hirdetés

Itt az MSZÉSZ Trend Riportja az első 7 hónapról

A Szállodaszövetség legfontosabb megállapításai az év eddig vendégforgalmi adataival kapcsolatban:

hirdetés
  • Júliusban országos szinten a vendégéjszakák 1,9%-kal, ezen belül a belföldiek 0,4%-kal, a külföldiek 3,6%-kal elmaradtak a múlt évitől. A vendégéjszaka szám csökkenése ellenére a szállodák havi árbevétele országos szinten 4,3%-kal, Budapesten 3,8%-kal, a fővároson kívüli hotelekben 4,6%-kal, a balatoni régióban 3,1%-kal nőtt a 2018 évihez képest.

  • Július végéig országos szinten a belföldi vendégéjszakák száma 0,1%-kal nagyobb volt a bázisnál, a külföldi ellenben 0,3%-kal elmaradt attól. 

  • A belföldi vendégéjszakák számának szerény, 0,1%-os növekedése ellenére július végéig a Szép kártya forgalom 28,2%-kal, júliusban kiemelkedően 47,1%-kal múlta felül a 2018 hasonló időszakában elértet. Az első hét hónapban a 10 legnagyobb beutazó piacunkról növekedés mutatkozott az USA-ból (+7,5%), az Egyesült Királyságból (+4,6%), Romániából (+5,6%), Izraelből (+4,1%), Kínából (+4,8), Csehországból (+1,1%) és Oroszországból (+0,7%). Visszaesés történt Olaszországból (-10,2%), Németországból (-6,4%) és Ausztriából (-3,8%).

  • A magyarországi szállodákban jelentkező külföldi vendégéjszakák 77%-a Európából, 13,6%-a Ázsiából, 8,1%-a Amerikából, 1,3%-a Ausztráliából és Afrikából érkezett.

  • Az európai országokból 1,6%, az Európai Unióból 2,6% volt a vendégéjszakák számának csökkenése. Ezzel szemben Ázsiából 7,2% volt a növekedés. Ez főleg a 27,2%-os Dél - koreai bővülésnek köszönhető.

  • A szállodai kategóriák között Revparban – egy kiadható szobára jutó teljes árbevétel – országos szinten a 4*-os hotelek teljesítettek a legjobban (27.353 ft) +14,8% növekedéssel július végéig.

  • Január - július között a szállodai vendégéjszakák száma minden régióban nőtt a Nyugat – dunántúlit, a Dél – alföldit és a balatonit kivéve.

  • Az első hét hónapban Magyarországon összesen 7 új szálloda nyílt, Budapesten 6 db 815 szobával (Meininger, Mystery Hotel, Hilton Garden Inn, Párisi Udvar, Monastery Hotel, Barceló Hotel), a fővároson kívül 1 szálloda (Donautica Étterem és Hotel, Fadd-dombori) 17 szobával.

A részletes Trend Riport a csatolt fájlban olvasható!

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés

Letölthető fájlok

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Érintik az Ön vállalkozását az elszabaduló energiaköltségek?

Partnerünk