Az osztrák horeca-szektor készen áll a nyitásra

Az osztrák vendéglősök és fogadósok készen állnak a május 19-ei nyitásra - jelentette ki Sebastian Kurz kancellár hétfőn az alsó-ausztria Mauerbach településen Johanna Mikl-Leitner tartományi vezetővel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

A kancellár elmondta, hogy Ausztria-szerte csökken a koronavírusos új megbetegedések száma, és ezzel párhuzamosan növekszik a beoltottaké. "E két örvendetes tény megerősíti a kormány korábbi döntését, miszerint szerdán az összes tartományban biztonsággal kinyithatnak az éttermek, hotelek, kulturális és sportlétesítmények" - tette hozzá. "A lemondások, korlátozások és veszteségek hosszú és embert próbáló időszaka után végre pozitívan tekinthetünk előre, és az oltások előrehaladásával a nyár folyamán fokozatosan leépíthetjük a még meglévő óvintézkedéseket" - fogalmazott a kancellár.

Johanna Mikl-Leitner alsó-ausztriai tartományfőnök elmondta, hogy a szállodai és éttermi foglalások mutatják, mekkora örömmel és várakozással készülnek az emberek a nyitásra. Hangsúlyozta: a vendéglősök és fogadósok a teljes zárlat ideje alatt sem tétlenkedtek, állami és tartományi támogatással átépítéseket, bővítéseket és felújításokat végeztek, hogy a lehető legszínvonalasabb minőséggel nyithassák meg újra kapuikat a vendégek előtt. A tartományi vezető kitért arra is, hogy jelenleg a legfontosabb, hogy mind az étterem- és szállodatulajdonosok, mind a vendégek betartsák a járványügyi óvintézkedéseket.

Felhívta a figyelmet, hogy akit még nem oltottak be, és igénybe kívánja venni ezeket a szolgáltatásokat, lehetőleg a kialakított tesztutcákat használja ingyenes koronavírus-szűrésre, és csak kivételes esetben terhelje ilyen igénnyel az amúgy is plusz feladatok előtt álló vendéglősöket. Ausztriában az elmúlt napokban látványosan javultak a járványügyi mutatók, mind az új megbetegedések, mind a kórházban, illetve intenzív osztályokon ápoltak száma csökkenő tendenciát mutat. Az elmúlt 24 órában 476 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 637 573 pozitív esetet regisztráltak.


Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett

Ketten Comóról – exkluzív hoteldizájn a felhők felett 

Olasz elegancia, festő ecsetjére kívánkozó háttér, magyar kreativitás és időtlen luxus a hegyek ölelésében – ez a Nuvole Garden hotelprojekt a Comói-tónál.
Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen

Ez történt Linzben egy rendhagyó eseményen 

A jövő nem fenyegetés, hanem lehetőség: felhívás az aktív alakításra.
Spanyolországot brutális hőség éri el

Spanyolországot brutális hőség éri el 

A nyár közepét idéző időjárás várhatóan e hét csütörtöktől vasárnapig tart majd.
Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária

Az idei nyár titkos favoritja: Bulgária 

Feljebb ugrott a Kiwi.com foglalási listáján Portugália és Málta is.
Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére

Válságstáb alakult a parajdi sóbánya turizmusának megmentésére 

Jelenleg a bánya egyik legújabb részét, a Telegdy-szárnyat próbálják megmenteni két szigetelőgát kialakításával.
Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet

Ömlik a víz a parajdi sóbányába, drámai a helyzet 

A hétfő éjszakai és keddi esőzések nyomán a Korond-patak vízhozama másodpercenként 50 köbméterre nőtt.
Turisztikai fejlesztés Afrikában

Turisztikai fejlesztés Afrikában 

A győri székhelyű, nemzetközi médiavállalat, a Flying Media Hungary tovább erősítette pozícióját a globális turizmus- és légiközlekedési szakmában.
Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban?  – itt a toplista

Hová indulnak idén a magyarok Horvátországban? – itt a toplista 

A nyaralók többsége saját autóval kel útra, és a klasszikus, 7 éjszakás vakáció a legjellemzőbb, csaknem minden harmadik foglalás esetén.
Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk

Kevesebben utazunk külföldre, de hosszabb ideig maradunk  

Idén is leginkább Horvátországba utaznak a magyarok.
Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon

Magyar Nemzeti Nap az Oszakai Világkiállításon 

Közel 250 ezer érdeklődő ismerhette már meg hazánkat a pavilon nyújtotta egyedi látogatói élményen, valamint a gazdag kulturális programkínálaton keresztül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.