Megnyitott Nyíregyháza új szállodája

Több idegenforgalmi szakembert is hazacsábított külföldről a Hunguest Hotels legújabb szállodája, a nyíregyházi Hunguest Hotel Sóstó, amelyet november 19-én Kovács Ferenc, a város polgármestere és Hülvely István, az Opus Global Nyrt. érdekeltségében működő Hunguest Hotels vezérigazgatója adott át.

A 123 szobás, négycsillagos Hunguest Hotel Sóstó október 25-én, az őszi szünet első napján fogadott először vendéget, és a vakáció napjaiban már 75%-os foglaltságot is elért. Az üzemeltető szállodalánc a továbbiakban közel évi 20 ezer vendégre számít, ami 60-65%-os kihasználtságot jelent. A novemberi számos teltházas nap elsősorban a konferenciaturizmust kiszolgáló, 200 fős, szekcionálható rendezvényteremnek köszönhető, és a szálloda az év végi ünnepekre speciális, téli ajánlatokkal készül.

A vendégek fürdőköpenyben sétálhatnak át az Aquarius Élmény - és Parkfürdőbe, a belépőjegy árát valamennyi szállodai csomag tartalmazza. A családok számára további vonzerőt jelent a hotel gyermekszigete és az egész évben nyitva tartó állatkert, a közeli SóstóZOO. A gasztronómiában a helyi ízekre és a szezonalitásra egyaránt ügyel a menedzsment, a kínálatban megjelennek az újragondolt, tájjellegű ételek is. Minderről a Svájcból hazatért executive chef gondoskodik, és az étlapon a szatmári kötött tésztaleves, a lapcsánka, a szabolcsi alma és a milotai dió egészíti ki a nemzetközi konyha fogásait.

A Hunguest Hotel Sóstó a megyei jogú városok fejlesztését célzó Modern Városok Programban épült fel. A 4 milliárd forintos idegenforgalmi beruházást Magyarország Kormánya több mint 3 milliárd forinttal támogatta.A  belföldi turizmusban piacvezető szállodalánc közbeszerzési pályázaton nyerte el 10+5 évre a wellness- és konferenciahotel üzemeltetését. A tendert a szálloda tulajdonosa, Nyíregyháza MJV Önkormányzataírta ki.


Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.
Ha szálláshely-felújításban gondolkodik, ezt látnia kell!

Ha szálláshely-felújításban gondolkodik, ezt látnia kell! 

Évekig tartó átfogó fejlesztés után nem akármilyen új ruhába öltöztette a hazai szállodalánc négycsillagos egri egységét, a Hunguest Flórát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.