hirdetés
hirdetés

Buszsofőrök: szaharai port tartalmaz a légkör!

Szaharai port tartalmaz a légkör - írta hétfőn Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat.

hirdetés

Emiatt - mint közölték - szerdáig nem ajánlott kocsit, illetve ablakot mosni, mivel a következő két napban több helyen is előfordulhat kisebb csapadék, így kárba veszhet a tisztításba fektetett pénz, illetve munka.

Mint kifejtették: vasárnap este érkezett a poros-homokos légtömeg első hulláma, ami a keddi nap végéig az ország felett is marad, sőt, a homok koncentrációja kissé tovább nőhet. Kedden a nap végén egy hidegfront érkezik, amely szerdára okoz légtömeg-váltást, és ennélfogva a levegő "tisztulását".

Üveges Zoltán, az Országos Meteorológiai Szolgálat meteorológusa az MTI-nek elmondta: évente többször is előfordul, hogy Közép-Európát is eléri a közép-afrikai légáramlat. Ez most azért látványosabb, mert a szaharai homok és por az esővel is keveredve láthatóbb nyomot hagy. Kérdésre válaszolva kiemelte: ez a por az emberi szervezetre nem jelent nagyobb veszélyt, mint például a normál városi levegő.

A különjáratot vezető buszsofőrök sokat szentségelnek az ilyenek miatt. Teljesen jogosan, hiszen a vendégért kiállni csak tiszta busszal! Különösen egy-egy MICE csoport esetében a nagy fehér Merci-buszokkal. Hasonló mumus számukra a locsolós kocsi nyaranta, ami pont annyira önti fel az út porát, hogy a buszokra csinos kis filmszerű rétegben rakódik rá a maszat.

(forrás: Turizmus Online-Napi Turizmus/MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk