Három kihagyhatatlan látnivaló Bázelben

Három kihagyhatatlan látnivaló Bázelben 

Svájc legrégebbi egyetemvárosa a magyarok körében olyannyira népszerű, hogy a Svájcba irányuló repülős forgalmat a Budapest-Bázel útvonal vezeti.
Egyre többen repülnek Svájcba

Egyre többen repülnek Svájcba 

Élen a Budapest-Bázel útvonal a Kiwi.com svájci foglalási listáján.
Svájci sajtkörkép - kantonokon átívelő ismertető az Alpokból

Svájci sajtkörkép - kantonokon átívelő ismertető az Alpokból 

Hegyvidékekkel szabdalt területén Svájc hegycsúcsai és völgyei összesen huszonhat kantonon, négy hivatalos nyelven, több tucat négyezres hegycsúcson, és szó szerint több száz egyedi, csak a környékre jellemző sajtfajtán osztoznak.
Olvadnak a svájci gleccserek, sorban kerülnek elő a hegymászók holttestei

Olvadnak a svájci gleccserek, sorban kerülnek elő a hegymászók holttestei 

A minap egy 37 éve eltűnt német hegymászó maradványait találták meg egy olvadó gleccseren Svájc ikonikus hegycsúcsa, a 4478 méter magas Matterhorn közelében.
Svájcban több száz turistát kellett evakuálni

Svájcban több száz turistát kellett evakuálni 

Mintegy 270 turistát kellett helikopteren evakuálni egy svájci gleccserről a kabinos felvonó meghibásodása miatt.
Vonattal az Alpok tetején

Vonattal az Alpok tetején 

Az útvonal 1.280 kilométere hatalmas hegycsúcsok, csillogó tavak, elképesztően zöld mezők, virágos rétek és meseszerű települések közt kanyarog.
Földcsuszamlás pusztíthatja el a svájci falucskát

Földcsuszamlás pusztíthatja el a svájci falucskát 

Azonnal távozniuk kell a svájci Brienz falu lakóinak, miután közölték velük, hogy a következő napokban kétmillió köbméternyi szikla fog lezúdulni a település feletti hegyről.
Átszelte békében fél Európát, nálunk kilőtte egy vadász a svájci farkast

Átszelte békében fél Európát, nálunk kilőtte egy vadász a svájci farkast 

Az M237 jelű, Svájcból induló farkas rekordokat döntött azzal, hogy Graubünden kantonbból kiindulva 2022 júniusa és 2023 márciusa között 2 ezer kilométert tett meg Magyarországig, minden bizonnyal párt keresve magának.
Közel a világvége: már a Toblerone sem a régi

Közel a világvége: már a Toblerone sem a régi 

A Toblerone hamarosan eltávolítja a svájci Matterhorn hegycsúcsot a csomagolásáról, és ezzel együtt a csokoládé gyártásának egy részét Svájcból Szlovákiába helyezik át.
Súlyos hóhiány a svájci Alpok sípályáin

Súlyos hóhiány a svájci Alpok sípályáin 

Hóhiánnyal küzdenek az Alpok sípályáinak üzemeltetői. A szokatlanul meleg téli időjárás számos alpesi síközpontban okoz problémákat az üzemeltetőknek.

Svájc télen befűt az elektromos autók használóinak 

Svájc egy négylépcsős akciótervet dolgozott ki az áramkimaradások megelőzésére. A terv értelmében idén télen tilos lehet az elektromos járművek használata.

Ezek ma a világ legjobb síterepei 

2021 után 2022-ben is egy svájci síparadicsom, Verbier kapta meg a World Ski Awards-on a "Világ legjobb síterepe" címet - adta hírül a Síelők.hu.

Lebomló szállodát épít a svájci órakirály 

Tízezer év múlva valószínűleg nyoma sem lesz a svájci Hôtel des Horlogersnek, de lehet, hogy már előbb, magától eltűnik. Ami nem gond: sőt, ez a tulajdonos szándéka.

Lezárták Svájc légterét 

A Skyguide léginavigációs szolgáltató rendszerében bekövetkezett műszaki hiba volt a ludas - írja az AIRportal.hu.

A világ legrangosabb szállodaipari egyeteme változtat oktatási modelljén 

128 év után az École hôtelière de Lausanne, a világ legrégebbi és legrangosabb vendéglátóipari iskolája újraértelmezi oktatási modelljét. Az első, szimbolikus lépés a névváltoztatás ,"EHL Vendéglátó Üzleti Iskolára.”  

