Itt épülnek jelenleg az ország legdrágább szállodái

Itt épülnek jelenleg az ország legdrágább szállodái 

A fővárosban járva egyre több helyen tűnnek fel az utóbbi években szállodafejlesztések, melyek között meglehetősen sok a látványos, felsőkategóriás hotel.
Luxusszállodák karácsonyi designer-csomagolásban

Luxusszállodák karácsonyi designer-csomagolásban 

A londoni szállodák a világ leghíresebb luxusmárkáival fognak össze, hogy aztán adventkor elvarázsoljanak.
Budapest ér annyit, mint Bécs?

Budapest ér annyit, mint Bécs? 

Ellepték Budapestet a külföldiek a Sziget-fesztivál miatt, de így volt ez a júniusi Harley Davidson találkozó, a Szuperliga, vagy a Forma-1 idején is.
Sárvári hotelek: a piac átrendeződése várható, de jelentős forgalomcsökkenés nem

Sárvári hotelek: a piac átrendeződése várható, de jelentős forgalomcsökkenés nem 

Hogyan hat a szomszédunkban zajló orosz-ukrán háború, a covid és az egyre növekvő infláció Sárvár turizmusára? A fürdőváros TDM szervezete a helyi  szállodákat kérdezte a tapasztalatokról.
Gyenes Ákos: Aki nem készül fel időben, az komoly versenyhátrányt szenved

Gyenes Ákos: Aki nem készül fel időben, az komoly versenyhátrányt szenved 

Mitől lesznek elégedettek a vendégeink? Milyen árazási politikát kövessünk az újranyitáskor, hogy a lehető legmagasabb bevételt érjük el? Milyen marketing kampányokkal hívhatjuk fel magunkra leginkább a figyelmet? Az Everguest személyre szabott „RESTART” újranyitási akciótervéről és egyedi ajánlatáról kérdeztük Gyenes Ákos revenue management üzletág vezetőt. (x)
A közösségi finanszírozás mentheti meg az osztrák szállodákat?

A közösségi finanszírozás mentheti meg az osztrák szállodákat? 

Az Osztrák Szállodaszövetség (ÖHV) friss, a tagság körében végzett felmérése szerint a jelenlegi keresleti és támogatási feltételek mellett a szállodák mintegy 37,5 százaléka tudna még fél évnél hosszabb ideig kivárni - írja a GD Consulting.
Vendég nincs, jószándék van

Vendég nincs, jószándék van 

Bár senki nem irigyli most a szállodás szektort, ők mégis, ebben a nehéz helyzetben is gondoltak a náluk is nagyobb bajban lévőkre.
Vis maior helyzetben nincs kötbéreztetés

Vis maior helyzetben nincs kötbéreztetés 

Hazai szállodásokat kérdeztünk, mi a helyzet náluk most, a járvány második hullámánál, rendezvények sorozatos visszamondása esetén. Egységes képet találtunk.
Flesch: Most a túlélésről szól Budapest szállodaipara

Flesch: Most a túlélésről szól Budapest szállodaipara 

Rövid nyárértékelés a fővárosról (hosszan nem is lehetne elemezni, mert nincs nagyon mit), latolgatás az őszi időszakra, és még egy-két aktuális kérdés a keddtől érvényben lévő teljes határzár kapcsán. Flesch Tamást, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) elnökét kértük, reagáljon a short minute-tel hozott tiltó rendelkezések kapcsán, és elemezze a Covid első hullámát követően kialakult helyzetet.
Összefognak a hazai szállodások

Összefognak a hazai szállodások 

Augusztus 10-én megalakult az MSZÉSZ társadalmi felelősségvállalást képviselő CSR-szekciója. A Mamaison Andrássy Hotelben megtartott első ülést megelőzte néhány budapesti szálloda összefogása, aminek eredményeképpen megszületett a hotelhero.hu weboldal is.

