Járvány előtti szinten az osztrákok utazási kedve

Járvány előtti szinten az osztrákok utazási kedve 

Tízből kilenc osztrák idén több utazást is tervez, de jobban odafigyelnek az árakra – derül ki a Reufa utazási iroda szokásos év elejei utazási barométer felméréséből - írja a GD Consulting.
Kevesebb pénz az osztrákok zsebében utazásra

Kevesebb pénz az osztrákok zsebében utazásra 

Az Osztrák Nemzeti Bank (OeNB) friss tájékoztatása szerint az idei év első félévében mintegy 28 milliárd euróval - 799 milliárd euróra -  csökkent az osztrák háztartások pénzügyi megtakarítása - írja a GD Consulting.
Árban verhetetlen a magyarországi nyaralás

Árban verhetetlen a magyarországi nyaralás 

Állapította meg legújabb felmérésében a Bank Austria.
Az osztrák utaztatók egyelőre nem érzik a háborús helyzetet

Az osztrák utaztatók egyelőre nem érzik a háborús helyzetet 

Az utazási foglalások számában még nem érezhető negatív trend, egyelőre töretlen az osztrákok utazási kedve – nyilatkozta az ORF közszolgálati adónak Eva Buzzi, az osztrák utazási irodákat tömörítő Österreichische Reiseverband (ÖRV) elnöke - írja a GD Consulting.
Elégedettek az osztrák szállodások a nyári foglaltsággal

Elégedettek az osztrák szállodások a nyári foglaltsággal 

Susanne Kraus-Winkler, az osztrák gazdasági kamara (WKO) szállodai tagozatának elnöke szerint kedvező a nyári foglaltsági helyzet az ausztriai szálláshelyeken - írja a GD Consuting.

Hogyan utaznak idén az osztrákok? 

Az Osztrák Turizmusnapok keretében mutatta be Sophie Karmasin, a Karmasin piackutató intézet ügyvezetője az Österreich Werbung megbízása alapján elkészült friss felmérés eredményét az osztrákok idei nyaralási terveiről - tájékoztatott a GD Consulting.
Az osztrák horeca-szektor készen áll a nyitásra

Az osztrák horeca-szektor készen áll a nyitásra 

Az osztrák vendéglősök és fogadósok készen állnak a május 19-ei nyitásra - jelentette ki Sebastian Kurz kancellár hétfőn az alsó-ausztria Mauerbach településen Johanna Mikl-Leitner tartományi vezetővel közösen tartott sajtótájékoztatóján.
Minden idők legnagyobb infrastruktúra fejlesztése az ÖBB-nél

Minden idők legnagyobb infrastruktúra fejlesztése az ÖBB-nél 

2021-2026 között 17,5 milliárd eurónyi beruházás várható az osztrák államvasutak háza táján. Újdonság idén a társaság hálózatában a Bécs-Amszterdam és Bécs-Párizs járatok.
Többet szánnak nyaralásra az osztrákok?

Többet szánnak nyaralásra az osztrákok? 

Milyen terveik vannak nyárra az osztrákoknak? Erre a kérdésre keresi a választ az ausztriai turisztikai külképviseleteket tömörítő egyesület, a Corps Touristique Austria megbízásából az ITM Krems főiskola által elvégzett reprezentatív online közvélemény-kutatás.
A közösségi finanszírozás mentheti meg az osztrák szállodákat?

A közösségi finanszírozás mentheti meg az osztrák szállodákat? 

Az Osztrák Szállodaszövetség (ÖHV) friss, a tagság körében végzett felmérése szerint a jelenlegi keresleti és támogatási feltételek mellett a szállodák mintegy 37,5 százaléka tudna még fél évnél hosszabb ideig kivárni - írja a GD Consulting.

Osztrák Szállodaszövetség: nem tarthatunk zárva az átoltottságig! 

"A nehéz gazdasági helyzetbe került szállodákat meg kell nyitni, s nyitva is kell tartani" - hangsúlyozza az Osztrák Gazdasági Kamara (WKO) szállodai tagozata.

Szigorodó járványügyi előírások Ausztriában 

Az osztrák korona-bizottság (operatív törzs) ajánlásainak megfelelően a 4 színű korona jelzőlámpán szeptember 11-től zöldről sárgára vált tiroli Innsbruck és Schwaz város, az alsó-ausztriai Korneuburg járás és Bécsújhely (Wiener Neustadt) város besorolása - írja a GD Consulting.

Hatalmas a veszteség az osztrák utaztatóknál 

Segélykiáltással érnek fel Georg Kadanka, az Osztrák Kereskedelmi Kamara (WKO) utazás irodai tagozat vezetőjének szavai, miszerint az osztrák utazásszervezési ágazat idén eddig 80 százalékos forgalom-visszaesést volt kénytelen elszenvedni - írja a GD Consulting. 

Nemcsak mi, a szomszédok is nehezen viselik a bezártságot 

Osztrák turisztikai helyzet - koronavírusjárvány idején: oltásról, arcmaszk viselésről, CSR-ról, húsvéti előkészületekről. 

Idén 72 százalékkal ér többet az euró a Balatonnál 

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően az utazási döntések elősegítése érdekében idén is elkészítette a nyaralásra szánt euró vásárlóértékét egyes célországokban vizsgáló elemzését az osztrák Bank Austria. A frissen publikált Urlaubseuro (Nyaralóeuró) elemzésben Magyarország a harmadik helyen áll - olvasható Kovács Balázs, turisztikai szakértő blogjában.

