Négy év után újra felbukkant a titokzatos Esernyős Ember

Négy év után újra felbukkant a titokzatos Esernyős Ember  

Ezúttal a soproni Tűztorony tetején tűnt fel.
Közönség előtt alkotnak a művészek a "Hűség városában"

Közönség előtt alkotnak a művészek a "Hűség városában" 

Csoportos kiállítás és művésztelep a SopronFest keretében.
Új éjszakai járat indul Sopronból Varsóba

Új éjszakai járat indul Sopronból Varsóba 

A FlixBus új közép-európai járatával bővíti a Magyarországról elérhető úti célok kínálatát. A naponta közlekedő közvetlen járat kényelmes és megfizethető lehetőséget kínál Sopron lakosainak, hogy felfedezzék Varsó gazdag kulturális életét.
Luxemburgi Zsigmond palotájából az a hely lesz, ahova a király is gyalog jár

Luxemburgi Zsigmond palotájából az a hely lesz, ahova a király is gyalog jár 

A felújítás néhány éve még sokkal ambiciózusabb terv alapján indult, de a háromszintes múzeum helyett végül csak a földszinten nyitnak illemhelyet a Sopron szívében található műemléki épületben.
Átadták a Múzeumnegyedet Sopronban

Átadták a Múzeumnegyedet Sopronban 

Átadták a Storno-ház, a Fabricius-ház, a Tábornok-ház és a Tűztorony összekapcsolásával kialakított Múzeumnegyedet Sopronban kedden. A beruházás a Modern városok program részeként valósult meg több mint hárommilliárd forintból.
Kiderült, melyek a legjobb alkoholos bonbonok 2023-ban

Kiderült, melyek a legjobb alkoholos bonbonok 2023-ban 

Átadták az Év Pálinkás Bonbonja verseny díjait a 23. Gyulai Pálinkafesztiválon szombaton. A versenyt idén rendezték meg először, egyben Magyarország első bonbon versenye is volt.
Így támogatja vendégei klímabarát utazását ez a szálláshely

Így támogatja vendégei klímabarát utazását ez a szálláshely 

Példaértékű és nagyvonalú akciót indított ez a vidéki szálláshely annak érdekében, hogy a budapesti vendégek környezetbarát módon jussanak el hozzájuk.
Új üzemeltetővel nyit újra a soproni Hotel Lövér

Új üzemeltetővel nyit újra a soproni Hotel Lövér 

2023. áprilisában újranyit a soproni Hotel Lövér. A szálloda tulajdonosa a Danubius Hotels Zrt. bérleti megállapodást kötött a Hotel & More Group-pal. A soproni szálloda a jövőben is 3 csillag superior minősítésű szállodaként várja elsősorban szabadidős egyéni és csoportos vendégeit - tájékoztatta lapunkat a Danubius Hotels Zrt.
Sopron nem marad fesztivál nélkül

Sopron nem marad fesztivál nélkül 

Sopron-szerte mintegy húsz helyszínen lesznek kulturális, gasztronómiai és turisztikai programok 2023. április 22. és 30. között a SopronFest programsorozat részeként. Az új fesztiválon adja hosszú idő után újra első fesztiválkoncertjét a Quimby - jelentették be a szervezők szerdán, a Hűség napján.
Eladó ez az elegáns vidéki butikhotel

Eladó ez az elegáns vidéki butikhotel 

Modern, hívogató lakberendezést ötvöztek egy soproni butikhotelben jelenlegi tulajdonosai. A 962 nm-es ingatlan azonban most eladóvá vált - írja a Kisalföld.hu.

A Hotel Lövér is kényszerszünetre megy 

Nem tudja kitermelni az égbeszökött energiaköltségeket a soproni háromcsillagos.

A hazai borturizmus fellegvára lehet Sopron? 

A Soproni borvidék évezredes hagyományait élénkíti fel a térség turisztikai szakértőinek és borászainak közössége – fogalmaz cikkében a vg.hu. Céljuk, hogy újra méltó helyére kerüljön a kultúrtáj presztízse.

Ökorturisztikai látogatóközpont nyílt a Soproni Parkerdőben 

Mintegy félmilliárd forintból valósult meg az Erdő Háza ökoturisztikai látogatóközpont a Soproni Parkerdőben, amely természetvédelmi, egészségvédelmi, rekreációs és ismeretszerzési lehetőséget biztosít a látogatók számára - mondta Nagy István agrárminiszter pénteken az átadó ünnepségen a Muck-magaslaton.

Az idegenvezetés nem csak egy szakma, hanem hivatás 

Azoknak az idegenvezetőknek, akik nem helyezkedtek el más szakmában, nehéz  a mindennapi élet. Nem tűnik valószínűnek, hogy az államtól a közeljövőben kapnak támogatást, így a váltáson kívül a kreativitásuk segítheti munkához őket. Ebben jár elöl jó példával Sümeghy Gyöngyi idegenvezető.

Mintaszoba mutatóba 2. rész 

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben mintaszobákon keresztül mutatunk be megvalósult és meg nem valósult álmokat, magyarországi házakat, kisebb-nagyobb szálláshelyeket, luxusszállodákat, három-négy csillagos hoteleket, panziókat, magánszállásokat.

Buli lesz Sopronban 

Kilencszázkilencvenmillió forint támogatást kapott a központi költségvetésből a soproni önkormányzat állami és önkormányzati tulajdonban lévő területek közműfejlesztésére zenei fesztiválok és más városi rendezvények megtartásához a Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározat szerint.

Megújult történelmi utcákon és tereken Sopronban 

A Modern városok program keretében, 1,98 milliárd forint kormányzati támogatásból elkészült a soproni történelmi belváros utcáinak, tereinek rekonstrukciója, a fejlesztést csütörtökön adták át.

Tudták, hogy Sopronban járt villamos is? 

Tudták, hogy Sopronban járt villamos is? Igaz, hogy mai Magyarország területén lévő városok közül a legrövidebb ideig üzemelt, de járt, mindösszesen 16 megállóval. 1900. április 30-án adták át a forgalomnak, és 23 év után már meg is szűnt, mert az út kacskaringós volt és a végpontokat csak nagy kerülővel kötötte össze, így nem volt jövedelmező.

„A fesztivál megtalálta a fizetőképes közönségét” 

Sokkal nagyobb már nem tud lenni, hiszen vannak korlátai a kempingnek, és a városban is korán elfogynak a szálláshelyek. A látogatók elsősorban határainkon belülről érkeznek, és jellemzően a 18-25 közötti korosztályt képviselik. A turizmusonline.hu szerkesztője a VOLT Fesztiválon járt, ahol az idei újdonságokat is kipróbálta: a kényelmesebb, karszalagos fizetést és a környezetkímélő poharat.

150 ezer látogatót várnak a VOLT-ra 

A szervezők 150 ezer látogatót várnak a 26. Telekom VOLT Fesztiválra, amelyet június 26-től 30-ig rendeznek meg a soproni Lővér Kempingben. Az idei fő fellépők közé tartozik a Depeche Mode, az Iron Maiden, az Avenged Sevenfold, a Limp Bizkit, a Hurts és Steve Aoki.

Soproni fejlesztések 325 milliárd forintért 

A Modern városok program keretében meghirdetett soproni fejlesztések összértéke várhatóan meghaladja a 325 milliárd forintot. A beruházások a közlekedést, a történelmi belváros műemlék épületeinek felújítását, a Fertő tó és környezete hatékonyabb turisztikai kihasználását, egy új ipari és gazdasági övezet kialakítását célozzák- adta hírül az MTI.

Mire elég 60 milliárd? 

Közel hatvanmilliárd forintból fejlesztik a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térséget 2020-ig, a befektetéstől a turizmus jelentős növekedését várják - adta hírül az MTI.

Több száz milliós támogatás a gyógyhelyek turisztikai fejlesztésére 

Kihirdették a "Gyógyhelyek turisztikai fejlesztése" (GINOP-7.1.3-15) pályázat nyerteseit. Az összesen közel ötmilliárd forint támogatásra öt település jogosult. 

Új országmárka kialakításán is dolgozik az MTÜ 

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) Paradigmaváltás a turizmusban címmel június 6-án, kedden Sopronban, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban indította el országos szakmai rendezvénysorozatát, amelynek több mint 10 állomása lesz, a következő konferenciát a Balatonnál három hét múlva rendezik.

Tematikus garantált séták várnak egész évben Sopronban 

Sopronban idén is elindítják az ingyenes, garantált sétákat májustól szeptemberig, de idén kibővítik 6 különböző tematika mentén vezetett sétával is a szezonban és a hosszú hétvégéken.

Kétmilliárd forintból újítják fel Sopron legrégebbi plébániatemplomát 

Százötven év után újra jelentős átalakítás előtt áll Magyarország második legrégebbi gótikus temploma, a soproni Szent Mihály-plébániatemplom. A felújítás várhatóan több mint kétmilliárd forintba fog kerülni - közölte Horváth Imre kanonok, városplébános.

Soproni Tavaszi Napok koncertekkel és drónshow-val 

Tizennégy eseménnyel, koncertekkel, előadásokkal és gyermekprogramokkal várja a közönséget a kedden kezdődő és április 16-ig tartó 34. Soproni Tavaszi Napok - hangzott el az esemény hétfői sajtótájékoztatóján.

MTÜ: 11 milliárd forint szálláshely-fejlesztésre 

Tizenegymilliárd forintos keretösszeggel hamarosan kiírják a hazai szálláshelyek minőségi színvonalának emelését szolgáló pályázatot, ugyanakkor a Balaton, Tokaj és Sopron után további kiemelt turisztikai desztinációkat nevesít a kormányzat – közölte sajtótájékoztatón Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója.

Ilyen turisztikai fejlesztések lesznek Sopronban és környékén 

Nemrég számoltunk be arról, hogy megjelent a turizmusfejlesztési törvény, egy új határozatban pedig a Sopron-Fertő kiemelt turisztikai térség fejlesztéseiről esik szó.

Interaktív Gyermekmúzeum nyílik Sopronban 

A gyermekek napirendjéhez köthető, régen és napjainkban egyaránt használatos tárgyakat is láthat majd a közönség a Soproni Múzeum új kiállítóterében; a decemberben nyíló Gyermekmúzeum kialakítására az intézmény 25 millió forint állami támogatást nyert - közölteTóth Imre igazgató.

Vadászati múzeum nyílt Sopronban 

Átadták a Kőhalmi Vadászati Múzeumot a Soproni Parkerdőben, a Károly-kilátónál pénteken, amely Kőhalmy Tamás erdőmérnök, vadbiológus professzor hagyatékán kívül a parkerdő természeti értékeivel és vadgazdálkodásával ismerteti meg a látogatókat.

Interaktív múzeum és lombkoronasétány is lesz a Soproni parkerdőben 

Interaktív múzeum, bemutató- és oktatóterem is lesz abban a többfunkciós épületben, amely a Soproni-hegység város felőli ormán található Károly-magaslati kilátónál épül. A létesítmény mintegy százmillió forintba kerül, és őszre készül el.

Betiltották a dohányzást Sopron belvárosában 

Csaknem negyven napirendi pont szerepelt a soproni képviselő-testület májusi ülésén, többek között arról is döntés született, hogy ez után nem lehet a Belvárosban a köztéren dohányozni, olvasható a város honlapján.

Felszámolási eljárás alatt a soproni Hotel Fagus üzemeltetője 

A felszámolási eljárás a a Creatív Hotel Consulting Kft. ellen indult, a hotel zárva, új üzemeltető jöhet - számolt be a Kisalföld.hu.

Gyorsabb lesz a vonatközlekedés Sopron és Budapest között 

Használt vasúti kocsikkal bővítette járműparkját a GYSEV Zrt. A felújított kocsikkal közlekedő vonatok sebessége elérheti a Győr-Budapest vonalon a maximális, óránkénti 160 kilométeres sebességet, így a menetidő is csökkenhet Sopron és a főváros között.

Újra kinyithatott Magyarország legrégebben működő kaszinója 

Új koncessziós szerződés birtokában, két hét szünet után újra kinyithatott a Casino Sopron - közölte Holcsek Erik, a Casino Sopron Kft. ügyvezetője pénteken, a nyitás napján.

Gyalogosbarát lett a soproni Várkerület 

A Várkerület 1,3 milliárd forintos megújításának köszönhetően új arcát mutatja a soproni belváros. A korábbi gépjármű-centrikus tagolódás helyett a gyalogos és közösségi terek kerültek középpontba. A kormány támogatásának köszönhetően Sopron lakóinak régi vágya vált valóra azzal, hogy egy élhetőbb, tágasabb, a gyalogosok számára jobb élettér került kialakításra.

Bezárt a Kisalföld Travel 

December 16-án körlevélben értesítette partnereit a soproni székhelyű Kisalföld Travel, hogy beszünteti tevékenységét. 

Sopron gyógyturisztikai vonzerejét növeli az új fogászati magánklinika 

Fogászati magánklinika nyílt pénteken Sopronban, az építkezés és eszközbeszerzés 1,4 milliárd forintos költségét a tulajdonos fedezte.

Egy hét múlva kezdődik a Volt 

Egy hét múlva, június 30-án kezdődik a 23. Volt Fesztivál Sopronban, a Lővér kempingben, ahol július 4-ig világsztárok és hazai fellépők adnak koncerteket – hangzott el a fesztivált beharangozó keddi sajtótájékoztatón Sopronban - tudósít az MTI.

Öreg Ikarus és Traubisoda – retrótúra Sopronban 

Jereván lakótelep és légópincék, ÁVH-székház és pártiroda – az 50-60-as évek elzárt határvárosa elevenedik meg azok előtt, akik május elsején részt vesznek a Cool Retro Sopron túrán.

100 milliárdból épül meg az autóút Sopronig 

100 milliárd forintból kétszer kétsávos autóút épül Sopronig, ígérte meg a miniszterelnök a városban tartott tájékoztatóján. Azt is hangsúlyozta, hogy "szép a turizmus, kell is", de csak abból nem lehet megérni. 

Jó adottságok, hiányzó háttér: újrapozicionálnák Sopron turizmusát 

A soproni és térségbeli turisztikai vállalkozások, önkormányzatok, programszervezők és más érintett szervezetek együttműködésére, illetve az erre az együttműködésre alapozott változásra van szükség - összegezhető annak a pénteki konferenciának a közös gondolata, amit a Fagus Hotel kezdeményezésére és rendezésében tartottak. A konferencia megrendezésében együttműködő partner volt a helyi TDM szervezet és a Sopron Turizmusáért Egyesület. 

Konferencia a soproni turisztikai régió lehetőségeiről 

Turizmuskonferenciát rendez március 20-án "Napfogyatkozással kísérve" Sopronban a Sopron Turizmusáért Egyesület, a Fagus Hotel és a soproni TDM szervezet.

Kihirdették az Év Honlapja díj nyerteseit 

13. alkalommal rendezték meg az Év Honlapja pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre a pályázat lezárásáig összesen 300 nevezés érkezett. A díjazottak között mások mellett Sopron Régió és a Continantal Hotel Budapest is.

Fotópályázatot hirdet a hűség városa 

Egy kép többet mond minden szónál, e mottó jegyében hirdet fotópályázatot Sopron városa. 

Olimpiai bajnokokkal futhat Magyarországról Ausztriába 

A természet szeretetére, a mozgás örömére és az egészséges életmód fontosságára hívja fel a figyelmet a szeptember 27-én és 28-án Magyarországon és Ausztriában rendezendő Bike Run Fest nemzetközi futóverseny és kerékpártúra.

18 termelő 100 bora egy helyen 

Szeptember első hétvégéjén ismét pezsgő kavalkád várja az érdeklődőket Sopron történelmi belvárosában, az ékszerdoboz szépségű Fő terén, a Tűztorony lábánál: kezdődik a Soproni Szüret 2014.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!