hirdetés

Elhunyt dr. Rubovszky András

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) küldte a szomorú hírt: dr. Rubovszky András életének 84. évében elhunyt.

hirdetés

Dr. Rubovszky András 1962-ben érettségizett Budapesten az Árpád Gimnáziumban, 1967-ben az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán, 1976-ban a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskolán végzett.

A szállodaiparban – a legendás Gellért szállodában – 1970-ben mint jogtanácsos kezdett dolgozni, 1989-ben lett a szálloda igazgatója, s ezt a munkakört 2000 végéig töltötte be. Neve összefonódott a patinás budapesti szállodával.

Dr. Rubovszky András volt az első gyakorló szállodaigazgató, akit a meghatározó hazai szállodavállalatok - HungarHotels, Pannónia, Danubius – vezérigazgatói után 1992-1993-ra a Magyar Szállodaszövetség elnökévé választottak, ezt követően 1998-1999 között ismét az MSZSZ elnöke lett. A Szövetség életében nyugállományba vonulása után is aktív szerepet vállalt, éveken keresztül az Etikai Bizottság elnöke volt.

Mint címzetes főiskolai docens, tanított a Budapesti Gazdasági Főiskolán. 2002-2004 között a Magyar Egészségturisztikai Marketing Egyesület elnöke, s ezzel egy időben a Kraft & Associates - Turisztikai Fejlesztők Kft. ügyvezető igazgatója volt.

Több állami kitüntetése mellett 1992-ben Pro Turismo díjat kapott, 1994-ben elnyerte a Magyar Szállodaszövetség Marencich Ottó emlékplakettjét.

Búcsúztatásáról később adnak tájékoztatást.

(forrás: MSZÉSZ)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!


Meghosszabított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk