Vegetáriánus ételsor sertéshússal?

A svédországi Malmö városának éves közigazgatási ülésekor követték el ezt a bakit, miközben hangzatosan azt az elvet vallják, hogy környezetvédelmi okokból betiltották a hús felszolgálását minden városi rendezvényen.

Múlt héten Malmö várostervezési irodája éves közigazgatási ülését tartotta, ahol vegetáriánus ételeket szolgáltak fel a városháza 180 alkalmazottjának. Valamilyen véletlen folytán azonban az etikai és/vagy vallási okokból húsmentes étrendet folytató vendégek tányérjára sertéshús került, ami nagy meglepetést és felháborodást váltott ki, számol be a Morningsweden.de híre alapján az index.hu portál.

Lotta Hansson, a várostervezési iroda szóvivője szerint nagyon szerencsétlen helyzet alakult ki, mivel az alkalmazottak megették az ételt abban a hitben, hogy az vegetáriánus ételsor.

Az év elején Malmö környezetvédelmi okokból betiltotta a hús felszolgálását minden városi rendezvényen. A szervezők emiatt húsmentes ételeket rendeltek, de az étterem bakija miatt a fogásokba darált hús került, az alkalmazottak nagy megdöbbenésére. Az étkezés közben néhány alkalmazott már gyanakodni kezdett, és többször is megkérdőjelezték, valóban vegetáriánus ételt fogyasztanak-e.

A hiba kompenzálására az étterem végül elengedte a 40 ezer koronás (több mint 1 millió 300 ezer forintos) számlát, és elismerte, hogy a belső kommunikáció kudarcot vallott.

A csalódott és felháborodott vendégek azonban nem érték be ennyivel, és kérésükre Malmö városa munkajogi ügyvédet vont be, hogy vizsgálja ki kártérítésre való jogosultságukat.

 

 

Forrás: Morningsweden.de / index.hu


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.