hirdetés
hirdetés

A Ryanair és a Wizz Air tavalyi forgalma meghaladta a 2019-ben mértet

A Ryanair 160,4 millió, a Wizz Air 45,66 millió utast szállított 2022-ben, ez az előbbinél 5, az utóbbinál 15 százalékos növekedést jelent a járvány előtti évhez viszonyítva.

hirdetés

Mint az AIRportal.hu adatai alapján kiderül, a két ultrafapados úgy volt képes túlszárnyalni a járvány előtti forgalmát, hogy 2022 első hónapjaiban az Omikron-variáns miatt még jelentős volt az elmaradás.

Az Eurocontrol adatai szerint a tíz legnagyobb európai légitársaság közül csak a két ultrafapados forgalma haladta meg 2022-ben a járvány előttit.

A Ryanair tavaly több mint duplájára növelte utasainak számát az előző évhez képest (+121%), mindezt kiemelkedően jó, 92 százalékos töltöttségi mutató (load factor) mellett.

A Wizz Air esetében ez a mutató 86,7 százalékot ért el 2022-ben, és bár jelentősen javult főként a nyári hónapokban, messze elmarad a pandémia előtti kimagasló, 93,6 százalékos töltöttségi mutatótól. Az előző évhez képest 110,2 százalékkal növelte a szállított utasok számát a Wizz Air, míg a felkínált kapacitás 82,3 százalékkal haladta meg tavaly a 2021-est.

(forrás: Airportal.hu)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk