Robotpincér, gépszakács

Rengeteg ötletet hallunk nap mint nap, hogy hogyan lehetne emberek helyett robotokat alkalmazni a munkaerőpiac legkülönbözőbb szegmenseiben. A humanoid masinák munkához való jogáért folytatott küzdelem ezúttal új mérföldkövéhez érkezett, egy távol-keleti étteremben ugyanis szinte minden alkalmazott: gép. A Foodbeast cikke.

A Robot étterem (Robot Restaurant) Kína Heilungcsiang tartományában található. A restiben serénykedő 20 mechanikus dolgozó az ételek elkészítésétől kezdve a felszolgálásig tulajdonképpen önállóan működteti a vendéglőt. Az egyik robot még énekel is vendégeknek. A „hús-vér” alkalmazottak  ugyanakkor még mindig elengedhetetlenek a mindennapi munkában, hiszen az ételek nyers összetevőivel ők töltik fel a robotok számára a szekrényeket. Az emberi munkaerő egy gomb megnyomásával adja ki a parancsot a gépséfek számára a menü összeállításához nélkülözhetetlen nyersanyagok begyűjtésére.

A vendéglátó egység tulajdonosa, Liu Hasheng úgy nyilatkozott a BBC-nek, hogy a robotok hadrendbe állításával az alkalmazottakhoz kötődő költségek minimalizálása volt a cél. Bár hosszú távon vélhetőleg megtérül majd a befektetés, a 20 gépember beszerzése határozottan drága (darabonként kb. 31 500 és 47 000 dollár) volt.

Jóllehet, a személyzet valószínűleg nem fogja „szívét-lelkét” beleadni a munkába, a masinák legalább biztosan nem fognak az utolsó pillanatban beteget jelenteni.

Videó is van:

Forrás: Élelmiszer Online


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.