hirdetés
hirdetés

Közösségi töltőhálózatot építenek ki Budapesten

Közösségi költőhálózatot épít ki Budapesten egy magáncég, a Powershare-t elektromos rollerek, biciklik és motorok töltésére lehet használni.

hirdetés

A Servo Movement lapunkhoz eljuttatott közlése szerint ma már minden huszadik fővárosi háztartásban van elektromos meghajtású bicikli, roller vagy robogó. A nemzetközi tendenciák ezzel összecsengve azt mutatják, hogy ezeknek a személyi e-járműveknek a piaca sokkal gyorsabban fejlődik, mint például az elektromos autóké.

A fejlődés ütemének azonban gátat szab a töltési lehetőségek hiánya. Miközben sok szó esik az elektromos autók esetében a töltőhálózat fejlesztéséről, a mikromobilitási eszközökre ennél sokkal kevesebb figyelem jut.

Erre ad megoldást a Powershare, amelyet elsősorban kültéri használatra szánnak, falra vagy állványra rögzíthető, vandálbiztos, vízálló, és nem nagyobb, mint egy postaláda. A töltséhez szkséges időegységeket előre vásárolhatják meg a felhasználók, a töltést pedig mobiltelefonnal, a Powershare készüléken látható QR-kód beolvasásával indíthatják.

A Servo Movement számításai szerint a működtetőnek már 1-2 éven belül megtérülhet a Powershare készülék ára, ráadásul a kiépítés nem engedélyköteles és bármely villanyszerelő megoldja a kiépítést.

A Powershare Pontok már telepítés alatt vannak Budapest több pontján, de a végleges hálózatot a felhasználók igényeire hivatkozva szeretnék kialakítani. Ennek érdekében interkatív térképet hoztak létre, amelyen a felhazsnálók jelezhetik, hol szeretnék tölteni eszközüket.

(forrás: Turizmus Online)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Találkozzunk a Facebookon!

Kiadónk társoldalai