Vegetáriánus ételsor sertéshússal?

A svédországi Malmö városának éves közigazgatási ülésekor követték el ezt a bakit, miközben hangzatosan azt az elvet vallják, hogy környezetvédelmi okokból betiltották a hús felszolgálását minden városi rendezvényen.

Múlt héten Malmö várostervezési irodája éves közigazgatási ülését tartotta, ahol vegetáriánus ételeket szolgáltak fel a városháza 180 alkalmazottjának. Valamilyen véletlen folytán azonban az etikai és/vagy vallási okokból húsmentes étrendet folytató vendégek tányérjára sertéshús került, ami nagy meglepetést és felháborodást váltott ki, számol be a Morningsweden.de híre alapján az index.hu portál.

Lotta Hansson, a várostervezési iroda szóvivője szerint nagyon szerencsétlen helyzet alakult ki, mivel az alkalmazottak megették az ételt abban a hitben, hogy az vegetáriánus ételsor.

Az év elején Malmö környezetvédelmi okokból betiltotta a hús felszolgálását minden városi rendezvényen. A szervezők emiatt húsmentes ételeket rendeltek, de az étterem bakija miatt a fogásokba darált hús került, az alkalmazottak nagy megdöbbenésére. Az étkezés közben néhány alkalmazott már gyanakodni kezdett, és többször is megkérdőjelezték, valóban vegetáriánus ételt fogyasztanak-e.

A hiba kompenzálására az étterem végül elengedte a 40 ezer koronás (több mint 1 millió 300 ezer forintos) számlát, és elismerte, hogy a belső kommunikáció kudarcot vallott.

A csalódott és felháborodott vendégek azonban nem érték be ennyivel, és kérésükre Malmö városa munkajogi ügyvédet vont be, hogy vizsgálja ki kártérítésre való jogosultságukat.

 

 

Forrás: Morningsweden.de / index.hu


Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.