„Nem harcolni jöttünk”

Első ízben az Utazás kiállításon találkozhatott a szakma és a nagyközönség egy új brit-román hátterű utazásszervező, a Christian Tour munkatársaival, amely március 7-én nyitotta meg budapesti irodáját a Rákóczi úton.

Üzleti filozófiájukat a következőképp fogalmazta meg kérdésünkre Magid Erian ügyvezető: „Azért jöttünk, hogy együttműködjünk, nem azért, hogy harcoljunk”. A társaság, amely a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalnál húszmillió forintos vagyoni biztosítékot igazolt a húszszázalékos, azaz charterező kategóriában, az idén görögországi üdüléseket kínál repülővel, illetve buszos utazással.

A Christian Tour a Memento Group vállalatcsoport része, akárcsak a legfontosabb turisztikai desztinációkban beutaztatóként működő Memento Holidays, a három szállodát, köztük egy görögországi egységet üzemeltető Memento Hotels, illetve a csoport közlekedési vállalata, a Memento Bus. A vállalatcsoport stratégiai központja Londonban a Memento Investment Ltd.

A Christian Tour Romániában a legnagyobbak közé tartozik, magyarországi irodanyitása – amint arról korábban már beszámoltunk róla – a közép-európai terjeszkedés része. A Christian Tour elsőként Moldáviában alapított leányvállalatot, az idén Magyarország mellett Szerbiában és Lengyelországban kezdték meg utazásszervezői tevékenységüket. Romániában 250 főt foglalkoztat a cég, régiónkban hat-hat fős irodákat állítanak fel.

A vállalatcsoport évente 160-170 ezer főt utaztat összesen, ez heti 4-5000 szállodai szobás kapacitás megtöltését jelenti. Idén nyáron Magyarországról a Wizz Air járataira alapozva Rodoszra, Zakynthoszra és Korfura kínálnak repülős utazásokat, míg Thassos és Lefkada esetében busszal juthatnak el utasaik az üdülőhelyekre. Magyarországról az első üdülőjáratok május 20. körül indulnak.

Ősszel nyugdíjasprogramokat hirdetnek meg Spanyolországba és Olaszországba, továbbá európai buszos körutazásokat is szerveznek majd. Bár a vállalatcsoport Törökországba, Egyiptomba és Tunéziába is utaztat, Magyarország esetében az idén csak európai úti célokban gondolkodnak.

Az idén heti 220-250 utassal számolnak hetente együttesen a repülős és buszos utakon. Ősszel hat programot hirdetnek meg, utanként 30-30 résztevőre számítanak. Szerbiából is elsősorban görögországi üdüléseket kínálnak, de ott dubaji programokat is meghirdettek már. Két éven belül megjelenik a Christian Tour Csehországban és Szlovákiában – tudtuk meg az ügyvezetőtől. A Christian Tour román turistacsoportokat eddig is küldött Magyarországra, ezeket ezentúl is jelenlegi partnerük, az Imola Tours szolgálja ki. Azt még nem döntötték el, hogy vásárolnak-e vagy bérelnek buszokat Magyarországon, jelenleg az ajánlatok mérlegelése folyik – tudtuk meg. Romániában 22 SETRA típusú autóbusz tartozik az irodához.

Magid Erian egyiptomi származású szakember egy éve van a vállalatcsoportnál, ő irányítja a magyar mellett a szerbiai és a lengyelországi iroda munkáját.


Művészet és vendéglátás a Káli-medencében

Művészet és vendéglátás a Káli-medencében 

A Káli Art Inn lett 2023-ban az Art is Business Díj Vállalati kategóriájának győztese. Tulajdonosai, a Molnár Júlia–Héjja Róbert házaspár, szívvel-lélekkel elkötelezett amellett, hogy ötvözze a vendéglátást a művészetek szenvedélyes támogatásával. A Káli Art Park kialakításával pedig olyan egyedülálló kiállítóhelyet hoztak létre, ahol a kortárs szobrászművészek bemutathatják és értékesíthetik alkotásaikat.
Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen?

Hamis hotelértékelések - mit tehetünk a csalók ellen? 

A tanulmányok szerint a fogyasztók több mint 90%-át befolyásolják az utazástervezésben az online platformokon posztolt értékelések, így nem meglepő, hogy az ágazat nagy harcot vív a hamis értékelésekkel, beleértve az indokolatlan rágalmazást és az érdemtelen túlértékelést egyaránt.
Szállodatörténelmet ír a Hunguest

Szállodatörténelmet ír a Hunguest 

480 teniszpálya területével egyenlő fejlesztést tudhat maga mögött a Hunguest, ami történelmi léptékű, hiszen Magyarországon ilyen volumenű szállodaipari felújítás és szállodaépítés még nem zajlott
Ráborították az asztalt a Bookingra

Ráborították az asztalt a Bookingra 

A beérkezett észrevételek értékelése után immár végleges a Gazdasági Versenyhivatal jelentése a hazai online szálláshely-közvetítési és szálláspiacon elvégzett gyorsított ágazati vizsgálatról. A Booking-botrányként elhíresült ügyben a hatóság több javaslatot is megfogalmazott a magyar fogyasztók és a hazai szállásadók védelme érdekében.
Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban

Kiemelkedő vendégforgalom a vidéki fürdővárosokban 

A téli időszakban is az egyik legfontosabb turisztikai motiváció az egészségturizmus, amely így Magyarország egyik legjelentősebb, négyévszakos turisztikai terméke. Azon vidéki települések, ahol a gyógy- és élményfürdő mellett magas színvonalú szolgáltatások is várják a vendégeket, ebben az időszakban az átlagosnál nagyobb forgalomra és magasabb foglaltságra számíthatnak.
A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése

A 30 milliós gyémántgyűrű rejtélyes eltűnése 

A párizsi Ritz alkalmazottainak volt néhány izgalmas órája, mire egy porszívózsákból előkerült az ellopottnak hitt ékszer.
Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten

Nyáron nyílik a Kimpton Hotels első szállodája Budapesten 

A Kimpton Hotels, az Intercontinental Hotels Group luxus lifestyle márkája, amely világszerte több, mint 80 egységgel rendelkezik. A 2024 nyarán nyíló, Bem téren épülő, dunai panorámás patinás épület szintén ennek az izgalmas boutique brandnek ad majd otthont.
Vendégélmény fokozása az AR segítségével

Vendégélmény fokozása az AR segítségével 

A vendéglátóipar mindig is élen járt az új technológiák bevezetésében a vendégélmény fokozása érdekében. A mobil bejelentkezéstől a személyre szabott szolgáltatásokig a szállodák folyamatosan innovatív módokat keresnek ügyfeleik kielégítésére. Az egyik technológia, amely forradalmasíthatja a vendéglátást, az a kiterjesztett valóság (AR).
Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata

Rangos nemzetközi díjat nyert a Hunguest Hotels arculata 

A Hunguest Hotels megújult arculata elnyerte a Német Formatervezési Tanács által alapított German Design Award 2024 díjat a márkaidentitás kategóriában.
A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat

A Dorothea Hotel elnyerte az Év Hotelprojektje díjat 

A BDPST Ingatlanfejlesztő egyik projektje, a Dorothea Hotel nyerte a Portfolio Property Awards díjátadóján az Év Hotelprojektje kategóriában járó elismerést kedden Budapesten. Az eseményen az év legkiemelkedőbb hazai teljesítményeit, megoldásait és fejlesztéseit bírálták.