Elkészült az új állandó kiállítás az orosházi múzeumban

Elkészült az új állandó kiállítás az orosházi múzeumban 

Egy újragondolt, korszerűsített és informatikai eszközökkel kiegészített állandó kiállítást alakítottak ki a csaknem 20 éve létrehozott helyett.
Népek babái az orosházi utazási irodában

Népek babái az orosházi utazási irodában 

Az orosházi Nagy Utazási Irodában a thaitól kezdve a holland papucsoson át az egyiptomiig megismerhetjük, milyenek is az egyes népek játékbabái.

A Turkish Airlines magyar pilótája: Orosházáról a világ minden szegletébe 

Albert Attila, a Turkish Airlines pilótája az Antarktisz kivételével szinte már az egész világot bejárta.

Elismerésben részesült az orosházi Tourinform 

Az országos Tourinform találkozón vehették át az oklevelet az orosházi Tourinform iroda munkatársai.

Programkavalkád Orosháza-Gyopárosfürdőn 

A Jövő Építők TDM. Kh Egyesülete az idei évben is számtalan program szervezését vállalta magára a nyári szezon folyamán Orosházán és Gyopárosfürdőn. A szervezet fontos alappillére a turisztikai marketing mellett a rendezvényszervezés is.
Óriási érdeklődés a magyar gyártású, innovatív borosüvegek iránt

Óriási érdeklődés a magyar gyártású, innovatív borosüvegek iránt 

Újabb mintadarabokat gyárt az egyedi, belső mintázatú borospalackokból az Orosházi Öblösüveggyár, április közepétől pedig már több százezer palack gyártását tervezik - tájékoztatta az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. kereskedelmi és vevőszolgálati vezetője az MTI-t.

Új mintakollekció orosházi palackokból 

Újabb mintadarabokat gyárt az egyedi, belső mintázatú borospalackokból az Orosházi Öblösüveggyár, április közepétől pedig már több százezer palack gyártását tervezik - tájékoztatta az O-I Manufacturing Magyarország Üvegipari Kft. kereskedelmi és vevőszolgálati vezetője az MTI-t.

Modern háromcsillagos szálloda épült Orosháza belvárosában 

Új háromcsillagos szálloda épült Orosházán a belvárosban 247,7 millió forintból, a beruházó békéscsabai GAB-HOR Kft. a fejlesztéshez 173,34 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a Dél-Alföldi Regionális Operatív Program (DAOP) szálláshely fejlesztésre elkülönített keretéből.
Karácsonyi falu óriáskoszorúval

Karácsonyi falu óriáskoszorúval 

Az orosházi Jövő Építők TDM szervezésében, több helyi szervezet közreműködésével az idei évben ismét megrendezésre kerül Orosházi Advent elnevezésű rendezvény.
Érintőképernyős infóponton figyelhetjük a darvak életét

Érintőképernyős infóponton figyelhetjük a darvak életét 

A darvak vonulását a természetkedvelők most először e-InfoPont segítségével is nyomon követhetik az Orosháza melletti kardoskúti Fehér-tónál. Október végén a szokásosnál jóval több délre vonuló daru pihen a területen - tájékoztatta a Körös-Maros Nemzeti Park igazgatója az MTI-t.

Jó szezont zárt Orosháza-Gyopárosfürdő 

A Jövő Építők TDM Városmarketing Irodája szezonértékelőre hívta a város turisztikai vállalkozóit október első hetében.

Egy napra főváros lett Orosháza 

Orosháza egy napra az egészség, sport és a turizmus fővárosa volt.

Megizzasztották a szerbeket Orosházán 

Nem sporteseményről van szó, szerb újságírók jártak tanulmányúton Békés megyében.

Orosháza és Dél-Békés attrakciói a mobilon 

QR-kód, képgaléria, hasznos infók zsebre vágva.

Békés megyei turisztikai fejlesztések 

Békés megyében az utóbbi egy évben számtalan turisztikai fejlesztés valósult meg, több projekt pedig az idén készül el – tudtuk meg a Tourinform Békés megyei irodavezetőjétől, Glózik Klárától.

Megizzasztották a vajdasági vendégeket Orosházán 

Vajdasági vendégek ismerkedtek a minap Orosháza és a Dél-Alföld látnivalóival. Szaunaszeánsz, tanyaprogram és fényfestés is szerepelt a programjukban. 

Öt méter magas üveg körtefa dísziti Orosházát 

Öt méter magas üveg körtefát avatnak Orosháza közelmúltban átadott új főterén szombat este.

Átadták a Városmarketing Irodát Orosháza-Gyopárosfürdőn 

Orosháza-Gyopárosfürdő Városmarketing Irodájának megnyitóját augusztus 2-án, pénteken tartották Orosháza Fő terén.

