A harmadik milliárdos mentőcsomagot kapja a TUI

A harmadik milliárdos mentőcsomagot kapja a TUI 

Újabb társaság állami megsegítését hagyta jóvá az Európai Bizottság, ezúttal a TUI német utazásszervező csoport 1,2 milliárd euró értékű, Németország által nyújtott anyagi támogatása kapott zöld utat - írja az AIRportal.hu.
Az utazási szerződések hibás teljesítése

Az utazási szerződések hibás teljesítése 

Milyen eszközökkel és kivel szemben léphet fel a pórul járt utas, ha nem azt, vagy nem olyan minőségben kapja, amely egyébként az utazási szerződés alapján járt volna? Mikor mentesül az utazásszervező a kártérítési felelősség alól?
Ezekre érdemes figyelni az utazásszervezők és utazásközvetítők együttműködésénél

Ezekre érdemes figyelni az utazásszervezők és utazásközvetítők együttműködésénél 

A Green Holidays Kft. csődje lavinát indított el, hiszen amellett, hogy több ezer utas járt pórul, felszínre hozott több más utaztatási szakmával kapcsolatos kérdéskört is. 
Cseh utazási irodát vásárolt a legnagyobb lengyel tour-operátor

Cseh utazási irodát vásárolt a legnagyobb lengyel tour-operátor 

Az Itaka a csehországi Čedok utazási irodát vásárolta fel.

Utazásszervező lett az indulhatunk.hu 

Az Indulhatunk Utazásszervező Kft. kiváltotta a 20%-os vagyoni biztosítékot, így a jövőben saját szervezésű utazásokkal is jelen lesz a magyar kiutaztatási piacon - mondta el Forró Tamás, a cég tulajdonos ügyvezetője.

Nyári kilátások: biztos befutók, reménységek 

Jól indult az előfoglalási időszak a magyarországi utazásszervezők többségénél, és ha a lendület megmarad – és nem történik valamilyen rendkívüli esemény –, akkor az idei nyári kiutazási szezon erősebb lehet a tavalyinál.

Nagyszabású katalógusbemutatóval indult az Anubis Travel újéve 

2017. február 17-én a Corinthia szállodában került megrendezésre Magyarország egyik legsikeresebb utazási irodájának, az Anubis Travelnek az idei katalógusbemutatója. A cég ügyvezető igazgatója, Ahmed Bahgat keleties hangulattal átitatott rendezvényen ismertette a partnerekkel a 2017-es nyár széles körű utazási kínálatát, illetve mutatta be utas- és egyben partnerközpontú újításait.

Bevált utak és újdonságok a Fehérvár Travel nyári katalógusában 

Február 13-án megjelent a Fehérvár Travel 2017. évi nyári katalógusa. A 192 oldalas kiadvány 130 féle társasutazást kínál 531 időpontban. 

Tudjon meg mindent az utazási irodai felelősségbiztosításról! 

Megszületett a várva várt utazási irodai felelősségbiztosítási termék, amely a Colonnade Insurance S.A. biztosítótársaságnál lesz hamarosan elérhető. A termék részleteit a Magyar Utazási Irodák Szövetsége foglalta össze.

Egymilliós bírság engedély nélküli utazásszervezésért 

Atlas World Travel, Privilege Tours, Mercator Holiday, Mecsek Tours - tucatnyi évtizedes múltra visszatekintő utazásszervezőt törölt tavaly a nyilvántartásból az MKEH. Megvan az első 2017-es bírság is engedély nélküli utazásszervezésért. 

Sun & Fun és Last Call Travel katalógusbemutató és roadshow vidéken is 

A Sun & Fun Holidays és a Last Call Travel a 2017-es árualapját e heti katalógusbemutatóján ismerteti mintegy 300 utazásközvetítő partnerének, immár hagyományosan a budapesti Duna parton fekvő Marriott szállodában.

Óvatosak, de bizakodók a charteres utazásszervezők 

Tovább csökkent a charteres utazásszervezők száma idén, és bár egyelőre óvatosak az utazási irodák, bizakodón néznek a szezon elé, a kereslet növekedése esetén pedig készek emelni kauciójuk összegén.

Optimista a hangulat a körutas piacon 

Miközben a minap arról írtunk, hogy megtizedelte az utazási irodákat a 2016-os esztendő, a nem charteres utazásszervezők többsége növekedésre számít az idén. A tavalyi visszaesés után az idei évre a top 50 utazásszervező együttesen közel 5,3 milliárd forint vagyoni biztosítékot igazolt a tavalyi közel 4 milliárd és a 2015 végi 4,5 milliárd forint után. Ennek oka, amint azt az általunk megkérdezett utazásszervezők elmondták, hogy nőtt a magyarok utazási kedve, és elsősorban az olyan programokat keresik az irodáknál, amelyeket egyénileg nehéz megszervezni.

