Harminc százalékkal nőtt tavaly a prágai repülőtér utasforgalma

Harminc százalékkal nőtt tavaly a prágai repülőtér utasforgalma 

Mintegy 13,8 millióra nőtt az utasok száma tavaly a prágai Václav Havel nemzetközi repülőtéren.
Világhírű építésziroda tervezi Prága új főpályaudvarát

Világhírű építésziroda tervezi Prága új főpályaudvarát 

A megújuló közlekedési csomópontot a város kerékpáros úthálózatára is rákötik, mellette közösségi tereket, és parkot alakítanak ki.
Utazás, mint vezető téma a prágai Designblok fesztiválon

Utazás, mint vezető téma a prágai Designblok fesztiválon 

A Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) és a prágai Liszt Intézet együttműködésében megvalósuló Budapest Select kiállítás keretében 15 hazai művész tárgyát tekinthették meg a látogatók 2023. október 4-8. között. Az utazás témájára reflektáló kiállítás rendkívül népszerű volt a közönség, különösen a fiatal látogatók körében.
Kontár munka miatt ismét felújítják a prágai Orlojt

Kontár munka miatt ismét felújítják a prágai Orlojt 

Lecserélik a híres prágai toronyóra, az Orloj festett kalendáriumát, miután a néhány éve felújított és 2018-ban kihelyezett naptár portréi nem felelnek meg az eredeti képeknek - jelentette be hétfőn a prágai önkormányzat.
Újra láthatók a cseh koronázási ékszerek

Újra láthatók a cseh koronázási ékszerek 

Keddtől szombatig újra láthatóak a cseh koronázási ékszerek. A rendkívül értékes történelmi tárgyakat ezúttal a hradzsini Szent Vitus székesegyház kápolnájában tekinthetik meg az érdeklődők.
Megint lecserélik a prágai toronyóra kalendáriumának képeit

Megint lecserélik a prágai toronyóra kalendáriumának képeit 

Kiderült, hogy nem az eredeti másolata került ki 2018-ban, ezért hamarosan új pályázatot hirdet a város a csere érdekében. 
Összehangolja promócióját Prága és Bécs a távoli piacokon

Összehangolja promócióját Prága és Bécs a távoli piacokon 

Szorosabbra fűzi együttműködését Bécs és Prága a turizmus területén. A bécsi városházán június 17-én ötéves együttműködési megállapodást írt alá Bécs és Prága polgármestere - írja a GD Consulting.
Nem dotálnák tovább a csehek a bajba jutott turisztikai szereplőket

Nem dotálnák tovább a csehek a bajba jutott turisztikai szereplőket 

Csehország külföldi turistákra alapozott idegenforgalmi kapacitásai túl vannak méretezve, és fenntartásuk állami támogatással hosszabb távon lehetetlen - jelentette ki Andrej Babis cseh kormányfő a Mladá Fronta Dnes című lapban csütörtökön megjelent interjúban.
A RegioJet új Budapest-Prága vonatot indít

A RegioJet új Budapest-Prága vonatot indít 

A RegioJet július 31-től új, naponta kétszer oda-vissza közlekedő vasúti járatot indít a Budapest-Bécs (Wien)-Brünn (Brno)-Prága (Praha) útvonalon - közölte a cseh magántulajdonú vasúttársaság hétfőn az MTI-vel.
A csehek morzsabállal búcsúztatják a karantént a Károly-hídon

A csehek morzsabállal búcsúztatják a karantént a Károly-hídon  

A "Megterített híd" elnevezésű közös vacsorát, amely nagy valószínűség szerint egyedülállónak ígérkezik, Ondrej Kobza prágai kávéháztulajdonos és közéleti aktivista szervezi.

Megkezdte prágai működését a GreenGo magyar autómegosztó 

Száz darab VW e-up! elektromos gépkocsival csütörtökön Prágában megkezdte működését a GreenGo magyar autómegosztó cég.

Rekordszámú utast kezelt tavaly a prágai repülőtér 

Rekordszámú 17,8 millió utast kezelt tavaly a prágai Václav Havel repülőtér. 2018-hoz viszonyítva majdnem egymillióval emelkedett az utasok száma - közölte pénteken a repülőteret üzemeltető Letiste Praha cég honlapján.

Elvehetik Prágától a világörökségi címet? 

Veszélyeztetett helyszínné válhat Prága történelmi városközpontja, az Óváros, amely 1992-ben került fel az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének (UNESCO) világörökségi listájára.

Tűzijáték helyett fényjáték - Prágában 

A hagyományos tűzijáték helyett fényjátékkal fogják ünnepelni az új év eljövetelét Prágában - döntött a cseh főváros önkormányzata e heti rendkívüli ülésén.

Új Prága-Budapest vasúti járatok indulnak 

Prágát Budapesttel összekötő vasúti járatokat indít 2020 júniusától a RegioJet cseh közlekedési vállalat - közölte Ales Ondruj, a RegioJet szóvivője csütörtökön Prágában.

