Új robotok a vendéglátásban

Új robotok a vendéglátásban 

Az amerikai startup fejlesztése, amely önállóan szolgál fel ételeket, a pincérek munkáját hivatott segíteni.
Önvezető robotok Los Angelesben

Önvezető robotok Los Angelesben 

Az Umami Burger és a Krispy Rice márkát birtokló C3 a Coco robotikai céggel működik együtt Los Angelesben, hogy ezzel is hatékonyabbá tegye a házhoz szállítást.
Kávékészítő robotokkal a járvány ellen a téli olimpián

Kávékészítő robotokkal a járvány ellen a téli olimpián 

A pekingi szervezők elárulták, hogy milyen feladatokat fognak ellátni a közreműködő robotok a februári téli olimpián.
Nem mindennapi utas készül a Nemzetközi Űrállomásra

Nem mindennapi utas készül a Nemzetközi Űrállomásra 

Csütörtökön indul a Nemzetközi Űrállomásra Fedor, az orosz humanoid robot. Tervezői szerint fontos szerepe lesz a Holdon és más potenciális bolygókon létrehozandó bázisok felépítésében.

Kirúgta a robotok felét egy japán hotel 

Világszenzáció volt négy évvel ezelőtt a japán Hen-na hotel, a világ első szállodája, amely csak robotokat alkalmazott. Mostanra azonban kiderült, hogy a dolgozó gépek csak még több emberi munkát teremtenek.
Humanoid robot szolgál fel egy győri étteremben

Humanoid robot szolgál fel egy győri étteremben 

˝Bementünk az étterembe, rendeltünk a pultnál, a szakács elkészítette az ételt, mi addig leültünk az asztalhoz, aztán jött a robotpincér, ő hozta ki a kész ételt, köszönt nekünk angolul, mi a tálcáról levettük a tányérunkat, de már nem a robotnál fizettünk, hanem a pénztárnál, így borravalót sem adtunk Emynek - merthogy ez a robotpincér neve. Pedig ő aztán végig mosolygott...˝ Így néz ki egy ebéd, amit egy robotpincér szolgál fel. S ez már a jelen Győrben.
Hamarosan robotok sütik a hamburgerhúst

Hamarosan robotok sütik a hamburgerhúst 

Egyszerre örülhetnek és aggódhatnak a hamburgersütők, a Szilícium-völgy mindenre elszánt és szociálisan kissé ridegnek tűnő mérnökei ugyanis megalkották a húspogácsákat forgató robotot.

Josie, a Lufthansa humanoidja munkába áll 

120 cm magas, csillogó kerek szeme és kellemes hangja van: ő "Josie Pepper", a robot hölgy, aki mától a 2-es terminál utasainak kérdéseire válaszol. Legyen szó az útról az indulási kapuhoz, egy adott étteremhez vagy bolthoz - Josie Pepper az utas szemébe néz és válaszol.
Robot segíti az utasokat a brüsszeli repülőtéren

Robot segíti az utasokat a brüsszeli repülőtéren 

A brüsszeli Zaventem repülőtéren már munkába is állították a BRUce Peppernek nevezett serdülő fiatal fiú méretű „robotkát”. 

Repülőgéproncsok felkutatására is alkalmas lehet a robotrája 

A mechanikus állat az áram továbbítására és saját maga földelésére is az őt körülvevő tengervizet használja fel.

Életmentő robotokat vetnek be a dubaji strandokon 

A dubaji önkormányzat – a Közel-Keleten elsőként – robotokat vetne be a bajban lévők megmentésére a szabadstrandokon. A robotok emberek, kishajók és jet skik mentésére is alkalmasak.

A nézőt gyorsan beszippantja a drónpilóta kameraképe 

Megrendeztük a világ első drón gyorsulási versenyét a tököli reptéren, és a világon elsőként mi húzhattunk el Balatonon vitorla helyett drónnal egy szörföst. Az a célunk, hogy az is közelebb kerülhessen a drónokhoz, aki eddig csak YouTube videón látott ilyet - ezt Fekete Gábor a Drone Prix Hungary egyik alapító tagja mondta, akit a szeptember 10-i Drónverseny & Robotika Show kapcsán az önálló technikai sportággá fejlődött drónversenyekről kérdezte laptársunk, a Kreatív.

Robot a jövő gyorséttermi dolgozója 

Robot a jövő gyorséttermi dolgozója

Burger-készítő robot a jövő gyorséttermi dolgozója 

Legalábbis ezt állítja az az amerikai startup cég, amely négy évig altatta burger-készítő robotját, most pedig egy új burgerbárban teszi próbára tudását. Automatizált kulinaritás San Francisco menő startup-negyedében. Egy újabb robot a Kreatív és a Telenor közös rovatában.   

Automata pizzafutárt tesztelnek Ausztráliában 

A technológiai innovációkkal gyakran kísérletezgető Domino’s nevű amerikai étteremlánc fáradozik a hús-vér alkalmazottakat nélkülöző módszer kidolgozásán.

Már a Hiltonban is megjelentek a robotok 

A Hilton egy mesterséges intelligenciával rendelkező robotot tesztel egyik hoteljében, a robot feladata a vendégek segítése, ha kérdéseikkel fordulnak hozzá. A klasszikus concierge, vagyis a hotelekben megtalálható tanácsadó feladatkört látja el - írja az index.hu.

Két robot készíti a ráment egy kínai standon 

Amint arról a Foodbeast beszámol, serény robotpár főzi a rámen nevű, közkedvelt, japán tésztalevest egy sanghaji étkezdében.

Mire képes a robotséf? 

Amint arról a Foodbeast beszámol, serény robotpár főzi a rámen nevű, közkedvelt, japán tésztalevest egy sanghaji étkezdében.

Robotforradalom: Ezzel a pultosoknak befellegzett?  

Az elmúlt évek robotforradalma után – melynek során már gépek vettek át egy sor olyan gyártási és szolgáltatási munkakört, melyeket egy generációval ezelőtt még emberek végeztek – megjelent a robotok új hulláma, hogy meghódítsák az „intelligensebb” foglalkozásokat is – állítja több szakértő is. Ügyvédek, könyvelők - de még a bárpultosok – sem védettek többé attól, hogy helyüket egyszer csak elfoglalja egy gép. Az utóbbi kategória szakemberei számára a jövő már nem várat magára, ugyanis Technion hallgatók egy fejlesztési csoportja megalkotta a számítógéppel vezérelt robot mixert.

3D-nyomtatással készítenék Amszterdam új hídját 

Egy amszterdami csapat a 3D-nyomtatás technológiáját használná fel a holland város legújabb acélhídjának megépítéséhez.

Robotok a tárlatvezetők a Tate múzeumban 

Kedd estétől akár távirányítású robotok segítségével is bebarangolhatjuk a londoni Tate galériát.

Robotpincér, gépszakács 

Rengeteg ötletet hallunk nap mint nap, hogy hogyan lehetne emberek helyett robotokat alkalmazni a munkaerőpiac legkülönbözőbb szegmenseiben. A humanoid masinák munkához való jogáért folytatott küzdelem ezúttal új mérföldkövéhez érkezett, egy távol-keleti étteremben ugyanis szinte minden alkalmazott: gép. A Foodbeast cikke.

Óriásrobot épült használt mobilokból 

Másfélezer használt mobilból épült a Telekom megarobotja a Volton. Zámbó István és Wahorn András is segít a képzőművészeknek.

A robotok hosszú éjszakája Bécsben 

A bécsi műszaki egyetemen fejlesztett robotokkal ismerkedhetnek az érdeklődők november 30-án, a Robotok Hosszú Éjszakáján. Bemutatkozik James, a kéz nélküli lakáj és a robot focicsapat, az Austrian Kangaroos.

XXI. század: robotpincér a kínai étteremben 

Nem fárad el, nincs rossz napja, nem köp az ételbe, ha nem tetszik neki a vendég, nem udvariatlan és mindig mosolyog - egy robot legalább ennyivel többet fel tud mutatni pincérként, legalábbis ezt gondolja a Dalu Robot vezetője, aki megnyitotta Kína első emberi felszolgálók nélküli éttermét - adta hírül a travelline.hu.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!