Green Travel-ügy: 25 millió forintot foglalt le a rendőrség 

A BRFK nyomozást indított a Green Holidays csődje kapcsán. A cég bankszámlájáról 25 millió forintot foglaltak le - értesült a vg.hu.
Green Holidays: 500 milliós vagyoni biztosíték az Uniqánál

Green Holidays: 500 milliós vagyoni biztosíték az Uniqánál 

A Green Holidays kft. hosszas és kitartó munka végén stratégiai együttműködést kötött az Uniqa Biztosító Zrt-vel. Ennek keretében 500 millió forintos vagyoni biztosítékot igazolt az utazásszervező részére a biztosítótársaság.

Halad a Green Holidays 

Nagyszabású akcióval indítja a szezont a Green Holidays az Utazás kiállítás ideje alatt.
Nemsokára újraindul a Green Travel

Nemsokára újraindul a Green Travel 

A Budapest Főváros Kormányhivatal nyilvántartásában már utazásszervezésre jogosult, bejegyzett utazási irodaként szerepel a Green Holidays Kft.
Óvatosak, de bizakodók a charteres utazásszervezők

Óvatosak, de bizakodók a charteres utazásszervezők 

Tovább csökkent a charteres utazásszervezők száma idén, és bár egyelőre óvatosak az utazási irodák, bizakodón néznek a szezon elé, a kereslet növekedése esetén pedig készek emelni kauciójuk összegén.

Visszavonták a Green Travel utazásszervezői és -közvetítői jogosultságát (Frissítve) 

Az utazási iroda újabb utazásokat nem szervezhet és nem bonyolíthat le, valamint köteles az úton lévő utasait hazautaztatni, az elmaradt utazásokra befizetett előlegeket és részvételi díjakat teljes összegben visszafizetni, határozott az MKEH. Jelenleg nem tartózkodik külföldön utasuk, tartozásaikat december 6-ig rendezik - közölték lapunkkal.
Kedden két gép indul a Green Travel utasaival a török tengerpartra

Kedden két gép indul a Green Travel utasaival a török tengerpartra 

A tour-operátor, amely vasárnap törölte észak-ciprusi járatát, és alternatívaként törökországi üdülést ajánlott fel utasainak, holnap utaztatja el az érintetteket Budapestről Antalyába – tudtuk meg az irodától.

A Green Travel leállította az észak-ciprusi chartert, Antalyát ajánlanak helyette 

A Green Travel augusztus 21-én a déli órákban a következő közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe észak-ciprusi charterjáratukkal kapcsolatban:
Kertészeti világkiállítás, Sting-koncert és nyugalom a török tengerparton

Kertészeti világkiállítás, Sting-koncert és nyugalom a török tengerparton 

A július 17-én éjjel lezajlott sikertelen katonai hatalomátvétel a török tengerparti üdülőhelyeken nem volt érzékelhető, Antalyán és a környező szállodákban azóta is teljes a nyugalom. Az Expo 2016 kertészeti világkiállítás pedig különleges látnivalókat és programokat ígér idén a tengerparti üdülőhelyen.
Katonai puccskísérlet Törökországban - a charterjáratok közlekednek

Katonai puccskísérlet Törökországban - a charterjáratok közlekednek 

Lázadó katonák egy csoportja megpróbálta átvenni a hatalmat Törökországban péntek éjjel. Szombat reggelre Erdogan elnök hívei leverték a puccsot. A tengerparton nyugalom van. 

Itt a teljes nyári chartermenetrend 

Véget ért a tanév és indul a nyári utazási főszezon, ennek apropóján megnéztük, hová repülnek az idén nyáron charterjáratok Magyarországról.

Debrecen Airport: ötszázezres mérföldkő 

Debreceni üzemelését négy éve kezdő, tavaly bázist is nyitó Wizz Air 500 000. debreceni utasát köszöntötte kedden. És egyéb érdekességek Magyarország második legnagyobb repülőteréről.

Elindult a szezon első vidéki charterjárata Törökországba 

Telt házzal szállt fel a Green Travel idei első vidékről induló, Antalyába közlekedő charterjárata június 15-én.

Profi Utazási Rendszer a Turizmusban Roadshow 2016 tavaszi beszámoló 

"Örömmel tudatjuk, hogy sikeresen lezajlott a TravelGATE 2016-os tavaszi OpenGATE Roadshow-ja. Nem egészen 1 hónap alatt 7 helyszínt érintettünk országszerte, és összesen közel 150 utazási iroda vett részt az előadásokon. Rettentően örülünk ennek a nagy számú érdeklődésnek, és a sok pozitív visszajelzésnek." A TravelGATE beszámolója.

Indul a szezon a Green Travelnél 

Május 28-án száll fel a Green Travel első charterjárata. A gép telt házzal fog repülni a törökországi Antalya felé – mondta el Göktas Merdol, a cég tulajdonos-ügyvezetője.

Trendforduló a törökországi foglalásokban 

Az utóbbi néhány hétben megugrott a törökországi foglalások száma a legnagyobb küldőpiacnak számító Németországban, és hasonló trendről számoltak be a hazai utazásszervezők is.

Elindult a nyári szezon első charterjárata Budapestről 

Az egyiptomi Hurghadára repült az idei szezon első nyaralójárata Magyarországról. A charter repülőgép május hetedikén, szombaton indult Budapestről. A járatot az Express Travel International (ETI) bérelte a Fly Egypt légitársaságtól.

Illetékmentes május elseje 

Illetékmentes akciót hirdetett meg a Green Travel a május elsejei hétvégére.

Török és észak-ciprusi charterek a Green Travelnél 

A törökországi és észak-ciprusi charterjáratok mellett az utazásszervező nyári kínálatában számos görög sziget, illetve Bulgária és Málta is megtalálható.

Hol fognak idén nyaralni a magyarok? 

Több médium is lehozta annak a nem reprezentatív felmérésnek az eredményét, mely szerint idén Törökországnak le kell mondania a magyar utasokról, mi több, honfitársaink Egyiptomot, Tunéziát és Görögországot sem fogják választani a nyári szezonban. A kutatás legfőbb állításainak közlésén túl megkérdeztünk néhány hazai utazásszervezőt, akik szerint a kép ennél jóval árnyaltabb.

Kivárás érezhető a kiutazási piacon  

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is számba vettük a kiutazási piac legfontosabb várható trendjeit. Charternaptárunkban összesítettük a klasszikus charterjáratok menetrendjét, ugyanakkor cikkünkből kiderül, hogy a touroperátorok melyik Wizz Air-járatokon foglaltak le maguknak helyeket. Horvátország, Görögország és Bulgária biztos befutónak látszik az idén, ugyanakkor nagy a bizonytalanság, az utasok jó része last minute ajánlatokban bízik. Hogy lesz-e akciódömping, az csak a következő hónapokban derül ki.

Debrecenből repül Izmirbe és Észak-Ciprusra a Green Travel 

Újabb két repülős úti cél közül választhatnak a Debrecen környéki utazók. 

A Baywatch sztárjai és Dobrády Ákos a Green Travel szezonnyitóján 

A Green Travel szezonnyitó katalógus-bemutató partnerpartiját szokás szerint a budavári Hilton Hotel Budapestben rendezte meg az elmúlt hétvégén. A Török Köztársaság magyarországi nagykövete, Sakir Fakili is megtisztelte jelenlétével az estet, amelynek sztárfellépője Dobrády Ákos volt. A rendezvényen elhangzott, hogy tavaly a Green Travel szállította a legtöbb charterutast Magyarországról.

15 nyaralóhelyre repül a Travel Service idén Magyarországról 

Megosztotta lapunkkal ez évi charternaptárát a Travel Service, melyből kiderül, hogy 15 népszerű üdülőhelyre szerződött le öt utazásszervezővel a légitársaság.

Workshoppal és partival indította az évet a Green Travel 

A biztonsági aggályokon előbb-utóbb túlteszik magukat a magyar utasok, és néhány héten belül újra beindulnak a foglalások – állítja Göktas Merdol, a Green Travel ügyvezetője, aki szerint Törökország az idén is verhetetlen lesz az ár/érték arányt tekintve.

Raki, ouzó és baklava - előfoglalási akció Miskolcon 

Január 25-27. között, reggel 9.00 órától Előfoglalási Napokat rendez a miskolci Szerviz Iroda Utazási Központ.

Jelentősen nőtt az utazásszervezők összkauciója 

Az idei évre 16,2 milliárd forintnyi vagyoni biztosítékot igazoltak a magyarországi utazásszervezők, a 2016-ra vonatkozó összeg eléri a 18,7 milliárd forintot. Ez azt jelenti, hogy jövőre az irodák forgalmuk növekedésére számítanak. 

Globus Travel: exkluzív ügyfélparti Miskolcon 

Nagy sikerű exkluzív ügyfélestet tartott a minap a Globus Travel Miskolcon törzsutasai számára.

Utazási irodát nyitott az ingatlanos cég 

Utazásközvetítőként lépett a turisztikai piacra a Balla Ingatlan, a Balla Utazásnál jelenleg több mint 20 nagy utazásközvetítő árualapja foglalható.

Megérkezett Törökországból a Green Travel PartyJárata 

180 fővel a fedélzetén indult el a PartyJárat Törökországba, hogy a szezon végi fáradtságot hatalmas partikkal és némi munkával megfűszerezve pihenjék ki.

Turizmus Akadémia: városmárkázás, hotelkörkép, online értékesítés 

Őszi-téli kiutazási trendek, békéltető testületi eljárás az utazási irodák szemszögéből, új szállodai projektek Budapesten, az internetes értékesítés legfrissebb trendjei és sikeres márkaépítések – ezek voltak a témái idei őszi Turizmus Akadémiánknak.