Sorra vásárolják a magyarok az osztrák szállodákat 

Az évek során észrevétlenül magyar vállalkozók kezébe kerültek több osztrák síterep szállodái.

Így reagált az osztrák vasút a magyar győzelemre 

A keddi 2-0-ás magyar győzelem mellett az osztrák vasúttársaság (ÖBB) sem ment el szó nélkül. Kimaxolta a sztreotípiákat, de közben az üzenet is átment. 

Bemutatták TIMEA-t 

Egy év kihagyás után 2015 decemberében újra megrendezte szakmai nyílt napját a Magyar Turizmus Zrt., az eseményen a szakmabeliek találkozhattak a társaság külképviselőivel is.

A terrorfenyegetettség miatt belföldön üdülne az osztrákok nagy része 

Az osztrákok harmadának utazási terveit befolyásolja a terrorfenyegetettség - derült ki egy csütörtökön nyilvánosságra hozott online felmérésből.

Ausztria az első, Magyarország a kilencedik 

Az osztrákok utaztak a legtöbbet vonattal 2013-ban az unió tagállamai közül, Ausztriában csaknem kétszer annyi kilométert tettek meg vasúton, mint az uniós átlag - olvasható az Osztrák Közlekedési Klub (Verkehrsclub Österreich - VCÖ) jelentésében.

Közel a dupláját éri nálunk az osztrákok eurója 

Idén majd’ dupláját éri az osztrákok eurója Magyarországon - derült ki az osztrák statisztikai hivatal friss felméréséből. 

Kiállításokkal emlékeztek az osztrák-magyar határnyitásra a 25. évfordulóján 

Az Osztrák Kulturfórum adott teret az osztrák- magyar határnyitás 25. évfordulójára emlékező két kiállításnak, melyet Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter nyitott meg. Navracsics Tibor beszédében a kivívott szabadság megőrzésének fontosságát emelte ki. Az eseményen köszöntőt mondott dr. Martin Eichtinger nagykövet, az Európáért, Integrációért és Külügyekért felelős Szövetségi Minisztérium kulturális szekciójának vezetője. Szavai szerint a keleti tömb történelmi süllyesztőbe kerülése, a két világrendszer szembenállásának megszűnése Európában nemzedékeknek és országoknak egymást erősítő, közös műve volt.

Osztrákokat csábítanának a Grand Budapest Hotellel 

A világszerte vetített Grand Hotel Budapest című mozifilm népszerűségére építve kezdett kampányba a Magyar Turizmus Zrt. (MT) Ausztriában.

Dupláját éri nálunk az osztrák euró 

Idén is kedvelt úti cél hazánk az osztrák turisták körében: nálunk az osztrák vendég egy eurója 77 százalékkal többet ér, mint otthon.

Rekordot döntött az osztrák turizmus 

2012 abszolút rekordév volt az osztrák turizmusban.

Két-háromszáz település a borászokért 

Már az osztrákok is magyar bort palackoznak. Az ilyen “közös” borok segíthetnek abban, hogy több turista jöjjön a magyar városokba. Évente két-háromszáz magyar településen tartanak “város bora ” választást. A diplomáciai tárgyalásokon, a gazdasági megbeszéléseken és a turisztika fellendítésében is segítségünkre lehet egy-egy jól kiválasztott magyar bor- állítja Mahr Tivadar, Sárvár alpolgármestere.

A Fertő-tónál kijátszanák az osztrák kártyát 

Budapesten tárgyalt az osztrák nemzetközi és kulturális államtitkár.

Megéri hozzánk utazni az osztrákoknak 

Bíztató az idei várható osztrák beutazó idegenforgalmra nézve, hogy egy kimutatás szerint továbbra is vezető helyen áll Magyarország osztrák szempontból az ár-érték arányt tekintve - írta a Magyar Turizmus Zrt. bécsi képviselete az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Ausztria készen áll a téli szezonra 

18 osztrák kiállító mutatkozott be a napokban Budapesten megrendezett turisztikai workshopon.

Több helyen kell fizetni a parkolásért Bécsben 

Október 1-jétől további városrészekre terjesztik ki a fizetős parkolást az osztrák fővárosban.

Nagy érdeklődés az osztrák és szlovák workshopokon 

Sikeresen zárultak a Monostori Erődben megrendezett workshopok: a szakmai találkozók részeként június 18-án lehetőség nyílt egy Ausztriából érkező újságíró csoport előtt bemutatni a Komáromi Turisztikai Desztinációs Menedzsment Szervezet eddig megvalósított terveit, illetve jövőbeni kilátásait.

Wellness a patakban, túrázás sramlizenére 

Három osztrák desztináció (Mostviertel Tourismus, Saalfelden Leogang Touristik és Innsbruck Tourismus) a zöldövezetben ismertette nyári kínálatát Budapesten.

Fák, virágok és helyi ízek 

Vas megyében arborétumok, kastélykertek sora várja a nyugalomra vágyó vendégeket, akiknek finom helyi termékeket tudnak kínálni. Eddig a turizmus csak részben használta ki az ezekben rejlő lehetőségeket. Ezen a helyzeten kíván változtatni az osztrák-magyar együttműködéssel megvalósuló Natur-Kulinarium projekt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!