A csehek lehetnek Nyíregyháza új vendégei 

Nyíregyháza 18 éve áll partnervárosi kapcsolatban Prága X. kerületével, ahová 2019. április 11-13. között a nyírségi főváros delegációja látogatást tett az új vezetés meghívására, a kapcsolatok tovább építése és mélyítése céljából.

Fürdőt építenek a Moldvára Prágában 

Egy a Moldván lebegő strandot és fürdőt terveznek Prága belvárosába. Ha minden jól megy, akkor a tájba tökéletesen belesimuló, mégis impozáns létesítmény 2019 nyarára el is készülhet. Mutatunk egy videót, hadd irigykedjünk egy kicsit - írja  hvg.hu

Prága reptere is rekorder 

Több mint 16 millió utast kezelt december 11-ig a prágai Václav Havel nemzetközi repülőtér, ami új rekordot jelent. Az év végéig az utasok száma meghaladja a 16,8 milliót, ami éves összehasonlításban 9 százalékos növekedést fog jelenteni - derül ki a repülőtér hétfői közleményéből.

A különböző acélhuzalokat kenderzsinórokra cserélték 

Kilenc hónapig tartó felújítás után szeptember végétől újra látható lesz a prágai Óvárosi városháza híres csillagászati órája, az Orloj.

Ettől még a gólem hátán is izzadtság csorgott volna 

Prágában 1775 óta nem volt ilyen forró és meleg a nyár, mint az idei - közölte a Cseh Meteorológiai Intézet csütörtökön a weboldalán.

Jelentős bővítést tervez a Vaclav Havel 

Jelentős bővítést tervez a prágai Václav Havel nemzetközi repülőtér. A beruházások értéke 2026-ig mintegy 27 milliárd koronára (308 milliárd forint) rúg - közölte a cseh CTK hírügynökség csütörtökön a repülőtér menedzsmentjére hivatkozva.

Prága vágóhídra küldené a bulituristákat 

Prága önkormányzata szeretné kiszorítani a történelmi városközpontból a csupán olcsó sörre, szexre és duhaj szórakozásra vágyó külföldi látogatóit, ezért a városatyák mérlegelik, hogy a központon kívül vigalmi negyedet vagy utcákat hozzanak létre. Az egyik lehetséges helyszín, az egykori vágóhíd.

Rekordot döntöttek utazásaikkal a csehek 

Rekordszámú, 4,9 millió, utat tettek meg külföldre 2017-ben a cseh állampolgárok - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) szerdán Prágában.

Második járat Dubaj és Prága között 

A 2010. júliusi bevezetés óta több mint 1,7 millióan utaztak az Emirates prágai járatával, a folyamatosan növekvő utasszámnak köszönhetően pedig a légitársaság második napi járatát is elindítja Dubaj és Prága között.

Szabad egy táncra? Ja, és a villamosjegyét! 

Társasági rendezvényekre, baráti összejövetelekre alkalmas bulivillamos fog várhatóan már az idén ősszel közlekedni Prágában - jelentette a cseh sajtó.

A cseheknél is az Uberrel emberkednek a taxisok 

Közlekedési káoszt és komoly fennakadásokat okozott - elsősorban a tömegközlekedésben - hétfőn kora este Prágában az Uber alternatív közösségi személyszállítási szolgáltató elleni taxis tiltakozás.

Fél évre leállt Prága egyik leghíresebb attrakciója 

Az apostolokat, majd az aranykakas utolsó kukorékolását reggel kilenckor hosszú percekig tartó tapssal köszöntötte az a szokatlanul nagyszámú turista, aki még látni szerette volna az Orlojt a féléves kényszerszünet előtt.

Egy újabb negyedszázad kezdete 

Szinte egy emberöltőnyi ideje alakítja a hazai beutas piacot az All Europe Incoming Tour East Tour. A rendszerváltás idején a Cooptouristot elhagyó Drégely Ágnes alapította utazási iroda ennyi év után is köszöni, jól van, néz a jövőbeni kihívások elébe. Az évfordulót Prágában ünnepelte méltó módon a cég.

Szállodafejlesztés: meg kell állapítani a célcsoportot és meg kell keresni a legjobb terméket 

Magyarország a tízmillió szállodaigazgató országa: amennyire lendületes iparág a turizmus, annyira bonyolult és összetett is – mondta Hegedűs Attila, a BDO Magyarország Hotel és Ingatlan ügyvezetője a Világgazdaság „Versenyképesség-Belföldi kereslet és/vagy export?” című konferenciáján.

Magasan vezet Prága a régiós versenyben 

Az Euromonitor International nem avat be a prágaiak titkába ismét összeállított, a világ 100 legnépszerűbb városi desztinációját 2016-os adatok alapján listázó sorrendjében. A sorrend a nemzetközi turistaérkezések számát veszi alapul. A lista élén Hongkong, Bangkok, London és Szingapúr áll, Budapest az 55. helyet foglalja el, Prága a 18., Bécs pedig a 30. helyen áll.

Tengeri sügérrel indul a szakácsverseny Prágában 

2017. október 6-8. között ismét Prága ad helyszínt a világszövetség európai kontinentális elődöntőjének a WACS Global Chef Challenge-nek (felnőtt szakács), a WACS Global Pastry Chef Challenge-nek (cukrász) és a WACS Young Chef Challenge-nek (junior szakács) , ahol kiderül, hogy kik csatlakoznak még a tavalyi évben már továbbjutást nyert nemzetek mellé.

Az MTÜ szerint minden idők legjobb főszezonját zárta a magyar turizmus 

Történelmi nyarat zárt a magyar turizmus a rendelkezésre álló adatok és a szolgáltatók előrejelzései alapján. Budapest a nettó szállodai átlagár alapján júliusban példa nélküli módon még a két legfontosabb régióbeli versenytársát, Bécset és Prágát is megelőzte. A KSH gyorsjelentése szerint a külföldiektől származó szállásdíjbevétel a nyár második hónapjában 30,1%-kal múlta felül a tavalyit. 

Prágából Dél-Amerikába 

Jövőre indulnak a Norwegian dél-amerikai járatai.

A RegioJet új buszjáratot indított Prágából Temesvárra, Szeged az egyik megálló 

A RegioJet új buszjáratot indít Prágából Temesvárra június 28-án, melynek egyik állomása Szegeden a Tarján Víztorony téri megállóban lesz. 

Hamarosan lezárják a turisták elől Prága egyik leghíresebb látványosságát 

Prágában április elején vette kezdetét az Óvárosi városháza tornyának felújítása. Egy évre eltűnt a prágai Óvárosi városháza tornyáról a híres csillagászati óra, az Orloj naptára. Az óra eredeti színes naptári tábláját csütörtökön délelőtt leszerelték és felújításra műhelybe szállították

Prágába is indít új járatot a Qatar Airways 

Számos új járatot indít a dohai székhelyű Qatar Airways, többek között Prágába. Az új járatnak köszönhetően népszerű thaiföldi desztinációkba is kényelmesen eljuthatnak a cseh utasok.

Eltűnik a prágai Orloj 

Prágában a héten megkezdődött az Óvárosi városháza tornyának felújítása. A mintegy másfél évre tervezett munkálatok során néhány hónapra eltűnik a híres csillagászati óra, az Orloj is, amely a cseh főváros egyik legfőbb idegenforgalmi látványossága.

Budapest-Prága járatot indít a Ryanair 

Prága mellett még két másik városba is indít téli járatot a diszkont légitársaság.

Brutalista stílusú épületet rombolnának le Prága központjában 

Nyílt levélben tiltakoznak a cseh egyetemek és főiskolák művészettörténészei a kulturális minisztérium azon döntése ellen, amelyben megtagadta egy Prága központjában álló, a 20. század második felében brutalista stílusban felépült épületegyüttes kulturális emlékké nyilvánítását, és ezzel megnyitotta az utat az épület lerombolása előtt. 

Cseh turizmus: rekordév lehet az idei 

2016 első háromnegyedéve során rekordszámú turista kereste fel Csehországot. 

Másolatokra cserélik a prágai Károly híd barokk szobrait 

Másolatra cserélik a prágai Károly híd azon barokk szobrait, amelyeket nagyon megviseltek az időjárás viszontagságai, nehogy a sérülések gyógyíthatatlan sebeket okozzanak az értékes történelmi és képzőművészeti műemlékeken - közölte a Právo című cseh napilap.

Csak az izraeli turisták száma nőtt jobban a magyarokénál Prágában 

Megugrott az idei első fél évben a Prágába látogató magyar állampolgárok száma - derült ki a Prague City Tourism (PCT) ügynökség most nyilvánosságra hozott félévi statisztikájából.

Biztonsági ellenőrzést vezettek be a prágai Hradzsinban 

A napokban megszigorították a Prágai Vár (Hradzsin) őrzését, és a látogatókat a bejáratoknál ellenőrzésnek vetik alá. Míg az államfői hivatal az intézkedést biztonsági okokkal magyarázza, a sajtó és az utazási irodák túlzottnak és feleslegesnek minősítik. 

Csengduból indul járat Prágába 

Augusztus 12-től menetrendszerinti járatot indít a kínai Csengdu és Prága között a Sichuan Airlines. 

Templom nyílik egy villamoson Prágában 

Mozgó templomként fog működni pénteken, június 10-én, a templomok éjszakáján egy prágai villamos.

„Prágát le kell győzni, Bécset meg kell ostromolni” 

Nagy érdeklődés kísérte dr. Bienerth Gusztáv turizmusért felelős kormánybiztos előadását a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége budapesti közgyűlésén, ahol elsőként ismertethette szélesebb szakmai plénum előtt a kormányzat turizmussal kapcsolatos elképzeléseit.

Visszatér a Tunisair Prágába 

A korábbi terveknek megfelelően hamarosan újraindítja menetrendszerinti prágai járatait a Tunisair légitársaság. 

Bejrúti járatot indít a cseh légitársaság 

Június 20-án - több mint 4 év kihagyás után - újraindítja Prága-Bejrút közvetlen járatát a Czech Airlines, amely szezonális jelleggel, szeptember végéig fog közlekedni.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!