Covid: Svájcban nem kérnek igazolást a síeléshez 

Svájc ezúttal is különutas stratégiát választott a síszezonra. Úgy döntöttek, hogy nem kérnek covid-igazolást a síliftek használatához, azonban, aki belső térben szeretne hüttézni, igazolás nélkül nem teheti meg - írja a síelők.hu.

Tenisz-nagyágyú lesz Svájc turisztikai nagykövete 

Svájc turisztikai nagyköveteként tevékenykedik majd a teniszező Roger Federer, akinek az lesz a feladata, hogy a koronavírus-járvány lecsengése után ismét látogatókat vonzzon hazájába.

Üzletnyitás Svájcban, március 1-én 

Kinyithatnak a boltok, a könyvtárak és az állatkertek is, jelentette be a szövetségi kormányzat.

Angolosan távoztak a brit turisták a svájci síparadicsomból 

A mutáns koronavírus megjelenése után Nagy-Britanniában a svájci síparadicsomokban visszamenőleges hatállyal rendelték el, hogy az onnan december 14. óta érkező turistáknak tíznapos karanténba kell vonulniuk. A 420 brit látogató legalább fele azonban kijátszotta a rendelkezést.

A világ legkisebb arany érméjét verték Svájcban 

A világ legkisebb arany érméjét verték Svájcban: a 2,96 milliméter átmérőjű érme 0,063 gramm súlyú.

Svájcban a legdrágább az életed 

Megélhetési költségek alapján a svájci városok a világ legdrágább helyei, a legdrágább magyar város természetesen Budapest.

Svájcban perelhetnek a hozzátartozók a Hableány-katasztrófa miatt 

Svájcban magasabb összegű kártérítésre számíthatnak a hozzátartozók. Munkavédelmi vizsgálat is indult az ügyben.

Lavina zúdult egy svájci szálloda vendéglőjébe 

Mostanában az osztrák havazásról szól minden, de az időjárás nem ismer határokat és Svájc keleti része, az osztrák határ mellett is tekintélyes mennyiségű havat kapott az előző napokban. Tegnap délután az egyik megindult lavina egy szálloda vendéglőjébe tört be.

Fizetett már a világ legszebb bankjegyével? 

Az új svájci tízfrankost választotta a 2017-es év legszebb bankjegyének a Nemzetközi Bankjegy Társaság (IBNS).

Megnyitott a világ legmeredekebb siklója 

Az 52 millió svájci frankból (14 milliárd forintból) felépült turisztikai attrakciót (és közlekedési eszközt) Doris Leuthard svájci elnök avatta fel. 

Svájcban sem alkalmazhatnak paritási klauzulákat az OTA-k 

Hamarosan Svájcban is törvény születik arról, hogy az online utazási irodák (OTA) nem köthetnek ki paritási klauzulákat a szállodákkal kötött szerződéseikben.

Ön megkóstolná a rózsaszín csokit és a kék bort? 

Az új élelmiszeripari trendnek megfelelően színesednek a termékek: egy zürichi csokoládégyártó cég egy évtized alatt kifejlesztett rózsaszín csokoládéval, egy genfi start-up vállalkozás pedig kék színű borral állt elő.

Svájci kocsik állnak forgalomba a kárpátaljai kisvasúton 

Öt éven belül teljesen felújítják a kárpátaljai Borzsa-völgyi vasút mentén található állomásokat. Az útvonalon svájci kocsik állnak forgalomba - számolt be a tervekről a karpatinfo.net.

Svájc lett a legélhetőbb ország az amerikai felmérés alapján 

Az élménylehetőségek, az életminőség, a kulturális befolyás és az üzleti élet is a szempontok között volt az US News & World Report felmérésében. 

Ha látni akarja, utazzon oda! 

Tilos fotót készíteni egy kis svájci faluban, Bergünben: a község így akarja elkerülni, hogy boldogtalanok legyenek azok, akik nem lehetnek épp a festői környezetben.

Hamarosan már Svájcban is ehetünk rovarokat 

2017 május 1-től Svájcban az élelmiszerüzletek és a szupermarketek számára legálissá vált a rovaralapú élelmiszerek forgalmazása.

Ingyen közlekedhetnek a Luzernbe látogató turisták 

A luzerni turisztikai hivatal úgy döntött, fenntartható közlekedésre buzdítja a városba érkező turistákat, méghozzá úgy, hogy ingyenes tömegközlekedést biztosít a szállóvendégek számára.