Ez lehet a kitörési pont a budapesti szállodáknak 

A járvány miatt az emberek többsége amellett döntött, hogy idén belföldön nyaral. A legnépszerűbb úti cél egyértelműen a Balaton, a legnagyobb veszteségeket pedig jelenleg Budapest szenvedi el. A főváros pont ezért sosem látott kedvezményekkel várja a turistákat, a szállodák és a szakmai szervezetek összefogásának eredményeként sokkal olcsóbb 2020-ban Budapesten nyaralni, mint a Balatonnál.

Ez az MSZÉSZ Közgyűlés más volt, mint eddig 

Először is úgy érezhette magát mindenki, mintha április 27-e lenne - hiszen eredetileg akkorra hirdették meg a hazai szállodások legfőbb szakmai rendezvényét, azonban az ismert körülmények miatt később tartották meg, most, nyár derekán. Aztán volt még sok egyéb is.

Nyithatnak az éttermek, szállodák, múzeumok Nagy-Britanniában 

A nagy-britanniai koronavírus-járvány enyhülése immár lehetővé teszi, hogy a jövő hét végén Angliában kinyithassanak a vendéglátóhelyek, a szállodák, a múzeumok, a turistalátványosságok, és lazítani lehet az emberek közötti kötelező távolságtartást előíró szabályt is - mondta kedden a brit miniszterelnök.

Nagyon másképp fognak működni a szállodák 

A turizmus komoly veszteségeket szenvedett el az elmúlt hónapokban, amelyek nem fognak elmúlni nyomtalanul. Ugyanakkor már látható jelei vannak a javulásnak is. Az országok fokozatosan, a küldőországok járványügyi helyzetét szem előtt tartva megnyitják határaikat a turisták előtt, amelynek köszönhetően a nyári időszak megszokott bevételeinek egy kisebb része behozható lehet. Ennek ellenére, amíg mindenki számára elérhető vakcina nem áll rendelkezésre, bizonyos turisztikai termékek visszatérésére – ilyen például az üzleti turizmus – a közeljövőben nem lehet számítani, valamint az utazóknak meg kell tanulniuk alkalmazkodni az új helyzet által megkövetelt biztonsági intézkedésekhez is - írja elemzésében Indra Dániel, a KPMG igazgatója.

Pénteken újabb szállodák nyílnak meg 

Pénteken megnyitja kapuit a vendégek előtt a gyulai Erkel, a tapolcai Pelion és a nyíregyházi Sóstó szálloda, ezzel hétre nő az ismét igénybe vehető Hunguest Hotels szállodák száma. Júniusban és júliusban folytatódik azon szállodák újranyitása, amelyek nem állnak tartós felújítás alatt - tájékoztatta a szállodavállalat csütörtökön az MTI-t.

Pünkösdre kinyit a Danubius három vidéki szállodája 

Pünkösdtől ismét nyitva lesznek a Danubius Hotels vidéki szállodái: a balatonfüredi, büki és a győri ház.

Összefogtak a visegrádi szállodások 

A Föld Napján, április 22-én, útjára indították Visegrádi Lélegzetláncolat elnevezésű kampányukat, amelynek keretén belül az egészségügyben dolgozókat szeretnék majd a járvány levonulása után pihenéssel jutalmazni.

Elemzés a turisztikai vállalkozókról: mit tudott meg a TUTSZ? 

A Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetsége (TUTSZ) felmérést készített a koronavírus helyzet kapcsán a hazai turisztikai vállalkozók körében. Ebből közlünk most részleteket.

Felfüggeszti szállodáinak működtetését a Hunguest Hotels 

Bizonytalan időre felfüggeszti szállodáinak működtetését március 22-től az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels, a koronavírus járvány következményeként.

Erős karácsonyi szezonra számítanak a szállodások 

Már hetek óta 80-90 százalékos telítettséget jegyeznek a balatoni szállodák decemberre, főként a négycsillagos, illetve a felső kategóriás hotelek számíthatnak élénk vendégjárásra az ünnepek idején. 

Teltházas szállodákkal startol a vizes vébé Budapesten 

A Lánchíd pesti hídfőjénél kerül sor péntek este a budapesti vizes világbajnokság nyitóünnepségére. Több mint 200 ország versenyzői vesznek részt a bajnokságon. A budapesti szállodák teltházasak az esemény ideje alatt.

HURGHADA 

A Vörös-tenger türkizkék vize, a kilométerekre elnyúló strandok, a hatalmas kerttel körülvett, modern szállodák, velük szemben a mai Egyiptom pezsgő mindennapjai, a vízipipák füstjével és a kávéfőzők illatával fűszerezve.

A szállodák 22 százaléka megtéveszti a vendégeket 

A vizsgált szállodák 22 százaléka, 173 szálláshelyből 38 megtéveszti a vendégeket, azaz besorolási szintje nem felelt meg a követelményeknek, vagy panzióként jogsértően nevezte magát szállodának - ez derült ki a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) legfrissebb vizsgálatán.

Szállodák is pályázhatnak az Ingatlanfejlesztési Nívódíjra 

Szeptember végéig lehet pályázni a 17. Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíjra, melyre szállodák is jeletkezhetnek - hívja fel a szakma figyelmét a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége.

Korszerű vízgazdálkodással sokat spórolhatnak a szállodák 

A hat EU tagország szállodáinak bevonásával elkészült felmérés kiváló példája annak, hogy környezetvédelmi intézkedések jelentős gazdasági haszonnal járhatnak. Egy - hat EU tagország szállodáinak bevonásával elkészült felmérés szerint - évi 1,4 milliárd euró megtakarítása lehetséges.

Hogyan teljesítettek a szállodák februárban? 

2015. első két hónapjában szállodáinkban a belföldi vendégéjszakák száma 10%-kal, a külföldieké 7,6 %-kal volt nagyobb a múlt évinél. A külföldi vendégéjszakák 68%-a, az összes szállodai árbevétel 47%-a pedig budapesti hotelekben realizálódott. Európából csak 4,5%-kal, míg Ázsiából 36,4 %-kal nőtt a szállodai vendégéjszakák száma. Ebben nagy szerepe volt annak, hogy Izraelből több mint duplájára nőtt a vendégéjszakák száma. Legnagyobb beutazó piacainkról kiemelkedő volt a szállodai vendégéjszakák számának növekedése a brit (+47,8%), az amerikai (+26,7%), a francia (+11,9%), a cseh (+10,9%), a román (+11,8) az olasz (+11,6%) és a spanyol (+15%) esetében. A szomszédos országok közül Szerbiából (+25%), Romániából (+11,8%) volt kiugró növekedés. A szállodák közül a négycsillagosok teljesítettek a legjobban.

Tisztítókúra vagy önsanyargatás? 

A böjt szó hallatán sokaknak az önsanyargatás ugrik be először, pedig előfordul, hogy a dolog pont erről szól a legkevésbé. A hazai szállodák közül egyre többen kínálnak ebben az időszakban különféle érdekes kúrákat a vendégeknek. A Travelo feltérképezte, milyen lehetőségek várnak az ország különböző pontjain arra, aki egy tisztítókúrát a megszokott környezetéből kiszakadva szeretne végigcsinálni.

Nem indult jól a 2012-es év a szállodapiacon 

A Magyar Hotel Monitor adatai alapján a 2011-es év végének kedvező folyamatait nem tudta a magyar szállodaipar átmenteni az új esztendőre.

Jól teljesítettek szeptemberben a francia szállodák 

Franciaországszerte javult a szállodák teljesítménye szeptemberben az In Extenso riportja szerint.

Mást mért a Magyar Hotel Monitor 

A Magyar Hotel Monitor adatai alapján készített 7 havi elemzésének adatai csak részben támasztják alá a Colliers International budapesti irodájának megjelent szállodapiaci elemzését, tájékoztatta a TurizmusOnline-t Puczkó László, a Xellum ügyvezető igazgatója.

Éjszaka igluban, lakosztály a repülőben vagy a rácsok mögött 

Kit ne ragadna magával, ha érezhetné egy éjszaka a börtöncella hangulatát anélkül, hogy előtte vétett volna a törvény ellen? Vagy ha egy utasszállító repülőn éjszakázna és repülési félelme ellenére élvezhetné a megérdemelt alvást?
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!