A catering eszközök újrahasznosításán dolgozik a KLM

A KLM Amszterdamból Vancouverbe közlekedő decemberi 18-i járatán zárt rendszerben újrahasznosított poharak, fedők és tárolók segítségével szolgáltak fel. Az eszközöket négy korábbi Amszterdam-Vancouver járatról gyűjtötték vissza, amik a megfelelő tisztítás után újra felhasználhatóvá váltak.

A KLM az első légitársaság, ami a különböző utasellátó eszközeinek zárt rendszerű újrahasznosításán dolgozik. „A KLM-nél jelenleg azt kutatjuk, miként lehetséges a különféle catering eszközök újrahasznosítása, illetve hogy ez mennyire hatékony lépés ökológiai lábnyomunk csökkentésére. A teszt a KLM fenntarthatósági törekvésének, a „Repülj felelősen” programnak a része, melynek keretein belül 2030-ig 50%-kal csökkenteni kívánjuk hulladéktermelésünket a 2011-es szinthez viszonyítva” – magyarázta Martine van Streun, a KLM fedélzeti termékeiért és szolgáltatásaiért felelős mérnök.

Az innovatív változtatásnak köszönhetően a desszertes és salátás tálcákat, a fedőket, a műanyagpoharakat és a melegételes tálcákat – amiktől az európai szabályozásoknak megfelelően egyébként meg kellene szabadulni a tengerentúli járatokon –meg tudják tisztítani, és ellenőrzés után újra tudják használni.

Kisebb ökológiai lábnyom

„A tesztben részt vevő eszközök anyaga külön erre a programra lett kialakítva. A december 18-i járaton használt tálak, fedők és poharak könnyebbek, így csökkentik a gép össztömegét, ami alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátást jelet. Így a tervezett innováció ahhoz a 2030-ra kitűzött célhoz is hozzájárul, miszerint a KLM 15%-kal csökkenti szén-dioxid-kibocsátását a 2005-ös szinthez viszonyítva.” – tette hozzá van Streun.

A légitársaság a catering eszközök forgalmazójával, a De Sterrel, valamint az élelmiszerbeszállító Marfo, Izico, Ipack és AA Bakeries vállalatokkal karöltve kívánja végrehajtani a fejlesztést.

Forrás: Turizmus Online


 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.