Mintaszoba mutatóba 2. rész

Folytatjuk sorozatunkat, amelyben mintaszobákon keresztül mutatunk be megvalósult és meg nem valósult álmokat, magyarországi házakat, kisebb-nagyobb szálláshelyeket, luxusszállodákat, három-négy csillagos hoteleket, panziókat, magánszállásokat.

Most az ország nyugati csücskébe, Sopronba látogatunk el, ahol ugyan most nem vendégektől zajos a ház, hanem a földszinten dolgozó építőmunkások lepik el a recepció és a fogadótér mögötti konferenciaterem területét, amelyet épp felújítanak a megürült házban, a négy csillag besorolású, a városra néző, csodálatos panorámával rendelkező Hotel Sopronban.

A felújítási munkák közepette beszélünk az átalakítást végig személyesen kísérő, a szállodában jelen lévő igazgatónővel, Szarjas Tímeával. Tőle tudjuk meg, hogy az 1983-ban megnyitott, a GYSEV tulajdonában lévő szállodában a szobákat addig még nem újították, alakították át, amíg ők 2017-ben hozzá nem kezdtek. Ez az első emeleten 38 szoba teljes felújítását jelentette, amelyek közt voltak családi szobák, a többi pedig standard besorolású.

  • Mivel a házban adottság, hogy minden szoba elég kis alapterületű – 21 nm2-esek a fürdőhelyiséggel együtt -, ezért Józsa Dávid főépítésznek, és a Varga Panna-Bakonyi Bea belsőépítész duónak elég nagy kihívás volt olyan tervet letenni az asztalra, amely a kis alapterületű helyiségeket nagyobbnak, tágasabbnak tünteti fel – ezt kérték tőlük hangsúlyosan a megrendelők.
  • Amúgy minden egyéb területen szabad kezet kaptak, igaz, folyamatosan egyeztettek végig az átépítés során.
  • A másik elvárás a funkcionalitás szem előtt tartása volt – ezt is maximálisan figyelembe vették a tervek elkészítésekor. Hogy az ágyaknak legyen bőven hely, mellé elférjenek a kisasztalok, beférjen az öltözőszekrény, a kisebb pakolós és a bőröndtartó se szoruljon ki a helyiségből.
  • Helyet különben úgy spóroltak, hogy a szobai nagytükör a szekrények ajtajára került, nem a falra, ennek eredményeként a tér is kissé tágasabb benyomást kelt.
  • Színvilágban elfogadta az igazgatónő és a ház tulajdonosi köre, amit a szakemberek ajánlottak: így lett a szobák alapszíne juharfa-narancs-arany kombinációja, a függönyök, ágysálak ekrű, bézs változatú, zöldes levélmintákkal.
  • Ami változott a tervekhez képest az átépítés során: a fürdőszobában nem volt jó a tükör, az adagolók, a szárító magassága – ezeket átméretezték. Ahogy az eredeti tervekben szereplő csempe sem szerepel a megvalósítás során. Ugyan fehér lett, de nem az a változat, ami a belső építészek terveiben szerepelt – ott egy markáns mintájú volt -, hanem egy jóval visszafogottabb, geometrikus alapmintájú lett végül felragasztva a fürdőhelyiségekben, és a szobákban a szövetek színvilága kicsit vidámabb lett, mint ahogy az eredeti tervekben szerepelt.

Az igazgató külön kiemeli azt is, a teljes első emelet átöltöztetése – a falak betonig való lebontásától kezdve az utolsó függöny és ágysál felhelyezéséig – 3,5 hónap alatt valósult meg, közben egy percre sem zárták be a szállodát, végig fogadták a vendégeket – a felújítást érintő első emelet lezárásával természetesen.

Íme, a tervek:

És átépítés után a valóságban a szobák:

 

 

 


Díjeső a TRIBE budapesti tagjának

Díjeső a TRIBE budapesti tagjának  

Három kategóriában is díjazták a WING által fejlesztett TRIBE Hotel Budapest Stadiumot a LIV Hospitality Design Awards-on.
Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe

Világszerte szárnyal a hotelipar topszegmens területe 

A nemzetközi tanácsadó cég elemzése szerint kiemelkedő évet zárt a globális hotelpiac.
Indul a Marriott saját képzési programja

Indul a Marriott saját képzési programja 

LevelUp! elnevezéssel innovatív képzés indul a vendéglátóipari szakemberhiány pótlására a Marriott cégcsoport kezdeményezésére.
Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye

Moderonak indult, Meleaként nyílt meg Sárvár új ötcsillagos, tóparti szálláshelye 

Amelyet egy meghívásnak köszönhetően mi is kipróbálhattunk.
KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest

KSH: a vendégéjszakák száma 19, a vendégeké 23 százalékkal nőtt 2023 februárjához képest 

A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 14, a külföldi vendégéjszakáké 24 százalékkal emelkedett.
Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá

Sajátos akciót hirdetett a leégett hotel - saját vendégei építhetik újjá 

Adománygyűjtő akciót hirdetett a visegrádi hotel vezetősége.
A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad

A hotel, amely csak vonattal érkező vendégeket fogad 

Norvégia legnagyobb fjordja közelében, gyönyörű környezetben fekszik a Vatnahalsen Hotel.
Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból

Luxusszálloda egy XVII. századi kastélyból 

A Château Neercanne egykor bárók otthona volt, ma Michelin-csillagos étterme miatt Hollandia kedvelt luxusszállodájává vált.
Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás

Szallas.hu: húsvéti locsolkodás helyett wellnesshotelben lazulás 

A négynapos húsvéti hosszú hétvége és a tavaszi szünet sok magyarnak üdüléssel telik a szállásfoglaló portál adatai szerint.
Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett

Méhlegelő és gólyafészek: az ötcsillagos tokaji ház zöld szintet lépett 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery Magyarországon másodikként megszerezte a Green Key minősítést.

Interjú

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?
Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk

Magyar konyha, magas minőségben – a VIRTU étterem séfjével beszélgettünk 

Lendvai Levente az Arany Kaviárból érkezett a MOL torony tetején található VIRTU étterem konyhafőnöki pozíciójába.