Átadták Orosháza új főterét 

A városnak egybefüggő főtere eddig nem volt, a régi, romos Alföld Szálló elbontásával nyílt lehetőség egy új, nagyszabású főtér megépítésére  a dél-békési kistérség központjában.

1000 különleges formájú növény Orosháza új főterén 

Pihenők, sétányok, szemet gyönyörködtető izgalmas vízfelületek, különleges formájú növények művészi kompozíciójától kap egyedi vonást Orosháza. A város új főterét június 22-én adják át. 

Orosházára költözik a TDM-szervezet 

Új tagokkal bővült és Orosházára helyezte át székhelyét a Jövő Építők Turisztikai Desztináció Menedzsment.

5,5 méter magas üvegfa lesz Orosháza – Gyopárosfürdő szimbóluma 

Júniustól állandó rendezvényhelyszínné alakul Orosháza főtere.

Ukrán utazásszervezők látogattak Orosháza-Gyopárosfürdőre 

A Magyar Turizmus Zrt. Dél-alföldi Regionális Marketing Igazgatósága és az ukrán külképviselet közös szervezésében február 15-én ukrán utazásszervezőket láttak vendégül Orosháza-Gyopárosfürdőn.

Sikeres évet zárt Orosháza-Gyopárosfürdő 

Közös ötleteléssel kezdték az idei évet az idegenforgalom helyi szereplői, szálláshelyek, vendéglátósok, programgazdák az Orosháza-Gyopárosfürdői Idegenforgalmi Egyesület invitálására.

Schmuck Andor, Bangó Margit és Rákóczi szülőháza 

Sztárvendégek, vércukormérés és utazási ajánlatok színesítették az elmúlt hétvégén immár harmadik alkalommal megrendezett Nyugdíjas Expót a Syma Csarnokban.

Önkormányzati összefogás a határ mentén 

Öt önkormányzat fogott össze, hogy közös marketingmunkával együttesen népszerűsítsék fürdőiket, ehhez közel 112 millió forint állt rendelkezésükre.

Nehéz sorsú erdélyi gyerekek nyaraltak Orosházán 

Orosháza Város Önkormányzata és az Orosháza- Gyopárosfürdőért Idegenforgalmi Egyesület meghívására a dévai Szent Ferenc Alapítvány Tusnádfürdői és Csíksomlyói otthonaiból 40 gyerek és kísérőik töltöttek 5 felejthetetlen napot Orosháza- Gyopárosfürdőn.

Eredményesen zárult a magyar–román fürdőprojekt 

A Dél-alföldi régió és a határ menti térség turisztika trendjeiről és idegenforgalmának fejlesztési lehetőségeiről szóló konferenciával zárult a Spatour – fürdő- túra a határ mentén című projekt pénteken Makón. A Magyar–Román Határ Menti Együttműködési Program támogatásával, európai uniós forrásból megvalósult projekt keretében öt település – magyar részről Makó, Gyula és Orosháza, román részről pedig Buziás és Mennyháza – önkormányzata fogott össze annak érdekében, hogy közösen népszerűsítsék a fürdőiket a határ mindkét oldalán.

Fürdőtúra a román határ magyar oldalán 

Gyula, Orosháza, Makó, romániai oldalon pedig Buziásfürdő és Menyháza fogott össze, hogy egy uniós projekt keretében, közös marketingtevékenységgel, a  piaci igényeknek megfelelő szolgáltatás-csomagokkal növeljék a látogatóik számát.

Hétvégén nyit a Parkfürdő 

Számos program várja az vendégeket a hosszú hétvégén Orosházán.

Botrányos minőségű utak újulnak meg végre 

Az ország egyik legrosszabb minőségű közútjának tartják az Orosházát és Mezőkovácsházát összekötő - egyébként Arad és Budapest között a legrövidebb összeköttetést jelentő - négyszámjegyű utat, amely uniós forrásból újul meg az idén.

Bejárták Orosházát és térségét 

Az Orosháza-Gyopárosfürdőért Idegenforgalmi Egyesület Nagy Lászlóné elnök vezetésével március 30-án helyi szakmai utat szervezett az idegenforgalomban érdekeltek számára.

Libamájfesztivál Orosházán 

A III. Orosházi Libamájfesztivál hivatalosan a magyar soros EU elnökség kulturális kísérőprogramja. Emellett Dr. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter a rendezvény fővédnöke, aki június 4-én személyesen is ellátogat Orosházára, a Libamájfesztiválra, ahol az ágazat képviselőivel fog egyeztetni az ágazat problémáiról és a lehetséges megoldásokról.

Rekviem egy szállodáért 

Több éves huzavona után elérkezett a visszavonhatatlan vég, munkához látott az a vállalkozó, aki közbeszerzésen elnyerte az orosházi belvárosban az Alföld szálloda bontását.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!