Vegetáriánus ételsor sertéshússal?

Vegetáriánus ételsor sertéshússal? 

A svédországi Malmö városának éves közigazgatási ülésekor követték el ezt a bakit, miközben hangzatosan azt az elvet vallják, hogy környezetvédelmi okokból betiltották a hús felszolgálását minden városi rendezvényen.
Gerillagrillezéssel a hazai sertéshús fogyasztásért

Gerillagrillezéssel a hazai sertéshús fogyasztásért 

Patrióta szolidaritást kér a húsipar a hazai fogyasztóktól annak érdekében, hogy az áremelések ellenére megőrizhetőek legyenek a hazai munkahelyek. Az AMC gerillagrillezéssel nyerné meg fogyasztókat. 
Elkerülhetetlen az áremelés a sertéshústermékek piacán

Elkerülhetetlen az áremelés a sertéshústermékek piacán 

A Hússzövetség elnöke szerint a sertéshúsnak és a húskészítményeknek az átadási és a fogyasztói árának is növekednie kell, különben az ágazati szereplők veszteségesek lesznek és kivonulnak a gazdaságból.
Sertéshús: áremelkedésre készülhetünk

Sertéshús: áremelkedésre készülhetünk 

Kettős vírushatás nehezítette az élősertés-piac helyzetét 2021-ben nagy árnövekedéssel, majd lassú csökkenéssel. Az élő sertés ára azonban ma már nem fedezi a gazdák költségeit, így mindenképpen emelkedni fog a fogyasztói ár.
„Ünnepeljünk malaccal!”

„Ünnepeljünk malaccal!”  

A karácsony közeledtével az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum (AMC), valamint a Magyar Húsiparosok Szövetsége a minőségi sertéshús fogyasztását népszerűsíti: ünnepi sertéskampányt indítanak közös erővel.
Sertéshús-útmutató: hol van a frikandó?

Sertéshús-útmutató: hol van a frikandó? 

A sertéshús hallatán mindenkinek eszébe jut a disznóvágás. A háztáji sertések vágása minden családnál kiemelt esemény volt főképp karácsony előtt és esküvők, nagyobb ünnepek alkalmával. Az állatot megtisztelték azzal, hogy minden részét felhasználták. Nincs ez másképp a mai modern húsfeldolgozó üzemekben sem.
Disznóságok

Disznóságok 

A hazai termelők hónapok óta veszteségesek, a szektorban eluralkodott a kilátástalanság. A Kínában megjelent afrikai sertéspestis és a brutálisan megemelkedett takarmányárak felbolygatták a globális és az európai piacot.

Felszökhet a baromfihús ára 

Egyelőre az uniós piacon jelentkező túlkínálat miatt még nem érződik az árakban a Magyarországon is megjelent madárinfluenza. Hosszabb távon azonban az afrikai sertéspestis miatti drágulás hatására a baromfihús felé forduló lakossági kereslet felhajthatja az árakat – írta a Népszava.

Növekvő kereslet és csökkenő kínálat: drágul a sertéshús 

Egyelőre nincs, ami gátat szabjon az afrikai sertéspestis terjedésének a világban - és Magyarországon sem. A növekvő kereslet és csökkenő kínálat folyamatosan feljebb hajtja a húsárakat.
A sertés- és a baromfihús ára is emelkedhet

A sertés- és a baromfihús ára is emelkedhet 

A mezőgazdaság és azon belül a baromfiágazat az egyik legfontosabb szektora a magyar gazdaságnak, ezt támasztja alá, hogy 2018-ban a baromfiágazat adta az agrárium kibocsátásának több mint 14 százalékát – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkár a baromfi világnap alkalmából rendezett szakmai konferencián - számolt be az Agroinform.

„Merre tovább sertéságazat?” 

Az Agrármarketing Centrum (AMC) sertéshús fogyasztásösztönző kampányának részeként szervezett mai „Merre tovább sertéságazat?” konferencián elhangzott: a kedvező piaci folyamatok, az export és a beruházási kedv élénkülése, valamint egyes szabályozói döntések, mint például az áfacsökkentés eredményeként kedvező irányba mozdult el a hazai sertéságazat.

50 vendéglátóhelyen kóstolhatunk kiváló hazai húsokat 

Kiváló minőségű sertéshúsok és mangalica termékek kóstolója program indult az éttermek és szállodák bevonásával - jelentette be Orsolyák Zoltán, a Magyar Gasztro Térkép Klaszter elnöke csütörtökön, sajtótájékoztatón Budapesten.

Itt vannak az első Kiváló Minőségű Sertéshúsok 

Már hat vállalkozás szerezte meg az új, Kiváló Minőségű Sertéshús (KMS) védjegy használati jogát. Az új védjeggyel a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) és a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT) a magyar sertéshús magas minőségét kívánja garantálni. A védjegy használatának jogát olyan cégek kapják meg, amelyeket a bíráló bizottság erre alkalmasnak minősített, és számukra a VHT elnöke odaítélte a jogot.

1,6 milliárd forint az idei sertésprogram megvalósítására 

Ebben az évben 1,6 milliárd forint áll rendelkezésre a sertésprogramra - közölte Horváth István, a program végrehajtásáért felelős miniszteri biztos április 15-én, Budapesten – adta hírül az MTI.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!