Idén menetrend szerinti Wizz Air járatok is járnak Sármellékre

Idén menetrend szerinti Wizz Air járatok is járnak Sármellékre 

Egy német utazási iroda szervezésében szerdán landolt az idei első légijárat a Hévíz-Balaton Airporton.
Gyorsul a közlekedés Hévíz környékén

Gyorsul a közlekedés Hévíz környékén 

Gyorsforgalmi úton is meg lehet majd közelíteni a sármelléki repülőtérről Hévízet, ha megépül az M76-os újabb, Balatonszentgyörgyöt és Sármelléket összekötő szakasza, illetve az innen Keszthely és Hévíz határáig vezető, szintén négysávos bekötőút - írja a Magyar Nemzet.
Menetrend szerinti járatok is érkeznek majd Sármellékre

Menetrend szerinti járatok is érkeznek majd Sármellékre 

A repülőteret a Nyugat kapujának szánják, amely a felújítás után európai színvonalú, korszerű légikikötőként működhet.

A két német charter sem jöhet szeptemberben Sármellékre 

Jött a héten egy légi járat Hévízre, talán idén ez volt az utolsó.
Állami kézbe kerül a sármelléki repülőtér

Állami kézbe kerül a sármelléki repülőtér 

Állami kézbe kerül a sármelléki repülőteret üzemeltető Hévíz–Balaton Airport Kft. 90 százaléka, amely jelenleg Hévíz önkormányzatának tulajdonában van – a kormánydöntésről a Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg határozat
Ősztől indul a pilótaképzés Sármelléken

Ősztől indul a pilótaképzés Sármelléken 

Európában a következő 20 évben évente 7 000, világszerte a következő két évtizedben több mint 700 000 új légitársasági pilótára lesz szükség.

Hamarosan érkezik a Lufthansa első charter járata a Hévíz-Balaton Airportra 

Az Airbus A319-es, 130 férőhelyes, Frankfurt-Sármellék-Frankfurt vonalon közlekedő gépet Papp Gábor, Hévíz város polgármestere és Könnyid László, Hévíz város tiszteletbeli németországi nagykövete fogadja.
Új légi járatokat remélnek Sármelléken a fejlesztések révén

Új légi járatokat remélnek Sármelléken a fejlesztések révén 

Az elkövetkező három évben megvalósuló, a kormány által biztosított 6,6 milliárd forintos összeg révén jelentős légijárat-fejlesztéseket remélnek a sármelléki repülőtéren - közölte az MTI érdeklődésére a repteret üzemeltető Hévíz polgármestere.

Továbbra is napirenden a Sármellék-Tel-Aviv charterjárat 

Izrael Állam nagykövetét, Yossi Amranit fogadta Hévíz polgármestere, Papp Gábor június 27-én kedden, a Városházán, ahol többek között egy lehetséges Sármellék-Tel-Aviv charterjáratról is szó volt. 
A tavalyihoz hasonló utaslétszámra számítanak Sármelléken

A tavalyihoz hasonló utaslétszámra számítanak Sármelléken 

A Düsseldorfból és Berlinből, valamint a Frankfurtból érkező első charterjáratokkal szombaton megkezdődik az idei nagygépes repülési szezon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton, ahol ebben az évben a tavalyihoz hasonló utaslétszámra számítanak - mondta a repteret üzemeltető Hévíz polgármestere.

Visszatér a Czech Airlines sármelléki járata 

Szezonálisan, április 22. és október 21. között visszatér a Prága-Sármellék járat a Cseh Légitársaság hálózatába.

Orosz karácsonyozók Hévízen: nagy géppel jöttek, de kevesebben 

246 orosz turista érkezett Sármellékre január 2-án a UTair járatával, a Hévíz-Balaton Airporton még korábban nem szállt le ilyen nagy befogadóképességű gép. Bár a Magyarországra érkező orosz turisták száma még mindig csekély, egyes körülmények mégis bizakodásra adnak okot.

Repülőtéri robbanóanyag-kereső kutyákat képeznek Sármelléken 

A légiforgalom kiszolgálásában résztvevő járművek, a teherszállítmányok és az utaspoggyászok mellett a légi utasok személyes átvizsgálására is alkalmas robbanóanyag-kereső kutyák kiképzését kezdik meg a sármelléki repülőtéren, ahol egy nemzetközileg is új program keretében összehasonlíthatóvá teszik a kutyák és a mérőműszerek hatékonyságát.

Londoni, frankfurti és brüsszeli járatok is indulhatnak Sármellékről 

A tavalyihoz képest minimális emelkedéssel 23,5 ezerre nőtt idén a sármelléki Hévíz-Balaton Airport utasforgalma, jövőre a moszkvai mellett londoni, frankfurti és brüsszeli menetrend szerinti járatok indítását tervezik - mondta el a repteret üzemeltető Hévíz polgármestere kedden az MTI megkeresésére.

Elindult a szezon első vidéki charterjárata Törökországba 

Telt házzal szállt fel a Green Travel idei első vidékről induló, Antalyába közlekedő charterjárata június 15-én.

Nyugatról és keletről is jönnek az utasok 

Április közepén megnyitották az idei repülési szezont a sármelléki repülőtéren – a Hévíz-Balaton Airportra idén 25 ezer utast várnak. A jövőben fapados járatok indítása is elképzelhető.

A tavalyinál sokkal jobb repülési szezont várnak Sármelléken 

Megnyitották az idei repülési szezont a sármelléki repülőtéren - a Hévíz-Balaton Airportra a tavalyi 22 ezerrel szemben idén 25 ezer utast várnak. A jövőben fapados járatok indítása is felmerülhet.

Az oroszok újra Sármelléken vannak 

Az orosz karácsonyi iskolai szünet végéig – január 10-ig – öt repülőjáratpár köti össze a moszkvai és a sármelléki repülőteret, hogy közel ezer turistát hozzanak a hévízi szállodákba.

Milliárdos fejlesztések várhatók Sármelléken 

Ötmilliárd forintból újulhat meg a sármelléki repülőtér 2020-ig, négymilliárdból gyorsforgalmi út kötheti össze a légi kikötőt az M7-essel - értesült a Magyar Idők. 

Leszállt a Green Travel idei utolsó balatoni járata 

Kedden reggel érkezett idén utoljára Antalyából a Freebird légitársaság Airbus A320 típusú gépe a nyugat-balatoni repülőtérre. Június 17-től kezdve 11 járatpár fordult meg Sármellék és a török Riviéra között. Főként a pécsi, szombathelyi, győri, ajkai, tapolcai és zalaegerszegi utasok választották ezt a repteret.

Kevesebb orosz turista érkezik Sármellékre 

Mind 2014-hez, mind 2013-hoz képest kevesebb orosz turista száll le a sármelléki repülőtéren, ami a hévízi vendégéjszakák számában is megmutatkozik.

Befejeződött az egykor katonai objektumként működő sármelléki repülőtér kármentesítése 

Több mint ötéves munkával, mintegy 4,3 milliárd forintos európai uniós forrás felhasználásával kármentesítették az egykor szovjet katonai objektumként működő zalavári-sármelléki repülőtér területét.

Egyetlen napon hat török chartert indított Magyarországról a Green Travel 

Június 16-án, kedden először fordult elő, hogy egy nap alatt hat charterjárat indult Magyarországról Törökország irányába, mind a hat gép gazdája a Green Travel.

Elindult a Sármellék-Antalya charterjárat 

A Hévíz-Balaton Airport kifutópályájára június 16-án érkezett meg a Freebird Airlines A320-as gépe FHY 632-es járatszámmal.

Megkezdődött a repülési főszezon Sármelléken 

Megnyílt az idei repülési főszezon a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton szombaton a Lufthansa Regional Frankfurtból érkező Canadair Jet repülőgépének landolásával, amelynek fedélzetén 77 utas érkezett Magyarországra.

Felfüggesztette sármelléki járatait a moszkvai Utair 

Nem érkezett meg vasárnap Sármellékre az idei menetrendi szezont nyitó moszkvai gép, mert az Utair felfüggesztette valamennyi járatát a Balaton melléki repülőtérre, de az év második felében már várhatóak charterek Oroszországból.

Idén 11 város érhető el a sármelléki repülőtérről 

A legtöbb járat a beutazó turizmust szolgálja, Antalya a kivétel. A Hévíz-Balaton Airport 2015-ös menetrendje.

Várakozáson felüli érdeklődés a sármelléki török charterre 

Véglegesen eldőlt, hogy június 16-án elindul az első törökországi charter a sármelléki repülőtérről, mert a jelenlegi foglalási eredmények meghaladják az előzetes várakozásokat.

Minden feltétel adott a sármelléki repülőtér működéséhez 

Egy hete adtunk hírt arról az MTI segítségével, hogy milyen szezonra, forgalomra számítanak az idén a sármelléki Hévíz-Balaton Airporton. A múltkori információk kiegészítéseként a repülőteret üzemeltető Kft. vezetőjét arról kérdeztük, nem jelent-e gondot, hogy a hírek szerint még mindig nem zárultak le az eszközök értékesítése kapcsán felmerült viták.

33 ezer utas a sármelléki repülőtéren 

A sármelléki Hévíz-Balaton Airport utasforgalma csaknem ötödével, 33 ezerre bővült tavaly 2013-as évhez képest, döntően az orosz vendégeknek köszönhetően - mondta a reptér ügyvezető igazgatója kedden az MTI megkeresésére.

Bíróságon a sármelléki repülőtér adásvételének ügye 

Soron kívüli eljárásban vizsgálja a Zalaegerszegi Törvényszék a sármelléki repülőtér eszközeinek nemrég lezárt értékesítési eljárását - tájékoztatta a bírósági kifogást benyújtó Linusz Imre szerdán az MTI-t.

Közelebb hozzák a török Riviérát a Dunántúlhoz 

Időben, távolságban közelebb kerül a jövő nyártól a török Riviéra a Dunántúlhoz, derült ki azon a vasárnapi sármelléki studytouron, amin a Dunántúl északnyugati, délnyugati és középső részén működő utazási irodák munkatársainak tartottak a jövő nyártól közlekedő antalyai charterről.

Szerződésbontás: újra eladó a sármelléki repülőtér 

A sármelléki repülőtér eszközeinek vevője nem fizette ki határidőre a vételár előlegét, ezért a felszámoló felbontotta a szerződést, új pályázaton értékesíti a vagyonelemeket - közölte a Zalai Hírlap online kiadása pénteken.

37 utas érkezett az első Prága-Sármellék járaton 

Megérkezett az első menetrend szerinti járat Prágából a sármelléki repülőtérre, a Czech Airlines (CSA) Prágából a Hévíz-Balaton Airportra közlekedő járata hétfőn kora délután landolt.

Kiderült, kié lesz a sármelléki reptér 

Jelentős nagyságrendű fejlesztéseket tervez a sármelléki repülőtéren az a brit érdekeltségű társaság, amely csütörtökön a felszámoló által tartott árversenyben megnyerte a jogot a reptér vagyonelemeinek megvásárlására - közölte az MTI megkeresésére hétfőn Hévízen a vevő képviselője.

Nem orosz befektetők pályáznak a sármelléki reptérre 

A brit cégnek magyar kötődése is van.

Magyar vállalkozóé vagy brit cégé lesz a sármelléki reptér? 

Ketten is megerősítették vásárlási szándékukat, Széles Gábor nagyvállalkozó és egy brit cég.

A földnek csapódott egy kisrepülőgép Sármelléken 

A viharos szél miatt, a gépen ketten utaztak.

Megérkezett Sármellékre az első bázeli chartergép 

Megérkezett Sármellékre szombaton az első bázeli chartergép, számos svájci utazási szakemberrel a fedélzetén.

Új nyugat-európai charterjáratok a sármelléki repülőtéren 

A Lufthansa Regional Frankfurtból és az InterSky légitársaság Friedrichshafenből érkező gépével kezdődött el szombaton a sármelléki repülőtér idei németországi charterjáratainak szezonja. Késő délután landolt az osztrák tulajdonú InterSky első magyarországi charterjárata.

Az első menetrend szerinti orosz járat Sármelléken 

Közel 180 utassal a fedélzetén szállt le vasárnap délelőtt Sármelléken az első orosz menetrend szerinti repülőgép, amely ezentúl hetente szállítja az utasokat Moszkva és a Hévíz-Balaton Airport között.

Tovább bővül az orosz légi kapcsolatok száma 

Új orosz járatok érkeznek hamarosan Sármellékre és Budapestre.

A cseh CSA is repül majd Sármellékre? 

A tavalyihoz képest idén több mint kétszer annyi repülőgép - köztük már menetrend szerinti is - érkezik majd Oroszországból Sármellékre, de új nyugat-európai városok is elérhetővé válnak a balatoni repülőtérről - közölte a repülőteret üzemeltető Hévíz polgármestere szerdán.

Elfogták a sármelléki reptéren történt robbantás gyanusítottját 

Az oroszországi Szocsiban elfogtak egy férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy részt vett egy orosz teherszállító repülőgép elleni pokolgépes támadásban, amelyet 19 évvel ezelőtt követtek el a sármelléki repülőtéren - közölték szerdán oroszországi hírportálok.

Új járatokkal bővülhet a sármelléki repülőtér kínálata 

Teljesíti idei terveit, jövőre pedig újabb kelet- és nyugat-európai célpontokkal bővülhet a sármelléki repülőtér kínálata - tájékoztatott a Hévíz-Balaton Airport Kft. vezetője szerdán.

Egész éves üzemre készül Sármellék 

A Balaton déli csücskében, a nagy üdülőhelyektől 18-20 km-re terül el a Dunántúl legnagyobb repülőtere, a korábbi szovjet katona bázis helyén kialakított Balaton, FlyBalaton, majd 2012 áprilisától Hévíz-Balaton névre keresztelt repülőtér.

Gyenge tavasz után erős nyár várható Hévízen 

Bár a hosszúra nyúlt hideg hatását megsínylette a tavaszi időszak, a nyári szezon a szállodai kapacitások kihasználása tekintetében jól indul Hévízen.

Kínaiak ismerkedtek Zala turizmusával 

A két ország közötti közvetlen légi járat újbóli megteremtésével jelentősen emelkedne a Kínából Magyarországra érkező turisták száma - jelentette ki szombaton Hévízen Hsziao Csien, Kína budapesti nagykövete, aki ezekben a napokban a hévízi és keszthelyi turisztikai kínálattal, valamint a Zalaegerszegen működő magyar tulajdonú vállalkozásokkal ismerkedik.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!