Virágzik az üdülési csekk piaca Romániában 

Tavaly több mint háromszorosára, 10 millió euróra (mintegy 3 milliárd forint) nőtt az üdülési csekkel vásárolt turisztikai szolgáltatások értéke Romániában - közölte szerdán a román turisztikai ügynökségek országos egyesülete (ANAT).

A SZÉP-kártyát tanulmányozzák a horvátok 

Horvátország a magyar SZÉP-kártyához hasonló üdülési csekkel élesztené fel a belföldi turizmust, erről folytatott tárgyalásokat Anton Kliman horvát turisztikai miniszter Bienerth Gusztáv magyar turisztikai kormánybiztossal kedden Tihanyban - közölte a horvát illetékes tárca.

400 millió forintot kellene még leutazni év végéig 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége az Üdülési Csekk és a SZÉP kártya forgalmának alakulásáról 2012 januárjában megkezdett felmérését októberben is folytatta. Az MSZÉSZ felmérése nem tekinthető reprezentatívnak, abban összesen 46 szálloda vett részt az ország különböző régióiból.

Dömpingszerű üdülési csekk beváltás jön? 

Már csak pár hétig lehet beváltani az üdülési csekkeket, amelyekből közel 480 ezer darab van még forgalomban - tájékoztatta a Nemzeti Üdülési Szolgálat (NÜSZ) Kft. szerdán az MTI-t.

Van még üdülési csekkje? 

Év végéig beválthatók belföldi vasúti utazásra a még fel nem használt üdülési csekkek.
Lufikkal üzennek a fürdők a kormánynak

Lufikkal üzennek a fürdők a kormánynak 

A SZÉP kártya az év első 6 hónapjában az előző év Üdülési Csekk forgalmának a negyedét hozta mindössze össze a hazai fürdőkben. A Magyar Fürdőszövetség szerint a fürdők szempontjából nélkülözhetetlen lenne az alszámlák közötti átjárhatóság.

Monitoring bizottság vizsgálhatja a SZÉP Kártya felhasználást 

Kerekasztal beszélgetést tartottak az SZÉP Kártyával kapcsolatos teendőkről, a felmerült problémákról a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének (MSZÉSZ) május elején tartott hévízi XXXVII. Közgyűlésén.
Minden második kkv alkalmaz cafeteriát

Minden második kkv alkalmaz cafeteriát 

A hazai kkv-k több mint fele továbbra is használni kívánja a béren kívüli juttatásokat, ugyanakkor minden cafeteria elem esetében jelentős visszaesés tapasztalható a néhány évvel ezelőtti alkalmazáshoz képest. 
Szállás, rekreáció, meleg étkezés évi 450 ezer forintért

Szállás, rekreáció, meleg étkezés évi 450 ezer forintért 

Az eddig éves szinten a tervek szerint 300 ezres keretet kínáló Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP) 2012-ben már 450 ezer forintnyi összeg használható fel szállásra, evésre, sportra. Az NGM jó híre, hogy a próbaidőt követően idéntől teljes üzemmódra kapcsolt a kártya.

Hadüzenet a kuponos oldalaknak 

Alternatívát kínál a kuponos oldalakkal szemben a turisztikai szolgáltatók részére egy új hazai turisztikai portál, a travelbooggie.com.

A KKV-k kivárnak a SZÉP-kártyával 

A tervezett cafeteria jutattásokról készített felmérést a kis- és középvállalkozók (kkv) körében a K&H. A kutatásból kiderül, továbbra is komoly szerepet kapnak a vállalkozások életében a béren kívüli juttatások. A hazai kkv-k többsége a következő egy évben is beépíti azokat a juttatási rendszerébe. A cégvezetők elmondása alapján egyértelműen az étkezési hozzájárulás és a közlekedési költségtérítés a leggyakrabban alkalmazott béren kívüli juttatás, míg a Széchenyi Pihenő Kártyával kapcsolatban egyelőre kivárnak a cégek.

Visszaélnek az üdülési csekkel? 

A trend nem új, viszont idén nyáron a média ingerküszöbét is átlépte a jelenség. Több vendéglátóhelyen is előfordult már, hogy a szokásosnál többet fizettettek a vendéggel csak azért, mert üdülési csekkel fizetett - írja a Heti Válasz.

Már megint a balatoni nyarat temetik 

Kellemetlen a kedvezőtlen időjárás a balatoni szálláshelyek számára, de még reménykednek a vénasszonyok nyarában.

Szabálytalan a felár az üdülési csekkért 

Felárat számoltak fel egy soproni szállodában üdülési csekkel történő fizetés miatt, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) közli: ez szabálytalan - olvasható az NFH honlapján.

Széchenyi Pihenő Kártya: indul a verkli 

Szerdán átadták az első, OTP által kiadott Széchenyi Pihenő Kártyát (SZÉP). A Pihenő András nevére szóló kártyát Szőcs László, a MOL csoport HR ügyvezető igazgatója vette át Kovács Antaltól, az OTP Bank vezérigazgató-helyettesétől. A kárytát a helyszínen, a margitsziget Thermal szállóban, a recepción letesztelték, működött. Munkatársunktól

Októberig még lehet igényelni üdülési csekket 

Üdülési csekket október elsejéig még lehet igényelni, és azokat egy évig, legkésőbb tehát 2012 október elsejéig lehet felhasználni.

Kegyelemdöfés az üdülési csekknek 

Október elsejétől megszüntetné az üdülési csekk adókedvezményét a költségvetési bizottság parlament elé terjesztett módosító javaslata.

Üdülési csekkért Szabadtéri-jegy 

Egyszeri alkalommal, üdülési csekk beváltásával is hozzájuthatnak a Szegedi Szabadtéri előadásaira szóló belépőkhöz a debreceniek: június 8-án, a fesztivál roadshow-ján. Közalkalmazottaknak és köztisztviselőknek egyes előadásokra 50 százalékos kedvezményt biztosít ezen a napon a Szabadtéri.

A belföldi turizmus 35%-os bővülését várják a SZÉP Kártyától 

A Nemzetgazdasági Minisztérium számításai szerint a SZÉP Kártya bevezetése már három-öt éves viszonylatban a belföldi turizmus harmincöt százalékos növekedését eredményezi.

Ront a Széchenyi Pihenő Kártya a vendéglátás helyzetén 

A Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) kezdeményezi a Széchenyi Pihenő Kártya (SZÉP) felhasználásának kiterjesztését valamennyi éttermi és vendéglátó egységre, javaslatait eljuttatta a nemzetgazdasági szaktárcához - közölte a KISOSZ csütörtökön.

Lemaradtak, akik kimaradtak 

A Kereskedelmi és Vendéglátó Vállalkozók Országos Szövetsége (KISOSZ) Somogy Megyei Érdekképviselete az illetékes tárcákhoz fordult, és országgyűlési képviselői segítséget kért, hogy kiderítse: miként válhatnak újabb jelentkezők üdülési csekk elfogadó hellyé, illetve mikortól és milyen feltételekkel vezetik be a rekreációs kártyát - közölte Kertész Rezső, a szervezet társelnöke az MTI-vel csütörtökön.

Ez történt a turizmusban 2010-ben - április 

Nem múlt el az április sem események nélkül; volt szállodanyitás, vulkáni hamu, sztrájk és sok minden más.

Szóval, akkor mi lesz az MNÜA sorsa? 

Nem tudni, de sejteni, mi lesz az Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) sorsa.

Üdülési csekk helyett kiárusítás 

A kormány egyetlen tollvonással eltörölheti az üdülési csekket, illetve értékesítheti a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány tulajdonában lévő több milliárdot érő ingatlanvagyont. A fentieket lehetővé tévő törvény vitája tegnap kezdődött el a parlamentben.

Rekord az üdülési csekk-forgalomban 

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány által kibocsátott és forgalmazott üdülési csekk soha nem látott népszerűségnek örvend.

Átalakul az üdülési csekket forgalmazó Magyar Nemzeti Üdülési Alaptívány 

Korlátozná a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány (MNÜA) kurátorainak jogát a kormány, így kérdésessé válhat a MNÜA által tervezett turisztikai televízió indítása is.

Több mint 100 ezer rászoruló pihenhet üdülési csekkel 

A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány a saját gazdálkodásának eredményéből, továbbá 135 együttműködő egyesület, egyházi szervezet, alapítvány, iskola, önkormányzat közreműködésével 2010 év eddig eltelt időszakában összesen 127 ezer szociálisan hátrányos helyzetben élő személynek nyújtott üdülési csekk támogatást.

Visszaesés helyett rekordokat döntöget az üdülési csekk 

Minden korábbi eredményt felülmúlva már eddig is rekord mennyiségű kedvezményes üdülési csekket vásároltak a hazai munkáltatók, és használtak fel a munkavállalók.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!