Last minute-dömping lesz idén?

A brit Thomas Cook utazásszervező iroda szerint idén az utasok jóval később döntenek az üdülésüket illetően, mint korábban.

A Thomas Cook véleménye szerint a turisztikai iparág jelenlegi piaci helyzete meglehetőségen ingatag és sérülékeny, és a közeli jövőben az is marad. Az utasok jelentős része elkerüli azokat a területeket, ahol potenciális veszélytől tart, illetve sokkal később határozzák el magukat a desztinációt illetően, ami a last minute foglalások számának megugrását vetíti elő.

Az utazási iroda úgy nyilatkozott, hogy a spanyolországi úti célok iránt megnőtt a kereslet, egyes észak-afrikai és törökországi desztinációkba azonban kevesebben foglalnak. Egyre többen foglalás érkezik továbbá olyan távoli országokba, mint az Egyesült Államok vagy Kuba.

A Thomas Cook legutóbbi kimutatásából kiderül, hogy a téli szezon úgy alakult, ahogy várták: csomagjaik 90%-át értékesítették, ami az előző év azonos időszakához képest 2%-os visszaesést jelent.

A 2016-os nyári szezonra egyelőre a csomagok 40%-a kelt el, a foglalások száma alacsonyabb, mint tavaly ilyenkor.

Peter Fankhauser, az utazásszervező elnök-vezérigazgatója elmondta: „A Thomas Cook ebben a bizonytalan piaci környezetben is tovább üzemel. Tudjuk, hogy az utasok nyaralni akarnak, de azt is látjuk, hogy sokan későbbre halasztják a foglalást, mert alaposan átgondolják az opciókat.”

Ahogy arról a Turizmus Online-on is beszámoltunk, a magyar kiutazási piacra is a kivárás jellemző. Horvátország, Görögország és Bulgária biztos befutónak látszik az idén, ugyanakkor nagy a bizonytalanság, az utasok jó része last minute ajánlatokban bízik. Hogy lesz-e akciódömping, az csak a következő hónapokban derül ki. Kattintson ide a részletekért és az idei charternaptárért!

Forrás: BBC


A madridiak Balatonja a magyarok kedvence

A madridiak Balatonja a magyarok kedvence  

A magyarok körében azért is lett népszerű a terület, mert más spanyol régiókhoz képest jóval könnyebben megközelíthető.
Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt

Hatalmas veszteségekre készül a párizsi kulturális szektor az olimpia miatt 

 „Mi vagyunk a nagy vesztesek” – mondják a párizsi kulturális szektorban dolgozók.
Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét

Az Etna továbbra sincs nyugton - lezárták Catania repterét 

Lezárták a szicíliai Catania repülőterét, amelyet hamueső temetett be az Etna vulkán kitörése miatt kedden.
Prémium úti cél Törökországban

Prémium úti cél Törökországban 

A török félsziget a hírességek kedvenc "prémium” úti célja.
Pompeii, a betemetett város

Pompeii, a betemetett város 

A kapun belépve megcsap a történelem szaga – a hatalmas kövekkel kirakott utcákat járva úgy érzem magam, mintha egy időgép visszavitt volna az ókorba.
Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb

Idehaza egy idegenforgalmi képviselettel kevesebb  

A Tunéziai Idegenforgalmi Hivatal budapesti képviselete a következő információt küldte szerkesztőségünkbe.
Magyarok nélkül megállna Ausztria

Magyarok nélkül megállna Ausztria 

Tíz év alatt több mint a duplájára nőtt a magyarok létszáma Ausztriában, ami napjainkban már meghaladja a 107 ezret.
Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban

Öt lenyűgöző nemzeti park Horvátországban 

Ha a nyaralást Horvátországba tervezi, mindenképp érdemes felfedezni az Adriai-tengeren található természeti kincseket.
Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban

Borravaló körkép: ennyit illik adni a különböző országokban 

A borravaló megítélése kultúránként és nemzetenként változó: ami az egyes országokban szokás, az egy másikban akár sértés is lehet. 
Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában

Boldogság-automaták és szerelmeslevelek a turizmus szolgálatában 

Linz kirobbanóan sikeres a magyar látogatók körében is.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.