Megtizedelte a hazai utazási irodákat a 2016-os év 

Komoly csökkentést mutat a hazai utazási vállalkozások száma, kevesebb lett a charterező iroda, és visszaesett az irodák összesített vagyoni biztosítékának összege is. Összefoglaló az MKEH legfrissebb adatai alapján.

Adria Tours: felfrissített albán körutazás és új szálloda a Naposparton 

Megjelent a szegedi Adria Tours 2017-es prospektusa, amit az utazásszervező már ki is postázott a partnerirodáknak.

Törökországban, Mallorcán és Krétán is bővít a Kartago Tours 

Tovább bővült a Kartago Tours 2017-es nyári kínálata, több desztinációban is új szállások kerültek be az árualapba.

Colonnade: nincs sok változás a vagyoni biztosítékok piacán 

Az utazásszervezőknek minden év október 31-éig kell igazolniuk vagyoni biztosítékuk meglétét a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal (MKEH) felé. A hivatalban jelenleg is folyik az adatok feldolgozása, körülbelül egy hét múlva tudunk pontos információkat a teljes magyar piacról. Addig is megkérdeztük az egyik, a vagyoni biztosítékok piacán vezetőnek számító biztosítótársaság képviselőjét, náluk milyen tendenciák tapasztalhatók. 

Eltiltották az utazásszervezéstől a Wellness Travelt 

A Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal törölte nyilvántartásából, valamint egy évre eltiltotta a Wellness Travel Utazási Központot az utazásszervezői és -közvetítői tevékenység folytatásától, az utasok az Aegon Magyarország biztosítótársaságnál jelenthetik be kárigényeiket.

Utazásszervezők számára írt ki pályázatot az MNB 

A Magyar Nemzeti Bank 1,2 milliárd forint keretösszeggel írt ki közbeszerzést, amelyre utazásszervezők pályázhatnak – jelent meg az erről szóló közbeszerzés az Európai Unió hivatalos lapjában.

Közeleg a határidő: ezt kell tudni a vagyoni biztosíték igazolásáról 

Ahogy minden évben, így idén is október 31-éig van lehetőségük az utazásszervezőknek arra, hogy vagyoni biztosítékuk igazolását elküldjék a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalhoz.

Ellenőrzés nélkül vonták vissza a román utazási irodák engedélyét 

Amint az várható volt, a Román Turisztikai Hatóság (ANT) múlt heti intézkedése – amellyel 1384 utazási irodának vonták be a licencét – hatalmas felháborodást keltett a szakmában, több tucatnyi vállalkozás perrel fenyegetőzött, elsősorban a hitelrontásért.

Saját légitársasággal lép a német piacra egy török-orosz utazásszervező 

A német piacra újonnan belépő Anex Tour jövő nyárra tervezi indulását Németországban, többek között egy saját charterlégitársaság létrehozásával.

Új munkatárssal bővült az Ambiance Travel csapata 

Kovanecz Erika személyében új utazási tanácsadó erősíti az Ambiance Travel csapatát.

Sikkasztás gyanújával nyomoznak egy utazási irodánál 

Több károsult is feljelentést tett a tatabányai rendőrkapitányságon, miután az egyik helyi utazási irodában lefoglalt külföldi útjuk nem valósult meg, az árát pedig eddig nem látták viszont, az iroda jelenleg is zárva tart.

Tisztul az utazásszervezői piac 

A magyarországi utazásszervezési piac évről évre tisztul - állapítja meg az Opten céginformáció-szolgáltató legfrissebb összegzésében, utalva arra, hogy tavaly mintegy 30 százalékkal emelkedett a megszűnő cégek száma ebben az ágazatban.

Itt a teljes nyári chartermenetrend 

Véget ért a tanév és indul a nyári utazási főszezon, ennek apropóján megnéztük, hová repülnek az idén nyáron charterjáratok Magyarországról.

Magyarországról elsőként világ körüli útra repít a Neckermann 

Bolygónk tele van csodálatos helyekkel, melyeket mindenképpen látni érdemes. Ezek közül a legszebbeket gyűjtötte össze a Neckermann egy olyan különleges utazás keretében, amely 2017-ben 64 szerencsés utazó álmait válthatja valóra. 

Tour-operátorokat vizsgál a román versenyhivatal 

Az érintettek szempontjából a legrosszabbkor, az idegenforgalmi szezon rajtjánál pattant ki, hogy Romániában a versenyhivatal (CC) kartellezéssel gyanúsítja a 12 legnagyobb tour-operátort, és vizsgálatot indított. A bizonyítékok begyűjtéséhez már több utazási irodánál kopogtattak váratlanul, s vittek el dokumentumokat, amelyeket még vizsgálnak és összesítenek.

Költözik az Agra utazási iroda 

Elhagyja Múzeum utcai irodáját az Agra Kulturális Utazási Társaság.

Görögországgal erősít a Sun & Fun 

Bár az előfoglalási időszakban a törökországi foglalások száma visszaesett, ahogy közeledik a szezon, úgy nő az érdeklődés is a desztináció iránt. A korábbi tapasztalatok alapján pedig görög szigettel bővítette árualapját a Sun & Fun Holidays.

Megkapta működési engedélyét az 1A Travel 

A szerb utazásszervező és -közvetítő árualapjában Egyiptom, Törökország, Ciprus és Görögország szerepel.

Török és észak-ciprusi charterek a Green Travelnél 

A törökországi és észak-ciprusi charterjáratok mellett az utazásszervező nyári kínálatában számos görög sziget, illetve Bulgária és Málta is megtalálható.

Jelentősen csökkent a hazai utazási irodák száma 

Már az idei évet is a szokásosnál kevesebb, Magyarországon bejegyzett utazási vállalkozás köszönthette, január és április között azonban még tovább esett a számuk. A csökkenés több okra is visszavezethető.

Spanyolországban lesz a riói olimpia 

A Vatikán Izraelben van, a riói olimpiát Spanyolországban rendezik meg, az Emirates pedig egy brazíliai bennszülött csoport. Furcsa válaszok születtek egy utazási irodai állásinterjún.

„Nem harcolni jöttünk” 

Első ízben az Utazás kiállításon találkozhatott a szakma és a nagyközönség egy új brit-román hátterű utazásszervező, a Christian Tour munkatársaival, amely március 7-én nyitotta meg budapesti irodáját a Rákóczi úton.

Lengyelországban tízszer annyit hoz az utazásszervezés, mint nálunk 

Bevételük szerint rangsorolta egy weboldal a lengyel tour-operátorokat, melyből kiderül, hogy az első helyet elfoglaló utazásszervező bevétele durván tízszer annyi, mint a legnagyobb magyar szervezőnek.

Külön katalógust kaptak az OTP Travel hajós programjai 

Bemutatta nyári kínálatát az OTP Travel, ahol beszámoltak többek között arról, hogy az utazásszervező jelentősen bővítette a csoportos hajóutak kínálatát, de gazdag körutazások is találhatók az árualapban, sok esetben üdüléssel kombinálva.

Last minute-dömping lesz idén? 

A brit Thomas Cook utazásszervező iroda szerint idén az utasok jóval később döntenek az üdülésüket illetően, mint korábban.

Kivárás érezhető a kiutazási piacon  

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is számba vettük a kiutazási piac legfontosabb várható trendjeit. Charternaptárunkban összesítettük a klasszikus charterjáratok menetrendjét, ugyanakkor cikkünkből kiderül, hogy a touroperátorok melyik Wizz Air-járatokon foglaltak le maguknak helyeket. Horvátország, Görögország és Bulgária biztos befutónak látszik az idén, ugyanakkor nagy a bizonytalanság, az utasok jó része last minute ajánlatokban bízik. Hogy lesz-e akciódömping, az csak a következő hónapokban derül ki.

„Nem harcolni jöttünk” – megnyitott a Christian Tour budapesti irodája 

Első ízben a budapesti Utazás kiállításon találkozhatott a szakma és a nagyközönség egy új brit-román hátterű utazásszervező, a Christian Tour munkatársaival, amely március 7-én nyitotta meg budapesti irodáját a Rákóczi úton.

Álomszigetekre a Jetwing Travellel 

Mauritius, Seychelle-szigetek és Bali – az idei évtől újabb álomszép nyaralóhelyek kerültek be az eddig elsősorban Srí Lankára, a Maldív-szigetekre, Indiára és az Arab Emirátusokra specializálódott Jetwing Travel kínálatába.

Közép-Amerikától Nepálig az AlmaVía Travellel 

Megjelent az AlmaVía Travel első katalógusa, a 2011-ben alakult utazásszervező iroda főleg egzotikus körutazásokra szakosodott.

Új irodában veszi be a világot az 1000 Út 

Nagyszabású katalógusbemutatót tartott az 1000 Út Utazási Iroda február 25-én, a Hotel Medoszban, ahol az utazásszervező 2016-os árualapjáról, illetve a legfőbb újdonságokról számolt be.

Bódis Márta a Christian Tour irodavezetője 

Bódis Mártát nevezték ki a hamarosan megnyíló budapesti Christian Tour-iroda vezetőjének. 

Egy hét múlva nyit Budapesten a román utazási iroda 

A román érdekeltségű Christian Tour a magyar piacon elsősorban görögországi üdüléseket fog árulni.

Új, díjmentes adatbázis szolgáltatás az utazom.com-tól 

Utazom partner néven indított új, ingyenes szolgáltatást az utazom.com utazási iroda.

Jelentősen nőtt az utazásszervezők összkauciója 

Az idei évre 16,2 milliárd forintnyi vagyoni biztosítékot igazoltak a magyarországi utazásszervezők, a 2016-ra vonatkozó összeg eléri a 18,7 milliárd forintot. Ez azt jelenti, hogy jövőre az irodák forgalmuk növekedésére számítanak. 

Afrikai szafari, Dél-India és Japán a Chemol Travel újdonságai között 

Megjelent a Chemol Travel  2015/2016 téli-tavaszi katalógusa.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!