hirdetés
hirdetés

Elstartolt a nyári légimenetrend 122 útvonallal Budapestről

A repülőtér 2019-ben elérhető útvonalhálózatának jelentős része újraindult, a légicégek 122 útvonalon kínálnak járatokat Budapestről a nyári menetrendben - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az eddigi legforgalmasabb, 2019-es nyári szezonban 46 légitársaság kínált járatokat, a partnerek eddig több mint 70 százaléka, 34 légicég tért vissza Budapestre 122 útvonalon a világjárvány miatti utazási korlátozások feloldását követően.

Forrás: Budapest Airport
Forrás: Budapest Airport


A legnagyobb számban a diszkont légitársaságok indítottak új útvonalakat, vagy állították vissza korábbi járataikat, előbbi tekintetében a Ryanair, utóbbi tekintetében pedig a Wizz Air jeleskedett leginkább.

Emellett növeli budapesti járatainak számát a British Airways Heathrowról (napi 4), a Lufthansa Frankfurtból (napi 5) és Münchenből (napi 4), hetente 5 alkalommal lesz elérhető Amszterdam az Easyjet járataival. Napi járatra bővít a Flydubai Dubai és a Qatar Airways Doha, heti kettőre a LOT Szöul felé, a török Riviérára pedig heti hatszor repül a Sunexpress. Heti négy járattal visszatér a légikikötő kínálatába New York JFK a LOT légitársaságtól. A hosszútávú járatok közül a kínai és kanadai összeköttetések még nem közlekednek az idei szezonban.

A Budapest Airport a nyári csúcsidőszakban (június-szeptember) a 2019-es forgalom 75-85%-ával kalkulál, ami legfeljebb havi 1,2 millió utast jelent, a repülőtér utasforgalma már 2023-ban megközelítheti a járvány előtti rekordévét.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Figyelem - új mailcímek!

Felhívjuk figyelmüket, hogy email-címeink megváltoztak. Közleményeiket, híreiket, meghívóikat a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  és a  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.  email-címekre várjuk. Központi email-címünk: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

A korábbi email-címeinkre küldött tartalmak nem jutnak hozzánk. Kérjük, az új email-címekre frissítsék a listáikon a nevünk mellett az adatokat. Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk