A hízott libamáj Magyarország egyik védjegye, királyi étel és hungarikum. Az itthoni gourmet turizmus egyik mozgató rugója – a libamájból készült ételek a hazai éttermek étlapjainak 95%-án jelen vannak. Védjegy, mert a magyar libamáj világhírű. Szívesen fogyasztják Franciaországban, Németországban, Ausztriában, Spanyolországban, Kanadában, Svájcban, Szaúd-Arábiában, illetve a távoli Kínában és Japánban is ínyencségnek számít. Mindemellett az 1800 tonnás hazai termelés a világtermelés több mint 80%-a. Ezzel hazánk világelső ebben a szektorban. Évente 6 000 000 db libát és kacsát állítunk elő, melynek értékesítése 18-20 milliárd Ft árbevételt jelent. Ebből 8 milliárd Ft-ot tesz ki a liba-, és kacsamáj értékesítés.
A III. Libamájfesztivál keretein belül a szervezők minden eddigi rekordot túl akarnak szárnyalni. Erre jó esélyük is van, hiszen ha pusztán a számokat nézzük az első Libamájfesztivál 15 000 látogatót vonzott, míg a másodikon már 17 000-en vettek részt. Az emelkedő látogatószám a májfogyasztásban is meglátszódik, hiszen 2009-ben 1000 kiló, míg 2010-ben már 1200 kiló libamáj fogyott a rendezvényen. Idén nemcsak libamájból, hanem libahúsból készült ételkülönlegességeket is kóstolhatnak a látogatók.
Természetesen a Libamájfesztivál nemcsak a számokról szól! Az ingyenes rendezvény célja Magyarország egyik védjegyének, a hízott libamáj termelésnek a védelme, népszerűsítése.