Új trend: hómentes síelés?

Új trend: hómentes síelés? 

Lassan hozzászokik az ember, hogy siralmas hóhelyzetben indul neki síelni az Alpokban bízva.
Ausztriában debütál a „ChatSkiPT”

Ausztriában debütál a „ChatSkiPT” 

Ausztriában jön az autentikus turisztikai intelligencia: debütál a „ChatSkiPT”.
Mennyiért lehet itthon síelni?

Mennyiért lehet itthon síelni? 

Bár igazán magas hegyek Magyarországon nincsenek, az egyre fejlettebb hóágyúrendszereknek (és az időnként hóban gazdag időjárásnak) köszönhetően egyre több téli napon lehet részünk hazai pályán is a síelés, a snowboardozás, a sífutás vagy a szánkózás élményében.
Saalbach-Hinterglemm: külön hidat építettek a síelőknek

Saalbach-Hinterglemm: külön hidat építettek a síelőknek 

A hétvégén újabb fejlesztéssel könnyítették meg a síelők életét Ausztria egyik legjobb síterepén, Saalbachban, azon belül is a hinterglemmi részen. Ezentúl a síelőknek nem kell keresztülvágniuk az esetenként forgalmas helyi úton, hanem az újonnan épített hídon csak átcsúsznak a másik oldalra.
A legjobb magyar síszállodák

A legjobb magyar síszállodák 

Íme, a legkiemelkedőbb magyar síszállodák, ahol a vendégek élvezhetik a kiváló sípályákat, a kényelmes szálláshelyeket és a téli paradicsom hangulatát.
Méteres friss hó és kemény mínuszok

Méteres friss hó és kemény mínuszok 

A hétvégén ismét nagyobb havazás terítette be Ausztriát, ezúttal a keletibb országrészben is szépen havazott és Bécsben is összefüggő hótakaró alakult ki. Rövid idő (24-30 óra) leforgása alatt sok helyütt 40-50 cm hó esett a völgyekben és méter feletti friss hó a hegyekben.
Hol síeljünk? És mennyiért?

Hol síeljünk? És mennyiért? 

Gőzgombóc-infláció és hóhelyzet - mekkora pénztárcával induljunk nyugat felé, ha síelésre adjuk a fejünket?
Így válasszunk olyan sípályát, ahol biztosan nem üt be a hóhiány

Így válasszunk olyan sípályát, ahol biztosan nem üt be a hóhiány 

Miután egyre több, alacsonyan fekvő sípálya bezárásáról hallani, felmerülhet a kérdés, hogy hol találunk még havat.
12 jó ok, amiért érdemes télen Karintiába utazni!

12 jó ok, amiért érdemes télen Karintiába utazni! 

Az adottságok ehhez nem is lehetnének jobbak: változatos hegyvidéki táj csodálatos kilátással, idilli tavakkal, enyhe klímával és különösen sok napsütéssel.
Svájcban több száz turistát kellett evakuálni

Svájcban több száz turistát kellett evakuálni 

Mintegy 270 turistát kellett helikopteren evakuálni egy svájci gleccserről a kabinos felvonó meghibásodása miatt.

Zenére indul a márciusi síelés ezen a síterepen 

Napsütéses tavaszi idővel, kiváló hóhelyzettel és hétvégente hangulatos zenével várja a síelőket Nassfelden 2023. márc. 4-től a „Music meets Sun” rendezvénysorozat - tájékoztatta lapunkat a síparadicsom.

Nincs több ingyensíelés a Normafánál, ezentúl fizetni kell 

A felnőtt napijegy ára 2 ezer forint, a helyi lakosoknak pedig a felét kell fizetniük szerdától kezdve.

Hol van már a tavalyi hó? Pont itt! 

Szarkofág alatt őrzik a tavalyi hótakarót a franciaországi Bessans síközpontban.

Sikeres téli szezonban bíznak a francia szakemberek 

Bár a téli sportok hazai kedvelői közül relatíve kevesen utaznak Franciaországba, a szerdai workshopon Magyarországra érkező francia utazási irodák, szállodák és turisztikai szervezetek szerint idén is élénk a magyar érdeklődés síterepeik iránt – hangzott el a Hotel Kozmoban rendezett workshopon.

Hol síeltek a magyarok? 

A tavalyi évhez képest 30 százalékkal többet beszélgettek a magyarok a síelésről idén, az elmúlt hónapokban 45 milliós elérése volt a témának az internetezők körében. A SentiOne kutatásából kiderült, ha síelés, akkor leggyakrabban Ausztria kerül szóba, ha pedig már a pályán vagyunk, akkor 92 százalékban síelünk és csak 8 százalékban snowboardozunk. Itthon még Eplény a legnépszerűbb hely, de Mátraszentistván már szorosan a sarkában jár - tájékoztatta lapunkat a társaság.

