hirdetés
hirdetés

Leáll az egyetlen, önerőből működő kisvasút

Bizonytalan ideig szünetel a Gödöllői Erdei Vasút menetrendszerű közlekedése április elsejétől - írja laptársunk, az mfor.hu.

hirdetés

Ezt jelentette be a kisvasút a Facebook-oldalán. Mint írják: „az ország egyetlen állami források nélkül működő erdei kisvasútjaként a továbbiakban adományokból és önkénteseink saját erőforrásaiból nem tudjuk fenntartani a rendszeres menetrendi közlekedéssel járó veszteségeket."

Fotó: A Gödöllői Kisvasút Facebook oldala
Fotó: A Gödöllői Kisvasút Facebook oldala

Bár próbáltak állami támogatásokhoz jutni pályázatok révén, és hiába próbálkoztak 2022-ben, azokat forráshiányra hivatkozva elutasították. Egyedüliként Gödöllő Város Önkormányzata segíti kitartóan évről évre működésüket, de a jelenlegi gazdasági környezetben az önkormányzat is egyre nehezebb anyagi helyzetben.

Azt ugyanakkor hangsúlyozzák, nem végleges megszűnésről van szó, különböző alkalmakkor lesz lehetőség a kisvasúttal utazni, és igyekeznek a menetrendi közlekedést is mielőbb újraindítani.

(forrás: mfor.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk