hirdetés
hirdetés

Az Air France újraindítja hálózatát

És új, környezetbarát repülőgépek is érkeznek idén a légitársaság flottájába. A CAPA légiközlekedési tudásközpont márciusi Live konferenciasorozatának vendége volt Anne Rigail vezérigazgató, aki ismertette a társaság helyzetét, és rövidtávú terveit.

hirdetés

Az Air France jelenlegi kapacitása közel 40 százaléka a 2019 márciusinak, az Eurocontrol adatai szerint jelenleg a második legtöbb járatot biztosító légitársaság Európában. Ennek oka, hogy a hálózat ugyanúgy lefedi a családlátogatók (VFR), valamint az üzleti célú utasok és turisták igényét, emellett rendkívül erős az afrikai és Karib-térségbeli jelenlét.

Last minute foglalások 

Az előzetes foglalások alapján ma már nem lehet előrejelzést adni arról, hogy milyen forgalomra lehet számítani, mert az ügyfelek csak pár héttel az utazás előtt veszik meg a jegyeket. Ennek oka az utazási szabályok folyamatos módosulása, ezért a légitársaság nem ad ki teljes éves előrejelzést a várható kapacitásokról. 

A következő negyedévekben jöhet felfutás 

Az oltási programok előre haladtával a második, harmadik negyedévben lehet számítani erősebb fellendülésre, folyamatosan töltik fel az újabb járatokat a menetrendbe, de változások még lehetnek. Minden elindított járatnak fedeznie kell a nem fix költségeket, ebben a légi áruszállítás iránti kereslet nagy segítségükre van. A járvány előtt az áruszállításból a bevételek 10 százaléka, most a fele származik, ez is hozzájárult ahhoz, hogy sikerült a hálózat több mint 70 százalékát fenntartani.

Új gépeket vásárolnak 

A diszkont légitársaságokkal továbbra is a nem gyűjtő-elosztó modellben működő Transavia fog versenyezni főleg európai hálózattal. A légitársaság 40 gépes flottájához 2-3 éven belül újabb 25 repülőgép csatlakozik. Reorganizációs terveibken változatlanul hagyták az új gépek beszerzésére fordítható összeget.

Idén szeptemberben megérkeznek az első Airbus A220-300-asok, amelyek főként a belföldi forgalomban teljesítenek majd szolgálatot, és 25 százalékkal alacsonyabb károsanyag-kibocsátás és fogyasztás mellett üzemeltethetők azokhoz az Airbus A318-as és A319-es modellekhez képest, amelyeket ezzel a géppel cserélnek le. Összesen 60 darabot vásárlására szerződtek. Ugyanígy, zavartalanul halad az Airbus A350-esek átvétele is, a szélestörzsű gépből 38 darab érkezik az Air France flottájába.

 

 

(forrás: Air France)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk