hirdetés
hirdetés

Kormányablak és rend a pályaudvarokon

A vasúti pályaudvarok rendbetételét tervezi a kormány, az épületekben pedig kormányablakokat nyitna - hangzott el a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által szervezett pénteki sajtóbeszélgetésen.

hirdetés

A rendezvényen kifejtették: a vasúti közlekedés fejlesztésével is foglalkozó Baross Gábor-terv tartalmazza majd a MÁV-pályaudvarok rendbetételének koncepcióját. A terv az, hogy a pályaudvarok közlekedési és kereskedelmi központokká váljanak, ahol - akár a megyei jogú városok esetében - kormányablakok is működhetnének; utóbbira európai uniós források is igényelhetők.   

A tájékoztatás szerint heteken belül megkezdődnek a tárgyalások a pályaudvarok területén található utasellátók működtetőivel.   

A sajtóbeszélgetésen több más kormányzati beruházási tervről is beszámoltak. Eszerint még ebben a ciklusban megtörténhet a budai Várbazár felújítása, a Budapesten működő állami, kormányzati feladatot ellátó levél- és irattárakat pedig egy közös helyre telepítenék, a MÁV északi járműjavítójának épületébe.

(forrás: MTI)
hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk