hirdetés
hirdetés

Svájc télen befűt az elektromos autók használóinak

Svájc egy négylépcsős akciótervet dolgozott ki az áramkimaradások megelőzésére. A terv értelmében idén télen tilos lehet az elektromos járművek használata.

hirdetés

A védekezés harmadik szakaszában akkor tilthatják be az elektromos autókat, ha nincs rájuk szükség az utazáshoz, áll az energiatakarékossági tervben. Emellett az autópályákon is szigorúbb korlátozások lépnének életbe a villanyautókkal kapcsolatban, írja a Der Spiegel

Depositphotos
Depositphotos
 

A Svájc áramellátását biztosító Franciaországnak és Németországnak idén korlátozottak az importlehetőségei. Hiába volt évtizedekig nettó exportőr, a francia atomerőművek elhúzódó karbantartása miatt az országnak importálnia kell a villamos energiát. 

Németország is hasonló helyzettel küzd. Emiatt igencsak bizonytalanná vált Svájc téli áramellátása. Még az sem zárható ki, hogy gondok lesznek, közölte még nyáron a svájci szövetségi villamosenergia-bizottság, az Elcom.

A francia energiatermelés visszaesése és a Svájcba érkező francia áramexport csökkenése miatt nehéz helyzetbe kerülhet az ország, tette hozzá a bizottság. Emiatt Svájcnak a környező Németországból, Ausztriából és Olaszországból kell fedeznie 4 gigawattóra áramimport-szükségletét. 

Azonban ezen országok villamosenergia-exportja is nagymértékben függ a rendelkezésre álló földgáz mennyiségétől, áll az Elcom ezzel kapcsolatos közleményében. 

(forrás: Der Spiegel)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk