Új vezető a nyíregyházi fürdők élén

Új vezető a nyíregyházi fürdők élén 

Matavovszky Dániel komoly szakmai tapasztalattal és fürdős múlttal rendelkezik, 2019 óta a margitszigeti Palatinus Gyógy-, Strand - és Hullámfürdő vezetője volt,  a mogyoródi Aquarénában műszaki üzemeltetési feladatokat látott el, ezeket megelőzően dolgozott a Gellért és a Lukács fürdőben is.
Belvárosi séta Nyíregyházán

Belvárosi séta Nyíregyházán 

A Turizmus Világnapja alkalmából ingyenes belvárosi sétát szervez a nyíregyházi Tourinform Sóstógyógyfürdő.  
Szent Iván éjjele Nyíregyházán

Szent Iván éjjele Nyíregyházán 

Különleges hétvége lesz Nyíregyházán, amikor  éjszakába nyúlóan számos programot kínál a város.
Júniusra gazdag turisztikai kínálat Nyíregyházán

Júniusra gazdag turisztikai kínálat Nyíregyházán 

Népszerű úti cél Nyíregyháza a szatmárnémetiek körében. A Nyíregyházi Turisztikai Iroda múlt hétvégén Romániában népszerűsítette városunk egyedülálló attrakcióit, melyek iránt ezúttal is nagy volt az érdeklődés - tájékoztatta lapunkat a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.
Közel 500 ezer vendégéjszaka ebben a városban

Közel 500 ezer vendégéjszaka ebben a városban 

Ez a kelet-magyarországi város nagyot ment tavaly: 2022. évi vendégforgalma minden képzeletet felülmúlt. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai alapján a vendégéjszakák száma meghaladta a 439 ezret.
Nyíregyháza turisztikai kínálata Kolozsváron

Nyíregyháza turisztikai kínálata Kolozsváron 

A város turisztikai attrakcióit a román és magyar sajtó, valamint utazási irodák képviselőinek mutatták be.
Ismét nyitva a nyíregyházi uszoda

Ismét nyitva a nyíregyházi uszoda 

Újranyit az október elején, a megemelkedett távhődíjak miatt ideiglenesen bezárt Eissmann Városi Sportuszoda Nyíregyházán. A város vezetése sikeres  tárgyalásokat folytatott a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkárságával az uszoda további működtetéséről.
Az élményfürdő és több hotel is bezár Nyíregyházán

Az élményfürdő és több hotel is bezár Nyíregyházán 

Több szállodát már idén bezárnak Nyíregyháza-Sóstógyógyfürdőn, az élményfürdőt pedig majd jövő év elején - írja a Termál Online.
Múltat és jelent összekapcsoló attrakcióval várják a látogatókat Nyíregyházán

Múltat és jelent összekapcsoló attrakcióval várják a látogatókat Nyíregyházán 

Az 1900-as évek nyüzsgő belvárosi piaci életet idézi fel a Nyíregyházi Turisztikai NonprofitKft. megbízásából készült VR film, amit a városlátogató túrán tekinthetnek meg a látogatók. 
Eredményes nyíregyházi bemutatkozás Szatmárnémetiben

Eredményes nyíregyházi bemutatkozás Szatmárnémetiben 

Főleg a szálláshelyek elérhetőségei érdekelték a Szatmárnémeti Városnapokon a nyíregyházi turisztikai standot felkeresőket. 

Megújul a nyíregyházi múzeum 

Több mint 2,8 milliárd forintos beruházással teljesen megújul a nyíregyházi Jósa András Múzeum műemléki épülete, a belső és külső rekonstrukciót is magában foglaló kivitelezési munkálatok várhatóan idén nyáron kezdődnek el és a tervek szerint 2023 őszére fejeződnek be.

Új attrakció Nyíregyháza turisztikai kínálatában 

Kilátót alakítottak ki a város főterén álló római katolikus templom tornyában, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a belvárosra.

Új imázsfilm készült Nyíregyházáról 

A videó elkészítésének célja az volt, hogy a turistáknak megmutassák a város turisztikai attrakcióit és programlehetőségeit.

A nyíregyházi fürdő vitte idén a prímet Kolozsváron 

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. munkatársai ismét Kolozsváron jártak, hogy a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. kollégáival közösen népszerűsítsék Nyíregyháza turisztikai kínálatát az erdélyi magyarság történelmi és kulturális központjában.

Átadták Nyíregyháza legújabb turisztikai attrakcióját 

A Selfie Museum and Specialty Cafénak az idén felújított Bocskai-Kálmán Szolgáltatóház biztosít helyszínt a nem mindennapi múzeumnak, ahol minden szegletet úgy alakítottak ki, hogy ott vidám és egyedi fotókat tudjanak készíteni a vendégek - írja a nyiregyhaza.hu.

Nyíregyházán is megújult a Tourinform 

Nyíregyházi Álltapark főbejárata mellett kialakított irodát július 1-jén Dr. Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója, Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza MJV polgármestere és Furkóné Szabó Marianna, Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője sajtótájékoztató keretében adták át.

Megújult a nyíregyházi Sóstói Múzeumfalu 

Új látogatóközpont épült és műtárgyépületek rekonstrukciója is megvalósult a nyíregyházi Sóstói Múzeumfalu csaknem 900 millió forint értékű felújításakor.

Díjat nyert a Hotel Pangea 

Huszonnegyedik alkalommal rendezte meg a Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot a Nemzetközi Ingatlan Szövetség (FIABCI) Magyar Tagozata. A pályázat célja, hogy az ingatlanfejlesztés eredményeit bemutassa a közönségnek, és a legjobb fejlesztéseket díjazza. Az idei pályázaton 30 projekt indult, köztük irodaházak, szállodák, kereskedelmi, oktatási, kulturális és sport célú fejlesztések, ipari és lakóépületek. A szálloda kategóriában a Hotel Pangea hozta el az első díjat, maga mögé utasítva öt másik szállodát.

Megnyitott Nyíregyháza új szállodája 

Több idegenforgalmi szakembert is hazacsábított külföldről a Hunguest Hotels legújabb szállodája, a nyíregyházi Hunguest Hotel Sóstó, amelyet november 19-én Kovács Ferenc, a város polgármestere és Hülvely István, az Opus Global Nyrt. érdekeltségében működő Hunguest Hotels vezérigazgatója adott át.

Apróságok Nyíregyházán 

Fogságban nagyon ritkán szaporodó vörös macskamedvékkel (Ailurus fulgens) gyarapodott a Nyíregyházi Állatpark állatgyűjteménye.

Nyíregyháza ismét Bielsko-Bialában 

15. alkalommal rendezték meg Bielsko-Bialában a Partnervárosok Fesztiválját, ahol Nyíregyháza is képviseltette magát. 2018-ban írta alá a város és a lengyelországi Bielsko-Biala a partnervárosi együttműködést, s azóta is lankadatlan az együttműködés a két település között.

A csehek lehetnek Nyíregyháza új vendégei 

Nyíregyháza 18 éve áll partnervárosi kapcsolatban Prága X. kerületével, ahová 2019. április 11-13. között a nyírségi főváros delegációja látogatást tett az új vezetés meghívására, a kapcsolatok tovább építése és mélyítése céljából.

Pozsonyban mutatkozott be Nyíregyháza 

Óriási érdeklődés övezte a közelmúltban azt a turisztikai rendezvényt Pozsonyban, ahol Nyíregyháza bemutatkozott az utazásszervezőknek, utazási irodák vezetőinek, a média képviselőinek és a turisztikai szakembereknek.

Jó irányba mutató mutatók Nyíregyházán 

Az előző év azonos időszakához képest az érkező vendégek száma csaknem tíz, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma pedig több mint hét százalékkal nőtt 2018 első kilenc hónapjában Nyíregyházán - közölte a város polgármestere sajtótájékoztatón a nyírségi megyeszékhelyen kedden.

Nyíregyháza vendégeskedésre csábít 

Aki az utóbbi években elkerülte, vagy csak átutazott Nyíregyházán, igencsak meglepődik, ha elmerül a város forgatagában. Ez történt velünk is: egy rendezett, vendégeskedésre csábító város fogadott, amelyet érdemes programba iktatni.

Bivalypaszuly és házinyúl a tirpákok asztaláról 

A lapcsánka, a sztrapacska, a bivalypaszuly, a vegyes tirpák rétes és a különleges a bundásbokri házinyúl is szerepel a szombaton és vasárnap megtartandó 6. Tirpák Fesztivál, 3. Nyíregyházi Bogrács- és Grillbajnokság étlapján Nyíregyházán.

Lego-sarok, néptánc, finomságok 

Az elmúlt hétvégén Szatmárnémetiben a 17. Partiumi Magyar Napokon mutatkozott be Nyíregyháza. A megjelenésre a „Nyíregyháza-Szatmárnémeti testvérvárosi programok” pályázat keretében került sor - tudtuk meg hétfőn a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft-től.

Nyíregyháza és Debrecen együtt győzte le Wawel sárkányát 

Múlt hét végén a két szomszédos megyeszékhely, Nyíregyháza és Debrecen a Krakkói Magyar Napokon mutatkozott be - tájékoztatott a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft.

Nyíregyháza esete Nagyszebennel 

Első alkalommal látogatott el a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a nagyszebeni Hungarikum Napokra. Az immár hagyományosnak mondható erdélyi fesztiválon nem egyedül vett részt a TDM, hanem a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt-vel közösen mutatta be városunk turisztikai attrakcióit - tájékoztatott szerdán a TDM-szervezet.

Nyíregyháza Nagyszebenben is 

Első alkalommal látogatott el a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a nagyszebeni Hungarikum Napokra. Az immár hagyományosnak mondható erdélyi fesztiválon nem egyedül vett részt a TDM, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt-vel közösen mutatta be városunk turisztikai attrakcióit.

Nyíregyházi turné Nagyváradon 

A 6. Szent László Napokat 2018. június 18-24. között rendezték meg a romániai Bihar megye székhelyén, ahol Nyíregyháza város a vásárosnaményi Tourinform irodával és a baktalórántházi Fenyves**** Szálloda és Konferencia Központtal közösen Szabolcs-Szatmár-Bereg megye turisztikai kínálatát népszerűsítette.

Nyíregyházi turisztikai attrakciókról és lehetőségekről 

Május hónapban Nyíregyháza a Magyarország Ungvári Főkonzulátusa által szervezett II. Hungaryfest elnevezésű rendezvényen vett részt, melynek folytatásaként 2018. június 25-26-án Lemberg városában egy nagyszabású turisztikai workshopra került sor.

Milyen szerepet játszott Nyíregyháza a Partnervárosok Fesztiválján? 

14. alkalommal rendezték meg Bielsko-Bialában a Partnervárosok Fesztiválját, ahol Nyíregyháza is képviseltette magát. Dr. Kovács Ferenc aláírta a két város közötti partnervárosi együttműködést, a város főterén Nyíregyháza attrakcióival ismerkedhettek meg az odalátogatók és az Igrice Néptáncegyüttes is bemutatkozott - tudtuk meg szerdán a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft-től.

Győr, Szolnok, Szécsény, Pécs, Nyíregyháza. Mi a közös bennük? 

Európa-díjas Széchenyi tér, RepTár interaktív repülőmúzeum, egy megújult, történelmi városmag, a Zsolnay Kulturális Negyed és Sóstógyógyfürdő. Ez az 5 helyszín olyan beruházások terepe volt, amely városrészeket változtatott meg.

Nézegessen képeket az épülő nyíregyházi szállodáról! 

Február 7-én fontos emberek járták be az épülő Hotel Sóstó négycsillagos szállodát.

Nyíregyházán hetvenmilliárdért fejlesztenek 2021-ig 

Az idén és 2019-ben főként az infrastrukturális, a sport- és turisztikai fejlesztések kezdődhetnek el.

Bemutatkozott a nyíregyházi kolbász és pálinka Rzeszowban 

2017. december 8-9-én rendezték meg lengyelországi testvérvárosukban, Rzeszowban a Nemzetközi Termék és Kiváló Minőségi Élelmiszer Vásárt, az EKOGALA 2017 rendezvényt.

Jövőre nyílik a Nyíregyházi Állatpark látogatócentruma 

A tervek szerint 2018 márciusára készül el a Nyíregyházi Állatpark hópárduckifutója és az új főbejáratot is magában foglaló látogatócentruma.

Bemutatkozott Nyíregyháza a Temesvári Magyar Napokon 

Szeptember 22-24. között szervezte meg a temesvári Várbástya Egyesület a 2. Temesvári Magyar Napokat, amelyen Nyíregyháza is részt vett.  

Nyíregyháza a Jászságban is díszvendég 

Szeptember 8-10. között tartották a VII. Jász-Expo-t és Fesztivált Jászberényben, amelynek idei díszvendége Nyíregyháza volt.

Turizmusunk nagy öregje elment! 

Dr. Jenkei László 1933-ban, Nyíregyházán született. 1983-tól a Dunatours hivatalvezetője volt és nyugdíjazásáig ott dolgozott.

Borscs, kovászos kenyér és káposztás lapcsánka 

Tájjellegű és nemzetiségi ételeket, így például borscsot, "zúzós" lét, kovászos kenyeret és káposztás lapcsánkát készítenek el a meghívott főzőcsapatok A régi Magyarország ízei elnevezésű gasztronómiai fesztiválon vasárnap a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban.

Bicikliúton suhanhatunk Tokajtól Nyíregyházáig 

Átadták a két város között eddig hiányzó szakaszt, így akadálytalanul juthatnak el a kerékpárosok a szabolcsi megyszékhelyről a borvárosba. Az útvonal meghosszabbítása is napirenden van. 

Bemutatkozott Nyíregyháza a Sztropkói Vásáron 

Augusztus első hétvégéjén - a szlovákiai Sztropkó város meghívására - a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. a 23. alkalommal megrendezésre kerülő Sztropkói Vásár elnevezésű rendezvényen vett részt. 

Nyíregyháza lesz a romániai, magyar kulturális fesztivál díszvendége 

Nyíregyháza lesz a Vásárhelyi Forgatag idei díszvendége - jelentették be kedden a szervezők Marosvásárhelyen.

Mozgalmas napok a nyíregyházi TDM mögött 

Mozgalmas napok állnak a Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. mögött, hiszen egyszerre két helyszínen is népszerűsítették Nyíregyháza és a Nyírség turisztikai ajánlatait.

Tovább erősödik a kapcsolat Nyíregyháza és Bielsko-Biala között 

A Nyíregyházi Turisztikai Nonprofit Kft. munkatársai meghívást kaptak a Bielsko-Biala-ban júniusban megrendezésre kerülő 13. Partnervárosi Fesztiválra, ahol prezentálják majd a város turisztikai attrakcióit. 

Beválasztották Nyíregyházát az ENSZ Turisztikai Világszervezetébe 

Magyarországon az első település Nyíregyháza, akit társult tagként beválasztottak az ENSZ Turisztikai Világszervezetébe (UNWTO). 
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!