáráson. A népszokás hat napon át, tizenöt helyszínen zajló csaknem másfél száz programjára hatvanezer látogatót várnak.

Gyönyörű loftban nyílt kulturális negyed Mohácson 

A pécsi Zsolnay negyed mintájára az egykori Selyemgyár felújításával nyílt Mohácson kulturális programok helyszínéül szolgáló rendezvényhelyszín.
A városé lehet majd a mohácsi Szent János Hotel

A városé lehet majd a mohácsi Szent János Hotel 

Egy huszárvágással az önkormányzat tulajdonába kerülhet a jelenleg zárva tartó Szent János Hotel, és a szállodában akár rövid időn belül vendégeket is fogadhatnak - írja a Mohácsi Újság.
Elmarad a télűző mohácsi busójárás

Elmarad a télűző mohácsi busójárás 

Reméljük, azért Tél tábornok nem marad örökre a nyakunkon.
Elkezdődött a mohácsi busójárás

Elkezdődött a mohácsi busójárás 

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel megkezdődik csütörtökön a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át minden eddiginél több, 1750 maskarás űzi a telet a Duna-parti városban.
Ötvenszemélyes kirándulóhajóval bővült Mohács turisztikai kínálata

Ötvenszemélyes kirándulóhajóval bővült Mohács turisztikai kínálata 

Ötvenszemélyes katamarán kirándulóhajóval bővült Mohács turisztikai kínálata, a több mint 200 millió forintból beszerzett, Mohács I. névre keresztelt, csütörtökön átadott vízi járművet hétfőtől bocsátják az utazóközönség rendelkezésére.

Rendeződik a Duna vízszintje 

A Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. tájékoztatása szerint nyolc órától ismét szállítanak 3,5 tonnánál nehezebb járműveket a kompok a Mohács-Újmohács átkelőhelyen.

Elindult a mohácsi Duna-híd tervezése 

A TED-en megjelent az ajánlati felhívás a Mohácson épülő Duna-híd közbeszerzésére. 

Több száz millióból épített turistahajót Mohács 

Több mint háromszázmillió forintot fordíthat Mohács és Pélmonostor közösen turisztikai fejlesztésekre, egy a határon átnyúló, sikeres pályázatnak köszönhetően.

Első alkalommal rendeznek Dunamenti Halfesztivált Mohácson 

Első alkalommal rendezi meg július 22-én a Dunamenti Halfesztivált Mohácson a baranyai város német nemzetiségi önkormányzata, amelyre a Duna Győrtől Újvidékig tartó szakaszáról várnak halfőző mestereket, valamint szabadidős halászléfőző csapatokat.

Közvetlen vonatok indulnak Pécsről a mohácsi busójárásra 

Átszállás nélkül juthatnak el február 26-án Pécsről Mohácsra, a mohácsi sokácok hagyományos, télbúcsúztató, tavaszköszöntő népszokására a busójárásra utazók.

Ennyi maskarás még sosem volt a mohácsi busójáráson 

Minden eddiginél több, mintegy 1300 maskarás űzi el a telet az idei busójáráson, amely február 23-án veszi kezdetét Mohácson. 

Leállt a dunai kompjárat Mohácsnál 

A rendkívüli hideg időjárás és a Dunán egyre erősödő jégzajlás miatt keddtől bizonytalan ideig szünetel a komp- és révközlekedés Mohácsnál - közölte a Mohácsi Városgazdálkodási és Révhajózási Nonprofit Kft. hajózási üzletágvezetője.

2018-ban kezdődhet az új mohácsi kikötő építése 

Várhatóan 2018 első felében kezdődik a mintegy 5 milliárd forintos beruházással Mohácson felépülő új kereskedelmi kikötő kivitelezése - mondta a Duna-parti város polgármestere.

Mohács is profitálna a dunai hajókon érkező turistákból 

Mind több szállodahajó érkezik a Dunán, de Mohácson egyelőre csak a határt lépik át.

Csütörtöktől ismét beveszik a busók Mohácsot 

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel megkezdődik csütörtökön a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át 1200 jelmezes űzi a telet a Duna-parti városban.

Nyolcvanezren a busójáráson 

A busójárás, mint az egyik legkülönlegesebb hazai népszokás jelentőségére hívta fel a figyelmet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter vasárnap Mohácson, a város télűző, tavaszköszöntő fesztiváljának hatalmas érdeklődés mellett rendezett fő programjain.

70 program 30 helyszínen a mohácsi busójáráson 

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel megkezdődik csütörtökön a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át minden eddiginél több, 1200 jelmezes űzi a telet a Duna-parti városban.

Ennyi maskarás még sosem volt a busójáráson 

Minden eddiginél több, 1200 maskarás űzi el a telet az idei busójáráson, amely február 12-én veszi kezdetét Mohácson.

Félmilliárd forint a mohácsi termálfürdőre 

Bővíti szolgáltatásait a mohácsi termálfürdő, a jövő év elejéig tartó beruházásra 492 millió forintot költenek - tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

Reszkess tél, jönnek a busók! 

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel a budapesti Utazás kiállítás első napjával egy időben kezdődik a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át minden eddiginél több, 1100 jelmezes űzi a telet a Duna-parti városban.

Ennyi busó talán még sosem volt 

Minden eddiginél több, 1100 maskarás űzi el a telet az idei busójáráson, amely február 27-én veszi kezdetét Mohácson.

Jönnek a busók, megteltek a szálláshelyek 

Közeleg a busójárás, Mohácson már szinte minden a február 27. és március 4. között megrendezésre kerülő téltemető népszokásról szól. Számos különleges esemény várja majd a Duna-parti városba érkezőket, többek között a megújuló Szent Miklós Malom, a térség egyetlen ipartörténeti műemléke.

Mi van, ha nem jutunk el a busójárásra? 

A Busó-udvart eddig már közel háromezren, köztük több külföldi kereste fel megnyitása óta.

Felkészülten kellene várni a világörökséggé nyilvánítást 

A Limest, mint hazánk elkövetkezendő legnagyobb turisztikai attrakcióját helyezte a középpontba Pécsett a Magyar Limes Szövetség és a Pannon Kultúra Alapítvány által közösen rendezett szakmai konferencia.

Minden nap lesz busójárás Mohácson 

Átadták a Busóudvart Mohácson, a mintegy 700 millió forintból épült létesítmény a busójárás hangulatából ad ízelítőt a látogatóknak.

Átadás előtt a Busó udvar Mohácson 

A több mint félmilliárd forintból megvalósult új, egyedi bemutató tér a település központjában a történelmi belvárosban kapott helyet.

Idegenforgalmi díjat kapott a Mohácsi Történelmi Emlékhely vezetője 

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara évről évre díjazza a megye gazdaságának legkiemelkedőbb teljesítményt nyújtó szereplőit.

Telt házas volt a busójárás 

Mintegy 80 ezren kísérték figyelemmel a szervezők becslései szerint a busójárás fő programjait vasárnap Mohácson, ahol csütörtöktől rekordlétszámú jelmezes űzi a telet és köszönti a közelgő tavaszt.

Kezdődik a busójárás 

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel megkezdődik ma a mohácsi busójárás, amelynek keretében hat napon át mintegy ezer jelmezes űzi a telet a Duna-parti városban.

Hamarosan temetik a telet a busók Mohácson 

Eddig csak egy különleges vidéki téltemető szertartás volt, az idén ellenben már a kulturális világörökség része is a február 7-12. közötti mohácsi busójárás. 

Udvar épül a busójárásnak 

Péntek délelőtt Mohács polgármestere és a kivitelező KÉSZ Építő Zrt. vezérigazgatója közösen tették le a mohácsi Busó Udvar alapkövét. A közel 520 millió forintos beruházás – amelyből több mint 392 millió forint uniós támogatás – célja az UNESCO által is szellemi kulturális örökséggé nyilvánított Busójárás idegenforgalmi fontosságához méltó helyszín kialakítása.

Szállodahajó kötött ki Gemencen 

Először történt meg, hogy a Duna Kalocsa-Mohács közötti szakaszán szállodahajóval érkezzenek turisták a régióba.

Átadták az élményfürdőt Mohácson 

Befejeződött a mohácsi termálfürdő szolgáltatásainak komplex fejlesztése, amelynek eredményeként öt új rekreációs szolgáltatás jelent meg a fürdő palettáján. 

Hatalmas érdeklődés kíséri a mohácsi busójárás programjait 

Hatalmas érdeklődés kíséri a busójárás idei rendezvényeit: csak a vasárnapi fő programokra, a busók dunai átkelésére, a főtéri felvonulásra, valamint az esti máglyagyújtásra ezrek voltak kíváncsiak Mohácson.

Kezdődik a busójárás Mohácson 

A Maszkot ölt apraja-nagyja című farsangi készülődéssel csütörtökön megkezdődnek a mohácsi busójárás idei programjai, melyek közül a jégzajlás miatt elmarad az egyik fő attrakció, a farsangi koporsó Dunára bocsátása.

Egyre több török jön Mohácsra 

Török turisták is egyre nagyobb számban érdeklődnek a megújult Mohácsi Történelmi Emlékhely iránt, amelyet augusztus vége óta több mint kétezren kerestek fel.

Kilátókupola a mohácsi emlékhelyen 

Ünnepélyes keretek között avatták fel a Mohácsi Történelmi Emlékpark látogatóközpontját. A Siklós-Mohács Élményút részét képező emlékpark fejlesztése hazai és uniós források felhasználásával, fél milliárd forintból valósult meg.

Hamarosan átadják a mohácsi emlékhely fogadóépületét 

Jövő vasárnap adják át a Mohácsi Történelmi Emlékhely új fogadóépületét, amelyben korszerű interaktív módszerekkel mutatják be az 1526-os mohácsi csata mozzanatait, az esemény előzményeit és következményeit.

Nagycsaládos gemenci gólyapár 

Jó volt az idei gólyaszaporulat Baja és Mohács környékén. Hat fiókát nevel egyetlen gólyapár Alsónyéken.

Élményfürdő épül Mohácson 

Hivatalosan is elkezdődött Mohácson az egykori szabadtéri uszoda helyén az élményfürdő építése, amelyet a következő strandidényben már birtokba is vehetnek a város lakói. 

Négy nap múlva indul a Budapest-Tokaj hajójárat 

Az idén nyáron ismét lesz a Dunát a Tiszával kombináló luxushajóút – tájékoztatta szerkesztőségünket az exkluzív programot szervező társaság, a CroisiEurope.

Mohács nem ad több pénzt, Harkány kevesli 

Harkány szerint kevés a mohácsiak által a gyógyfürdő többségi tulajdonjogáért megajánlott pénz, a Duna-parti város viszont nem szán többet annak megvásárlására. A tárgyalások megszakadtak, az üzlet várhatóan nem köttetik meg. Munkatársunktól

Busók és kocsonya Miskolcon 

Hamarosan a miskolci Kocsonyafesztiválon riogatják a telet a mohácsi busók. Munkatársunktól

Mohács segítő kezet nyújt Harkánynak 

Félmilliárd forintért vásárolná meg a Harkányi Gyógyfürdő Zrt. részvényeinek ötvenegy százalékát Mohács önkormányzata. Munkatársunktól
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!