Az újrahasznosítás igazán egyedi módját választotta a népszerű légitársaság

Az újrahasznosítás igazán egyedi módját választotta a népszerű légitársaság 

Így lesz az óriás repülőgépek üléseiből gyerektáska.
Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból

Luxusóra, kerékpár és szemüveg - kávézaccból 

Topdesigner termékek készülnek újrahasznosított kávézaccból.
Tervezzen újrahasznosítható poharat  a legmenőbb szórakozóhelyeknek!

Tervezzen újrahasznosítható poharat a legmenőbb szórakozóhelyeknek! 

Április 12-ig adhatják le grafikai pályázatukat, azok, akik részt szeretnének venni a Cup Revolution, a víz világnapja alkalmából indított VÍZió  elnevezésű versenyén.
Országút cigarettából?!  Van rá példa

Országút cigarettából?! Van rá példa 

Szó szerint úttörő szerepet játszik Szlovákia a cigarettacsikkek újrahasznosításában.
Újabb szigorítás a csomagolóanyagok használata esetén

Újabb szigorítás a csomagolóanyagok használata esetén 

Az EU szakértői még rátesznek egy lapáttal a csomagolás újrahasznosítására területé. Pedig eddig sem volt könnyű betartani azokat az előírásokat, amelyeket be kell tartani mindenkinek - a környezet megóvása érdekében.
Újrahasznosított táska és kiegészítő kollekció

Újrahasznosított táska és kiegészítő kollekció 

Az Emirates felelős fogyasztás iránti elkötelezettsége és innovatív hozzáállása jelenik meg az egyedülálló, táskákból és kiegészítőkből álló kollekciójában. Minden darab a légitársaság átalakított repülőgépeinek újrahasznosított anyagaiból készül, a bevételt pedig jótékony célokra fordítják.
Minden második kávékapszulát újrahasznosítanak a magyarok

Minden második kávékapszulát újrahasznosítanak a magyarok 

Az alumíniumból használati tárgyak készülnek, a kávézacc egy részét a Pannonhalmi Főapátság levendulamezőin hasznosítják újra: most megcsodálható az eredmény.
Környezettudatos technológiát ismertek el a Lucartnál

Környezettudatos technológiát ismertek el a Lucartnál 

A fenntartható papírgyártást támogató, olasz alapítású papíripari cég 2022-ben platina minősítést kapott a független EcoVadis ügynökségtől, amely a vállalati társadalmi felelősségvállalás legmagasabb szintű elismerése.
Emirates: újrahasznosítási program minden járatuk fedélzetén

Emirates: újrahasznosítási program minden járatuk fedélzetén 

A légitársaság tavaly több mint félmillió kilogramm műanyagot és üveget hasznosított újra a repülőgépei fedélzetén használt palackok szelektív gyűjtésének köszönhetően. Ez az 500 tonna nagyjából megegyezik a zászlóshajójuknak számító A380-as repülőgép felszállótömegével.
Gyűjtőzacskóból ismét a kávégépbe: a kapszula útja a Nespresso-nál

Gyűjtőzacskóból ismét a kávégépbe: a kapszula útja a Nespresso-nál 

Különleges meghívás a fenntarthatóság jegyében a Hajdúság fővárosába: előadás egy kávés multicég körforgásos szemléleléről, tökéletes ebéd a helyi csúcsgasztronómia fellegvárában, az IKON-ban, majd üzemlátogatás a visszagyűjtött kapszulák birodalmában. Október 18-án, a mai helyzetben a bolygó túlélése miatt fontos, egy valóban zöld megvalósítás részleteit ismerhettük meg  Debrecenben, a Nespresso meghívására.

Tork: megoldás a járvány és a háború okozta papírválságra 

Az ellátási láncok elapadása miatt hiány alakult ki újrahasznosítható papírból. A kihívásra adott válaszokról – például az ital- és élelmiszercsomagoló kartonok begyűjtésének és újrafelhasználásának hatékonyabbá tételéről, és a papír kéztörlők visszagyűjtésének szemléletformáló erejéről is beszélt Nagy Géza, az Essity Hungary Professional Hygiene divíziójának kereskedelmi igazgatója a Tork március 23-án, a SIRHA Budapest kiállítás keretében megtartott sajtóeseményén.  

Visszaváltható borosüveg lehet az új trend a multiknál  

Egy friss tanulmány szerint Európában a különböző termékek csomagolásának 36 százalékát teszi ki a szilárd települési hulladék. Ennek egy része a borágazatban használt egyszer használatos üvegpalack, amelynek környezeti hatása a többi csomagolással összevetve sokkal nagyobb.

Fenntartható: mindössze a világ 8%-a működik körforgásos gazdaság szerint 

Ez derül ki a Circularity Gap Report című, nemrég publikált jelentéséből. A körforgásos gazdaság megteremtése érdekében a vállalatok érdekes innovációkkal rukkolnak elő.

CO-2 újrahasznosítás a dm-márkáknál 

A cég egyik mosogatószere az első olyan saját márkás termékük, amelyeknek flakonjai 30 százalékban újrahasznosított CO₂-t tartalmaznak.

Kávézacctól virul a pannonhalmi levendula 

A lokális kezdeményezés célja, hogy rávilágítson a kávékapszulák újrahasznosíthatóságának sokoldalúságára, és ösztönözze a még nagyobb arányú lakossági visszagyűjtést.

Újrahasznosítanák a papírtörlőket 

Szeméttelep helyett az újrahasznosító üzembe szállítanák a papírkéztörlőket a közösségi mosdókból és irodaházakból. Magyarországon jövőre indulhat az új kezdeményezés.

A catering eszközök újrahasznosításán dolgozik a KLM 

A KLM Amszterdamból Vancouverbe közlekedő decemberi 18-i járatán zárt rendszerben újrahasznosított poharak, fedők és tárolók segítségével szolgáltak fel. Az eszközöket négy korábbi Amszterdam-Vancouver járatról gyűjtötték vissza, amik a megfelelő tisztítás után újra felhasználhatóvá váltak.

Hulladékért utazás - Rómában 

Az olasz főváros metróállomásainál bemutatták azt az új műanyaghulladék-gyűjtőrendszert, amely a műanyagpalackokért cserében metrójegy vásárlását teszi lehetővé.

#zöldenjobb - kampány a túlfogyasztás ellen 

A fenntarthatóság és a környezetvédelem problémájára hívják fel a figyelmet, május utolsó péntekén a Zölden Jobb! mozgalom sztár résztvevői. Az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) által életre hívott „Zölden Jobb!” mozgalomhoz idén csatlakozott Gálvölgyi János, Till Attila, Szakács Gergő, Petruska András, és mint fő támogató, Puskás Peti is. A kezdeményezés célja, hogy a környezetvédelmet, a szelektív hulladékgyűjtést, és a környezettudatos magatartást népszerűsítse.

Műanyag palackokból plédek az Emirates fedélzetén 

Fenntartható, 100 százalékban újrahasznosított műanyag palackokból készült plédeket mutatott be az Emirates. Az ecoTHREAD™ szabadalmazott technológiával készült takarók már elérhetők az Emirates hosszútávú járatainak Economy osztályán.

Ruha kávéból? Miért is ne? 

A Nespressonak készített hazsnált kávékapszulákból ruhát az Elysian, hogy így hívják fel a figyelmet a kapszula újrahasznosításának fontosságára.

Idén is csikket gyűjthetünk 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége nagy figyelmet fordít környezetünk védelmére. Az MSZÉSZ által szervezett Zöld Szálloda programhoz idén is 38 tagszálloda csatlakozott. A szövetség környezetvédelmi tevékenységéhez jól illeszkedik az alábbi kezdeményezés.

Feleannyi szemetet termeltek idén a fesztiválok 

Több, mint felére csökkent a fesztiválokon a hatalmas szeméttömeg, az idén először alkalmazott “visszaváltható” poharak használatával, amelyekkel nemcsak a hulladék mennyisége, hanem a fesztiválok, sportesemények által generált széndioxid-kibocsátás is radikálisan csökkenthető. A Stack-Cup Repohár névre keresztelt poharak a HEINEKEN Hungária programjának köszönhetően a hazai fesztiválokon is jól vizsgáztak.

Novotel: karácsonyfa 3000 műanyagpalackból 

Igazán zöld karácsonyfát állított fel lobbijában a Novotel Nathan Road Kowloon Hong Kong szálloda, és a jelző ez esetben nem a fa színére vonatkozik: a 12 láb magas karácsonyi dekoráció ugyanis azokból a műanyagpalackokból épült, amelyet a szálloda vendégszobáiban gyűjtött össze az év során.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!