Bulijáratok egykor és ma 

Nagy visszhangot keltett tegnapi hírünk, amelyben a Green Travel tervezett törökországi bulijáratáról írtunk. Olvasóink segítségével összegyűjtöttük az elmúlt évtizedek legemlékezetesebb partirepüléseit. 

Nagy dobásra készül a Green Travel: indul a PartyJárat 

Az utazásszervező Magyarországon ilyet még nem csinált: 180, a szakmában dolgozó szakembert visznek el Törökország egyik ötcsillagos luxusszállodájába, hogy egy hatalmas partyval pihenjék ki a szezont, és megmutassák, mire készülnek 2016-ban.

Egyiptomban járt a Green Travel partnereivel 

Az egyiptomi kultúra és gasztronómia világába csöppentek bele annak a 30 utazási irodának a képviselői, akik részt vettek a Green Travel által szervezett tanulmányúton.

Közel felére csökkenhet idén a Hévíz-Balaton Airport nagygépes forgalma 

Bár van még pár hónap az évből, úgy néz ki, hogy a Hévíz-Balaton Airport eddigi idei nagygépes utasforgalma alaposan megsínylette az oroszországi járatok kiesését. Ugyanakkor a többi légitársaság egész jól áll. A repülőtér illetékeseit egy, a Turizmus Trendben hamarosan megjelenő cikk kapcsán kerestük.

Leszállt a Green Travel idei utolsó balatoni járata 

Kedden reggel érkezett idén utoljára Antalyából a Freebird légitársaság Airbus A320 típusú gépe a nyugat-balatoni repülőtérre. Június 17-től kezdve 11 járatpár fordult meg Sármellék és a török Riviéra között. Főként a pécsi, szombathelyi, győri, ajkai, tapolcai és zalaegerszegi utasok választották ezt a repteret.

Buszflottát és vízumügyintézést is fejleszt párhuzamosan a Green Travel tulajdonosa 

A Green Travel Nemzetközi Utazási Iroda beutaztatási üzletágának rohamos fejlődése indokolttá tette a saját autóbusz-járműpark beszerzését, hogy azzal szolgálja ki az Európába érkező török turistákat - mondta el Göktas Merdol, a cég tulajdonos-ügyvezetője.

Észak-Ciprusra szervezett tanulmányutat a Green Travel 

A napokban ért véget a Green Travel idei első tanulmányútja: Észak-Cipruson jártak az iroda viszonteladó partnerei. 

Szezon előtti bővülés a Green Travelnél 

A megnövekedett igények miatt már az előfoglalási szezonban, június 17-től bővíti Debrecen – Antalya kapacitását a Green Travel – mondta el lapunknak Göktas Merdol tulajdonos-ügyvezető.

Csúcsévre számít az idén a Green Travel 

Új műfajt teremtett a hétvégén a Green Travel, amikor workshow-t rendezett, vagyis a workshop és a roadshow ötvözetét valósította meg Visegrádon, a Silvánus Hotelben.

Közelebb hozzák a török Riviérát a Dunántúlhoz 

Időben, távolságban közelebb kerül a jövő nyártól a török Riviéra a Dunántúlhoz, derült ki azon a vasárnapi sármelléki studytouron, amin a Dunántúl északnyugati, délnyugati és középső részén működő utazási irodák munkatársainak tartottak a jövő nyártól közlekedő antalyai charterről.

Indulhatunk-iroda nyílt a Teréz körúton 

Az Indulhatunk Cégcsoport tagja, az Indulhatunk Nemzetközi Utazási Irodák megnyitotta első budapesti fiókirodáját pénteken a Teréz körúton.

Elindult a Green Travel debreceni török chartere 

Kedden, június 17-én teljes töltöttséggel indult el a 2014 év első debreceni charterjárata a Török Riviérára.

Ismét bővít a Green Travel 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a Green Travel Nemzetközi Utazási Iroda bővíti induló chartergépei számát a Török Riviérára - mondta el lapunknak Göktas Merdol a cég tulajdonos-ügyvezetője.

Megérkezett idei negyedik tanulmányútjáról a Green Travel 

Működése óta először szervezett egy évben 4 study túrát és hívott meg közel 170 irodai értékesítőt a tour operátort a Green Travel.

Információ a Törökországba utazóknak 

A Green Travel Utazási Iroda ezúton szeretné tájékoztatni a Törökországba utazókat, hogy üdülőterületeket abszolút nem érintik a tüntetések, teljes nyugalom és biztonság van, erről a kint dolgozó idegenvezetők és a kint élő kollégáik, valamint a jelenleg is kint tartózkodó study tour résztvevői is tájékoztatást adtak. A nyaralóhelyeken és a szállodasorokon nyoma sincs az Isztambulban és Ankarában zajló eseményeknek, az utasok nyaralása zavartalan.

A Török Riviérán jártak a Green Travel partnerei 

Május 11-én érkeztek haza a törökországi Antalyaból a Green Travel 50 fős  tanulmányútjának résztvevői.

Ismét bővült a Green Travel csapata 

Ismét bővült a Green Travel csapata
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!