Vegetáriánus ételsor sertéshússal?

A svédországi Malmö városának éves közigazgatási ülésekor követték el ezt a bakit, miközben hangzatosan azt az elvet vallják, hogy környezetvédelmi okokból betiltották a hús felszolgálását minden városi rendezvényen.

Múlt héten Malmö várostervezési irodája éves közigazgatási ülését tartotta, ahol vegetáriánus ételeket szolgáltak fel a városháza 180 alkalmazottjának. Valamilyen véletlen folytán azonban az etikai és/vagy vallási okokból húsmentes étrendet folytató vendégek tányérjára sertéshús került, ami nagy meglepetést és felháborodást váltott ki, számol be a Morningsweden.de híre alapján az index.hu portál.

Lotta Hansson, a várostervezési iroda szóvivője szerint nagyon szerencsétlen helyzet alakult ki, mivel az alkalmazottak megették az ételt abban a hitben, hogy az vegetáriánus ételsor.

Az év elején Malmö környezetvédelmi okokból betiltotta a hús felszolgálását minden városi rendezvényen. A szervezők emiatt húsmentes ételeket rendeltek, de az étterem bakija miatt a fogásokba darált hús került, az alkalmazottak nagy megdöbbenésére. Az étkezés közben néhány alkalmazott már gyanakodni kezdett, és többször is megkérdőjelezték, valóban vegetáriánus ételt fogyasztanak-e.

A hiba kompenzálására az étterem végül elengedte a 40 ezer koronás (több mint 1 millió 300 ezer forintos) számlát, és elismerte, hogy a belső kommunikáció kudarcot vallott.

A csalódott és felháborodott vendégek azonban nem érték be ennyivel, és kérésükre Malmö városa munkajogi ügyvédet vont be, hogy vizsgálja ki kártérítésre való jogosultságukat.

 

 

Forrás: Morningsweden.de / index.hu


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.