Átlagosan 150 ezrünkbe kerül, ha gond adódik síeléskor 

Egy átlagos évben a novembertől március végéig tartó síszezonban már közel 600 ezer magyar keresi fel a legnépszerűbb európai terepeket. A becslések szerint a hazai síelők és snowboardozók több mint kétharmada köt utasbiztosítást – ráadásul ez az arány a Covid miatt idén várhatóan tovább emelkedik –, méghozzá átlagosan és személyenként napi 800 forintot költenek biztosításra. Az UNION Biztosító legfrissebb blogcikke annak járt utána, hogy milyen esetekben fizeti a biztosító a gyakran milliós kártérítési igényeket.

Ezért fontos, hogy a síelők kössenek biztosítást 

A síelők körében nagyjából minden második határátlépéshez társítható utasbiztosítás kötése, de sokan, főleg az "egynapos" kiruccanók megfeledkeznek a kockázatokról - erre hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Síhelyzet Ausztriában 

A 2021-22-es téli szezonban már nyitva vannak a a síterepek az osztrákoknál – azonban kizárólag az oltottak számára látogathatók.

Hétfőtől nem elég a negatív teszt az olaszországi síeléshez 

Január 10-től az olasz síterepekre is érvényes az eddig csak a narancs színű megyékben alkalmazott 2-G szabály: csak oltási és/vagy gyógyulási igazolással lehet bejutni a 12 éven felülieknek.

Szlovén síelés enyhe járványügyi feltételekkel  

Fontos tudnivaló, hogy Szlovéniában elfogadják a keleti oltásokat is, és a magyar védettségi igazolvány is elég a szálláshelyeken.

Fordulat: mégis nyitva maradhatnak az osztrák síterepek 

Szövevényes történetté kezd összeállni az osztrák járványkezelés: pénteken teljes zárlatról döntöttek Ausztriában, vasárnap este azonban jött az újabb fordulat: mégis kinyithatnak a síterepek - értesült a Síelők.hu.

Jövő hétfőtől nem kötelező a maszk az osztrák sífelvonókon  

A hétfőn bevezetett osztrák intézkedések még mindig tartogatnak érdekességeket, ha jobban belemélyedünk. November 15-től a síterepeken is életbe lép a 2G-szabály és ezzel egyidőben megszűnik a maszkkötelezettség a felvonókon.

Egyelőre nem kérnek Covid-igazolványt a francia síterepeken 

Jean Castex Franciaország miniszterelnöke szombaton a síelés egyik fontos francia régiójában (Haute-Savoie), a helyi polgármesterekkel folytatott megbeszélése előtt kijelentette, hogy a szezonkezdetnél nem kérnek Covid-igazolást a francia síterepeken. A folytatásban csak akkor, ha romlik a járványhelyzet - írja a Síelők.hu.

Februárban se tervezzen franciaországi síelést! 

Mert nem indítják el sehol a sífelvonókat az országban.

A németek újévkor síelni indultak 

És ezzel minden érvényben lévő szabályt, tiltó rendelkezést felrúgtak.

Angolosan távoztak a brit turisták a svájci síparadicsomból 

A mutáns koronavírus megjelenése után Nagy-Britanniában a svájci síparadicsomokban visszamenőleges hatállyal rendelték el, hogy az onnan december 14. óta érkező turistáknak tíznapos karanténba kell vonulniuk. A 420 brit látogató legalább fele azonban kijátszotta a rendelkezést.

Így áll a helyzet a hazai síterepeken 

Nincs elég hideg a hóágyúzáshoz, így még nem nyitnak a hazai sípályák - számolt be a Magyar Nemzet.

Karanténban síelni? 

Ausztriában, január 10-ig, minden bizonnyal.

Sípálya-dilemma: nyitni vagy zárva tartani? 

Megnyitni vagy lezárni a sípályákat világjárvány idején? Felelőtlenség vagy vállalható kockázat? A síszezon elején heves vita bontakozott ki erről Európában, különösen az alpesi országokban.  "Egységes" európai megoldás lenne a legmegfelelőbb döntés.

Nyitnak a belgák, de síelésről szó nem lehet. A hollandoknál nincs változás 

Belgiumban lassult a koronavírus-járvány terjedése, ezért hétfőtől újra kinyithatnak azok a kereskedelmi egységek is, amelyek nem alapvető árucikkeket árusítanak.

Káosz lehet itthon a téli szezonban 

A miniszterelnök azt javasolja a magyaroknak, hogy idén ne menjenek külföldre síelni a koronavírus-járvány miatt. Ez kezelhetetlen zsúfoltságot okozhat a magyar sípályákon - mondta az InfoRádiónak a Síelők.hu alapító-főszerkesztője.

Már sípálya zárvatartásra is kínálnak biztosítást 

Sípályák zárva tartására készített az egyik biztosító  teljesen digitális, blockchain alapú biztosítási megoldást.

Hol síel a legtöbb külföldi? 

Az USA-ban síelnek legtöbben, de a szomszéd Ausztria is dobogós, ha ez elmúlt 5 év átlagát nézzük - derül ki a Statista.com cikkéből.

Megsülünk, elázunk, megfagyunk, megsülünk 

Itt-ott 30 centi hó esett az osztrákoknál. Le az úszóbugyit, fel a léceket!

Síelni indul? A legolcsóbb biztosítás kevés lehet 

A két ünnep közötti időszak egyre nagyobb tömegek számára a síszezon kezdetét jelenti. Ám ilyenkor történik a legtöbb baleset is a havas pályákon. Ha a megelőzésben nem is, de az anyagi gondok enyhítésében sokat segíthet a megfelelően megválasztott utasbiztosítás – hívja fel a figyelmet közleményében a Magyar Biztosítók Szövetsége, MABISZ. Ha utasa nem hinné, olvastassa el vele alábbi cikkünket!

Francia workshop: e-learning oldal turisztikai szakemberek számára 

Franciaország büszkélkedhet a világ legnagyobb besíelhető területével, több mint 350 sítereppel. A francia síterületek minden évben óriási összegeket fektetnek a síterepek korszerűsítésébe, a legújabb technológiákat használva a hatékonyság és a kényelem növelése érdekében. Családbarát szállodák, autentikus hegyi falvak, pezsgő éjszakai élet és különböző programokat kínáló síterepek várják a téli sportok szerelmeseit.

Elindították a síliftet a Nagy Hideg-hegyen 

Elindították a síliftet a Börzsönyben található 864 méter magas Nagy Hideg-hegyen, ahol jelenleg 45 centiméteres a hó vastagsága - jelezte az időkép.hu.

Tökéletes havat készítettek a svájci sívilágbajnokságra 

A pályák megfelelő hóborításának biztosítása érdekében ABB motorokkal felszerelt új szivattyúállomást és speciális mesterséges tavat létesítettek.

Síelők, figyelem: fokozott lavinaveszély Ausztriában 

Fokozott a lavinaveszély az ausztriai Tirol tartományban, szerdán hármas szintű figyelmeztetés lépett érvénybe a lavinaveszélyt jelző ötfokozatú skálán.

Síelés top 10: Zakopane a legnépszerűbb a Trivago szerint 

A Trivago.hu szálláskereső weboldal legújabb felmérése szerint a magyar síelők közül legtöbben Zakopane szállásai iránt érdeklődnek idén.

Méteres hó Nassfelden 

A hétvégi hóesés után 90 cm-es hóréteg borítja a nassfeldi síterepet.

Stagnál a síbiztosítási piac 

Lassan bővül csak a síbiztosítási piac az MTI által megkérdezett biztosítók és alkuszok szerint, még most is csupán minden második-harmadik magyar síelő köt utasbiztosítást, noha a balesetek mintegy 10 százalékánál az egymillió forintot is meghaladta tavaly a megtérített összeg.

Lavinaveszélyre figyelmeztetnek Tirolban 

Legalább a hét végéig még kritikus lesz a lavinahelyzet a nyugat-ausztriai Tirol tartomány hegyeiben, a kétezer méter feletti területeken továbbra is hármas szintű a figyelmeztetés a lavinaveszélyt jelző ötfokozatú skálán  - közölték az illetékesek kedden.

Nagy havazás várható Ausztriában 

Jól indul az új év Ausztria síterepein, legalábbis azokon, amelyek az Alpok északi oldalára épültek. A következő napokban akár egyméteres havazás is várható Ausztriában, Vorarlbergtől egészen Alsó-Ausztriáig.

300 millió forinttal támogatja az állam két hazai sípálya fejlesztését 

A kormány egyenként 150 millió forinttal támogatja az eplényi és a mátraszentistváni sípályák fejlesztését - közölte a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Fél méteres hóval nyithat szombaton a mátraszentistváni sípark 

A tervek szerint szombaton nyit a mátraszentistváni sípark, a területen kedden kezdik a hóágyúzást - közölte a sípark.

Új étteremmel és sportbolttal várja a sízőket az eplényi síaréna 

December 8-án birtokba vehették a sízők az eplényi sípályát. Új étteremmel és sportbolttal, megújult kölcsönzővel várják a téli sport szerelmeseit a síarénában - közölte a Síaréna Kft. cégvezetője.

Óriási beruházás és újdonságok a francia síterepeken 

Több síterep is kerek évfordulót ünnepel idén, melyeket sífelvonók felújításával, pályarendszerek összekapcsolásával, közterek modernizálásával, szállodai zónák kiépítésével és trendi digitális újdonságokkal ünnepelnek.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!