Pünkösdre kinyit a Danubius három vidéki szállodája

Pünkösdtől ismét nyitva lesznek a Danubius Hotels vidéki szállodái: a balatonfüredi, büki és a győri ház.

Újranyitnak a szállodalánc vidéki egységei - a balatonfüredi, büki és győri szállodák - már a pünkösdi hétvégétől várják a vendégeket, június közepétől a másik füredi szálloda, majd ezt követően az első budapesti hotel is megnyit.

A Danubius Hotels szigorú higiéniai szabályzatot vezetett be „Biztos Pihenés” néven, egyedi megoldásokkal tette biztonságossá szórakoztató programjait is, emellett rugalmas foglalási és visszafizetési lehetőségeket biztosít.

A szállodák közül a balatonfüredi Marina, a bükfürdői ház és a győri egység 2020. május 29-től várja a vendégeket.

A balatonfüredi Annabella június közepétől nyitja újra kapuit, Budapesten pedig ezt követően nyit meg az első Danubius Hotels szálloda.

A járványügyi helyzetre reagálva a szállodalánc vezetősége a vendégek és a munkatársak egészségének védelme érdekében még 2020. április 1-től rendelt el üzemszünetet a vállalat magyarországi szállodáiban, amely most a vidéki szállodák nyitásával véget ér.

"Eleinte a belföldi turizmus élénkülésével számolunk, majd a fővárosi szállodák iránti kereslet növekedésében is bízunk. Célunk, hogy a vírushelyzet miatt meghozott szigorú üzemeltetési intézkedések mellett vendégeink továbbra is felhőtlenül jól érezhessék magukat, ki tudjanak kapcsolódni a megpróbáltatásokkal teli hónapok után. Rugalmas foglalási ajánlataink kiszámítható és kockázat nélküli utazást és visszamondási lehetőségeket biztosítanak vendégeinknek, mert most bizonyára nehezebb egy nyaralást előre megtervezni”, mondta Kovács Balázs vezérigazgató.

A koronavírussal kapcsolatos hazai és nemzetközi higiéniai rendelkezéseknek, ajánlásoknak megfelelve a Danubius szigorú higiéniai szabályzatot vezetett be Biztos Pihenés néven, amellyel a vendégek és munkatársak egészségét egyaránt védi.

„Bízunk benne, hogy az új protokoll bevezetésével, valamint munkatársaink képzésével nem csak vendégeink egészségének biztonságát, de utazási kedvét és bizalmát is növelni tudjuk. Minden egyes munkatársunk esetében készíttetünk koronavírus tesztet még a munkába állás előtt. A későbbiekben is folyamatosan kiemelt figyelmet fordítunk munkatársaink egészségi állapotára, és képzésére az érvényben lévő biztonsági, higiéniai előírásokról, így fent tudjuk tartani a biztonságos munkakörnyezetet”, tette hozzá a vezérigazgató.

Az új higiéniai szabályzat kitér az étkezéseknél az asztalok távolságán túl például a tálalás és tálalóeszközök higiéniájára, valamint az ételek biztonságos felszolgálására is.

A szabályokat a vendégek is könnyedén átláthatják a nekik készített tájékoztatók segítségével, amely a legapróbb részleteket is tartalmazza, az éttermi higiéniától, a gyermekjátékok fertőtlenítésén át a közösségi terek biztonságos használatáig. 

A szállodalánc az üzemszünet ideje alatt több szállodájában is felújításokat végzett. A füredi Marinában a szobák és az udvari gyermek élménymedence után az étterem is megújult, és a büki egységben is további szobafelújítások történtek.

Forrás: Danubius


Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók

Versenyfutás az elégedett vendégekért: lépéselőnybe kerülhetnek az AI-felhasználók 

Ebben a cikkben megvizsgáljuk, milyen kihívásokkal szembesül a vendéglátás, és hogyan segíthet az AI ezek leküzdésében.
Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára

Új technológiák és algoritmusok a szállodaszektor számára 

A szállodaiparban egyre nagyobb figyelmet kapnak az új technológiák és intelligens algoritmusok, amelyek célja az incidensek megelőzése és hatékony felderítése.
Újabb TRIBE-egységek a láthatáron

Újabb TRIBE-egységek a láthatáron 

Az utazók az elkövetkező években több mint negyven TRIBE-szálloda megnyitására számíthatnak, Európában olyan helyszíneken, mint Párizs, Krakkó, a Budapest Airport és Mainz.
MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok

MSZÉSZ Trendriport: több szálloda, tíz százalékkal magasabb vendégéjszaka számok 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette októberi trendriportját a KSH adatai alapján.
Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban

Friss arculat és izgalmas menük az egyik belvárosi szállodai bárban 

Az élet körforgása a bárpult mögött.
MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák?

MSZÉSZ-kutatás: milyen rendszerekkel dolgoznak a szállodák? 

Közelednek az ünnepek, sokan terveznek erre az időszakra kisebb-nagyobb utazásokat. de érdemes körültekintőnek lenni az előkészületeknél...
Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen

Díjazták a WING szállodáját a nívós ingatlanfejlesztési versenyen 

Különdíjat nyert a dual-branded ibis&TRIBE Budapest Stadium hotel.
Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija

Budapestre is berobogott a Pullman francia életérzést rejtő hálókocsija 

November 21-én egy varázslatos érzékszervi utazással zajlott a Pullman Happenings rendezvénysorozat első magyarországi eseménye, amelynek művészi koncepcióját Demeter Richárd álmodta meg.
Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.