hirdetés
hirdetés

Fenntarthatósági nagykövetek a Wizz Airnél

A Wizz Air, Európa leggyorsabban növekvő légitársasága bejelentette első fenntarthatósági nagykövet programját, mellyel tovább erősíti elköteleződését a zöldebb működés mellett.

hirdetés

A Wizz Airnél több mint 8000 munkavállaló dolgozik, közülük választották ki azt a 24 fenntarthatósági nagykövetet, akik a légitársaságot és a nemes ügyet olyan országokban képviselhetik, mint Albánia, Ausztria, Bulgária, Ciprus, az Egyesült Arab Emírségek, Grúzia, Lengyelország, Macedónia, Málta, Nagy-Britannia, Románia valamint Magyarország.

WizzAir cabin crew
WizzAir cabin crew

A WIZZ fenntarthatósági nagykövetei 2023 szeptemberétől egészen jövő májusig a légitársaság székhelyeit érintő zöld projektek kidolgozásában fognak részt venni, amelynek részét képezik az újrahasznosítást segítő, valamint a jótékonysági és a környezetbarát szokásokat népszerűsítő kezdeményezések.

Ezek közül választja ki a Wizz Air ESG területért felelős vezetője, Yvonne Moynihan a fenntarthatósági csapat közreműködésével a leghatásosabb projektet.

„Nagy öröm számunkra, hogy lehetőséget biztosíthatunk kollégáinknak arra, hogy olyan fenntarthatósági projektekben vegyenek részt, amelyek valódi eredményeket hozhatnak. A nagykövetek létfontosságú szerepet játszanak majd a környezettudatosság növelésében és a pozitív változások elősegítésében a Wizz Air hálózatán belül. Repülőgépeink már jelenleg is a legalacsonyabb szén-dioxid-intenzitással üzemelnek az iparágban, és úgy véljük, a bázisainkon és irodáinkban is különféle kezdeményezések révén még tovább csökkenthetjük a vállalat ökológiai lábnyomát és erősíthetjük a fenntarthatóságot, mint a WIZZ öt kiemelt értékének egyikét” – mondta Yvonne Moynihan, a Wizz Air ESG területért felelős vezetője.

„Ez egy nagyszerű lehetőség arra, hogy segítsek a WIZZ-nek a fenntarthatóság felé vezető úton, ötleteket oszthassak meg és képviselhessem kollégáim álláspontját. Ezelőtt egy tévétársaságnak dolgoztam, most viszont szeretném a tudásomat arra használni, hogy magával ragadó projekteket alkossak meg a zöldebb működés támogatása érdekében” – mondta Oleksandra Obrazhii, légiutas-kísérő és a Wizz Air régióért felelős fenntarthatósági nagykövete.

A 2023-as pénzügyi év során a Wizz Air utaskilométerenként számítva 53,8 grammra redukálta karbonkibocsátását, amely 11 százalékos csökkenést jelent az előző pénzügyi évben nyújtott teljesítményéhez képest.

Ez az eredmény nemcsak a légitársaság legalacsonyabb valaha mért károsanyag-kibocsátása, de a főbb versenytársak teljesítményét is túlszárnyalja. A Wizz Air négy pillér mentén határozta meg fenntarthatósági stratégiáját: a környezet, az emberek, az irányítás és a gazdaság.

A légitársaság folyamatosan tesz azért, hogy ökológiai lábnyomát és szén-dioxid-kibocsátását csökkentse, emellett figyelmet fordít munkavállalói továbbképzésére, a működési régióiban a gazdaság és a közösségek támogatására, valamint a vállalat irányításának fejlesztésére.

(forrás: Wizz Air)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk