Tánc és a századforduló szerelmi élete a Szentendrei Skanzenben

Tánc és a századforduló szerelmi élete a Szentendrei Skanzenben 

Tánc, tűzugrás, szerelmi jóslás és csoki bonbonok - izgalmas lesz az idei Múzeumok éjszakája a Skanzenben.
Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján

Kihagyhatatlan kulturális ziccerek a Múzeumok Éjszakáján 

Közel 450 intézmény mintegy 2500 programmal készül június 22-ére.
Múzeumok Hosszú Éjszakája Bécsben

Múzeumok Hosszú Éjszakája Bécsben 

Az Osztrák Közszolgálati Média, az ORF jóvoltából idén is megrendezik a Múzeumok Hosszú Éjszakáját, amikor egyetlen éjszaka mindenki annyi múzeumot járhat végig egy jeggyel, amennyit csak bír. 
50 ezerrel voltak többen az idei Múzeumok Éjszakáján, mint tavaly

50 ezerrel voltak többen az idei Múzeumok Éjszakáján, mint tavaly 

Mintegy 380 ezer belépést regisztráltak az idei Múzeumok Éjszakája programjain, ez 50 ezerrel több, mint a tavalyi, ami jelentős emelkedés.
Szombat este indul a Múzeumok Éjszakája

Szombat este indul a Múzeumok Éjszakája  

Közel ötszáz programot ajánlanak szerte az országban, június 24-én.
Múzeumok Éjszakája Szentendrén

Múzeumok Éjszakája Szentendrén 

Idén először a Skanzen is csatlakozott a nyár legnépszerűbb kulturális eseményéhez. Egy város, egy este, egy karszalag: egyetlen éjszaka alatt tíz helyszín számtalan programmal várja a látogatókat.  A Ferenczy Múzeumi Centrum (FMC) nyolc múzeumában a művészetekben, a szentendrei Skanzenben a múltban kalandozhatnak az érdeklődők.
Múzeumok éjszakája több, mint kétezer programmal

Múzeumok éjszakája több, mint kétezer programmal 

Országszerte 442 kulturális intézmény több mint 2200 programmal, köztük koncertekkel, tárlatvezetésekkel, interaktív eseményekkel várja a látogatókat június 24-én, a Múzeumok éjszakáján - mondta el Vincze Máté, a Kulturális és Innovációs Minisztérium közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára az eseményt beharangozó keddi budapesti sajtótájékoztatón.
Június 24-én Múzeumok éjszakája

Június 24-én Múzeumok éjszakája 

Június 24-én, szombaton rendezik meg a Múzeumok éjszakáját, amelynek kiemelt helyszíne az idén Veszprém lesz - közölték a szervezők az MTI-vel.
Sikeresen lezajlott az ország legnagyobb kulturális eseménye

Sikeresen lezajlott az ország legnagyobb kulturális eseménye 

Sikeresen lezajlott az ország legnagyobb, legnépszerűbb kulturális eseménye, a 20. Múzeumok éjszakája - közölték a szervezők az MTI-vel vasárnap.
Feltalálók, csillagok, koncertek

Feltalálók, csillagok, koncertek 

Magyarország egyik legnagyobb és legnépszerűbb kulturális rendezvényéhez, az immár 20. alkalommal megrendezett Múzeumok Éjszakájához a Millenáris is csatlakozik - – az Álmok Álmodói 20 kiállításhoz kapcsolódva.

Múzeumok Éjszakáján, sörrel 

Kulturális beszélgetéssorozatot indít a Dreher Söripari Emléktár.

A börtönbe is bejuthatunk a Múzeumok Éjszakáján 

A börtönbe a bíróságon át vezet az út címmel idén először nyitja meg közösen a kapuit a Fővárosi Törvényszék (FT), valamint a Markó, azaz a Nagy Ignác utcai börtön a Múzeumok éjszakáján - olvasható a rendezvény honlapján, valamint a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mobil üveghuta a Műcsarnok mellett 

Háromnapos programmal készül a Múzeumok éjszakájára az Üveg nemzetközi éve programjaiért felelős Bohus-Lugossy Alapítvány, melynek szervezésében mobil üveghutát állítanak fel június 24-26. között a Műcsarnok melletti promenádon.

Múzeumok Éjszakája a szolnoki RepTárban 

Június 26-án 10 órától éjfélig várják a látogatókat zseblámpás tárlatvezetésekkel, előadásokkal, repülőgép és helikopter beülési lehetőségével.

Múzeumok éjszakája a Memento Parkban 

A Szoborpark Múzeum három hónapos kényszerszünet után ismét megnyitja kapuit. A kicsiknek Mint a mókus társasjátékkal, a nagyoknak Fel vörösök, proletárok! című tárlatvezetéssel is indítanak programot.

Múzeum Éjszakája: a RepTárban 

A RepTár Szolnoki Repülőmúzeum június 27-én hosszított nyitvatartással, egy egész éjszakás programmal, zseblámpás tárlatvezetéssel és szabadtéri mozival várja látogatóit.

422 ezer látogató a Múzeumok éjszakáján 

Rekordot döntött a látogatók száma a Múzeumok éjszakája országos rendezvényein: június 23-án országszerte összesen 422 ezer látogatót regisztráltak a résztvevő intézmények - közölte az MTI-vel az Emberi Erőforrások Minisztériumának Kultúráért Felelős Államtitkársága szerdán.

Több mint száz program Pécsett 

Idén a Múzeumok Éjszakája kulturális programsorozat kiemelt országos helyszíne Pécs lesz, ahol több érdekességgel is várják a látogatókat. A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) együttműködve az Emberi erőforrások Minisztériumával belföldi tanulmányútra vitte Pécsre a turizmussal foglalkozó újságírókat június 5-én, hogy már a nagy esemény előtt megismerjék a kiemelt helyszín rendezvényei. Pécsett a nagyközönséget június 23-án, a Múzeumok Éjszakáján, tizenkét helyszínen mintegy száz program várja.

„Expedíció az ismeretlenbe rejtély-szoba” a Múzeumok Éjszakáján 

A Travel Channel újra megépíti “Expedíció az ismeretlenbe rejtély-szobát" a Magyar Természettudományi Múzeumban június 24-én.

Erotika, japán babák és sok más Debrecenben a Múzeumok Éjszakáján 

Országszerte több száz intézmény csaknem kétezer programot kínál az idei, június 24-ére meghirdetett Múzeumok Éjszakájára. Debrecen kiemelt helyszíne, a „fővárosa” lesz a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatnak. A központi téma ebben az évben az értékőrzés.  

Bocskai és Báthory jelképek a Déri Múzeumban 

Debrecen lesz az idei Múzeumok Éjszakája országos rendezvényeinek kiemelt helyszíne.  Az intézmény egy eddig kevesek által látott, kivételes jelentőségű uralkodói jelképpel készül június 24-re.

Debrecen lesz a 2017-es Múzeumok Éjszakája kiemelt helyszíne 

A kormányzat a kultúra decentralizálását fogalmazta meg, és ez eredményre vezetett. Az idei Múzeumok Éjszakáján egyensúly alakult ki a budapesti és a vidéki helyszínek között. Országosan 431 intézmény csatlakozott a rendezvényhez. A leglátogatottabb helyszín az idei kiemelt városban, Kecskeméten volt, a Bozsó gyűjteményt 8101 személy kereste fel. A második legnépszerűbb intézmény a debreceni Déri Múzeum volt 7567 látogatóval, és a harmadik szintén kecskeméti helyszín volt, a Cifra palota. Az épületet 7420 vendég kereste fel. 

Kézműves programok, éjszakai árnyjáték és tűzugrás is lesz Somogyban a Múzeumok éjszakáján 

Szombaton, június 25-én Somogy megyében, a Múzeumok éjszakája programsorozat keretében az érdeklődök napközben népi játékokon vehetnek rész, jurtaépítést láthatnak és a szerelmi bájital készítésének titkait is megismerhetik, éjszaka pedig Szent Iván-éji vigadalomra várják a vendégeket.

Ötven helyszín, több száz program Kecskeméten a Múzeumok éjszakáján 

Ötven helyszínen több száz programmal várják a látogatókat Kecskeméten június 25-én, a Múzeumok éjszakáján - közölte a helyi rendezvénysorozat főszervezője, a Bozsó Gyűjtemény kurátora. 

Rockabilly-járat és didzseridu Kecskeméten 

2016. július 25-én rendezik a legnépszerűbb nyári múzeumos rendezvényt, a Múzeumok Éjszakáját, melynek idén Kecskemét lesz a központi helyszíne. A minden évben óriási közönségsikert arató esemény előtt (június 7-én) Kecskemét városa és a Magyar Turisztikai Ügynökség sajtótájékoztatót és sajtóbejárást szervezett a negyvennél is több kiállítótér és résztvevő néhány izgalmas helyszínén. 

Kincskeresés, szamártárlat és a Szegedi Robotember a Múzeumok Éjszakáján 

Június 20-án, szombaton idén is országszerte megrendezik a Múzeumok Éjszakáját, melynek keretében rengeteg helyszínen várják izgalmas programokkal a látogatókat.

Erdély is megelevenedik a Múzeumok Éjszakáján 

Országszerte több mint 360 intézmény csaknem 2000 programot kínál az idei, június 20-ára meghirdetett Múzeumok Éjszakáján. Az ország legnagyobb kulturális rendezvényén idén először kiemelt tematikához – Élő Erdély – is kapcsolódhatnak a résztvevő intézmények, a vidéki városok közül pedig Eger kerül fókuszba. A látogatók ezen az éjszakán nemcsak a múzeumok és kiállítóhelyek, hanem számos más kulturális, művészeti és közművelődési intézmény, kulturális örökségi helyszín, műemlék vagy civil szervezet gazdag programjaiból választhatnak.

Máglyagyújtás és vitézparádé Egerben 

A felújítás alatt levő vár, valamit a tavaly nemzeti emlékhellyé nyilvánított Eger és a Dobó István Vármúzeum lesz a kiemelt vidéki helyszíne az idei Múzeumok Éjszakája országos programsorozatnak. A június 20-ára meghirdetett látványos, nagyszabású kulturális eseményről kedden bemutatókkal egybekötött sajtótájékoztatót tartottak az egri várban.

Nikola Tesla a horvát múzeumok éjszakáján 

Nikola Tesla munkássága lesz a témája az idei, jubileumi múzeumok éjszkájának Horvátországban.

Feltárulnak a Gellért és az Astoria Hotel titkai 

Június 21-én, a Nyitott Szállodák Éjszakáján felfedi évszázados titkait a Gellért és az Astoria hotel. 

Kedvezményes szállásajánlatok a Múzeumok Éjszakáján 

Budapesten 12., vidéken tizedik alkalommal kerül sor a Múzeumok Éjszakájára június 21-én, szombaton este 18 óra és éjjel 2 óra között. 

Megdöntötte a tavalyi látogatószámot a Múzeumok Éjszakája 

Vidéken és Budapesten mintegy 356.465-en látogattak el a Múzeumok Éjszakája valamely programjára. Az országos rendezvényt, amelyben 350 intézmény vett részt, az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága koordinálta.

Mindjárt itt a Múzeumok Éjszakája 

Abasártól Zsámbékig 187 vidéki és 106 fővárosi kulturális intézmény összesen 350 helyszínen várja különleges programokkal a 11. Múzeumok éjszakájának látogatóit június 22-én.

Idén is lesz Mátrai Múzeumok Éjszakája 

A Mátra Jövője Turisztikai Egyesület június 22-én immár hatodik alkalommal rendezi meg a Mátrai múzeumok éjszakája programot.

Az Esterházy Madonna Eszterházán 

A Múzeumok Éjszakáján, 2012. június 16-án a fertődi Esterházy-kastélyban is láthatják az érdeklődők Raffaello Santi Esterházy Madonna című alkotását.

A Magyar Sportmúzeum is csatlakozik a Múzeumok Éjszakájához 

Idén először a Magyar Sportmúzeum és a Nemzeti Sportközpontok is csatlakozik a Múzeumok Éjszakája programsorozathoz, így június 16-án különleges élményben lehet részük a Puskás Ferenc Stadion látogatóinak.

Különleges művészeti kezdeményezés 

Egy skóciai atomerőmű, egy brit történelmi óceánjáró és egy keletközép-angliai múzeum lettek a befutói egy különleges művészeti kezdeményezésnek, amelynek győztesét zseléből formálja meg egy brit "ételépítész" páros.

Az Esterházy Madonna Eszterházára "látogat" 

A Szépművészeti Múzeum Esterházy Madonnája a fertődi Esterházy-kastélyba látogat: Raffaello alkotását a júniusi Múzeumok éjszakáján állítják ki a kastély helyreállított pazar dísztermében - mondta Varga Kálmán, a Műemlékek Nemzeti Gondnoksága (MNG) igazgatója az MTI-nek kedden.

A Múzeumok Hosszú Éjszakája Bécsben 

Október 1-jén rendezik meg a Múzeumok Hosszú Éjszakáját, amelyen Ausztria-szerte 660 múzeum és galéria vesz részt. A rendezvénysorozat fennállása óta 3,4 millióan voltak kíváncsiak a kiállítóházakra e különös éjjeli órákban.

Múzeumok Éjszakája a MÁV-nál 

Közel ezer érdeklődő vett részt a MÁV vidéki telephelyein a Múzeumok Éjszakáján; rendkívül sikeres volt a Múzeumok Éjszakája a MÁV-GÉPÉSZET Zrt. szolnoki járműjavító telephelyén és a nagykanizsai járműfenntartási központjában. - tájékoztatta a Turizmus Online-t a vasúttársaság.

Megnyílt a Királyi Váró és a Horthy bunker 

Nosztalgia gőzösön érkeztek a meghívottak június 18-án a Gödöllőre, a Vasúti Királyi Váró ünnepélyes átadására.

Éjszakai tárlatjárat 

Idén, június 18-án a Zsolnay Örökségkezelő NKft. is csatlakozik a Múzeumok Éjszakájához Éjszakai tárlatjárat elnevezésű programjával.

Rekordszámú látogató a Múzeumok Éjszakáján 

Míg tavaly 380 ezren, idén már csaknem 450 ezren vettek részt a Múzeumok Éjszakája programsorozaton az elmúlt szombaton.

Rekordszámú múzeumban éjszakázhatunk az idén 

A hagyományokhoz híven idén is megrendezik több száz programmal a Múzeumok éjszakáját június 19-én, szombaton - jelentették be kedden az Iparművészeti Múzeumban megtartott sajtótájékoztatón.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!