Bejött a svájci falunak a telefonálós pr-fogás 

Nemrégiben Svédország turisztikai hivatala nagy sikert aratott azzal, hogy kreáltak az országnak egy telefonszámot, amit ha valaki felhívott, akkor egy random svéd emberrel beszélgethetett. Most Svájcban tesztelték a műfajt és úgy tűnik, hogy online ide vagy oda, a telefonos marketing még mindig működik. 

Charlie Chaplin-múzeum nyílik Svájcban 

Április 17-én nyílik meg Svájcban a Charlie Chaplin-múzeum, tisztelegve a Londonban született színész-rendező előtt, aki egyike volt Hollywood legnagyobb sztárjainak a filmipar hajnalán.

Öngyilkos lett a világ legjobb séfje 

Valószínűleg öngyilkosságot követett el a három Michelin-csillagos Restaurant de l'Hotel de Ville séfje, Benoit Violier. 

A szakács, aki sosem volt a szavak embere 

A németországi Bavaria tartomány szülötte, Peter Knogl hajlamos nagyon rövid és tömör, néhány szavas válaszokat adni interjúi során. Az első benyomás alapján a hórihorgas szakácsot nem ismerők akár fennköltnek és másokra oda nem figyelő alaknak is gondolhatják.

Hogy kerül a matyó és a csárda a svájci adventi vásárra? 

Magyarország egy tiszteletre méltó ország és a tisztelet kultúráját szeretné erősíteni Európában - jelentette ki Balog Zoltán szombaton a montreux-i karácsonyi vásár megnyitóján, ahol Magyarország a díszvendég.

Tücsökfasírt igazi ínyenceknek 

Svájcban nemsokára felbukkanhatnak a rovarokból készült ételek is – számol be a The Daily Meal.

Indul a Grand Tour svájci módra 

A svájci jegybank meglepőt lépett pénzük védelme érdekében. Ezzel szorosan összefügg, hogy Európa érdeklődése fokozatosan lanyhul a négy nyelven beszélő addig tejben, csokoládéban folyó ország iránt. Úgyhogy nincs mese: lépni kellett, ha vissza szeretnék a svájciak szerezni a más országból hozzájuk érkezők bizalmát.

Thaiföldön és Svájcban a legboldogabb a gazdaság 

Ez derül ki a Bloomberg listájából, mely azt vizsgálja: mekkora munkanélküliség és infláció várható egy országban. Magyarország a 19. helyen szerepel.

Az illegális műkereskedelem legnagyobb fogása Svájcban 

Az illegális műkereskedelem eddigi legnagyobb fogásának nevezték az olasz hatóságok annak az ötezer régészeti leletnek a megtalálását, amelyeket Olaszországból csempésztek Svájcba.

Lélegzetelállító függőhíd a svájci Alpokban 

A svájci Tissot óragyártó támogatásával megnyílt a két csúcsot összekötő leghosszabb függőhíd. A 107 méteres acélszerkezetről rálátni a környező csúcsokra, többek között a Mount Everestre is.

Igluajánlattal erősít idén télen nálunk Svájc 

Idei téli újdonságait mutatta be a Svájci Idegenforgalmi Hivatal (Schweiz Turismus) október 8-án, a pesti Doboz szórakozóhelyen. Az idei trendeknek megfelelően történelmi helyekkel, nosztalgia síprogramokkal és meghökkentő dizájnú szállodákkal várják a hozzájuk érkezőket.

Schengeni vízumverseny az indiai turistákért 

Egymással versengenek az uniós országok konzulátusai Indiában, hogy melyikük állít ki gyorsabban schengeni vízumot a kérelmező turisták részére.

Alpesi nyár – káprázatos kilátások 

Az idei nyári szezon előtt is több újdonsággal rukkol elő a Svájci Idegenforgalmi Hivatal, tájékoztatott Urs Weber, Magyarország és Ausztria piacaiért felelős vezető pénteken, a városligeti Robinson Étteremben tartott tartalmas prezentációjában.

Megszokni a kaviárt 

Százhúsz, jellemzően ötcsillagos munkaadó, a másik oldalon pedig állást vagy szakmai gyakorlatot kereső diákok összesen nyolcvan országból – a világ vezető hoteliskolájának állásbörzéjén jártunk a svájci Montreuxban.

Svájc után Norvégia is nemet mondhat a bevándorlóknak 

Svájc lakossága a napokban döntött az országba beáramló külföldi munkavállalók számának korlátozásáról. A svájci népszavazás példáját a jelek szerint Norvégia is alkalmazni fogja. 

Svájci mese az MSE-vel 

Az MSE Tours új irodát nyit Pécsett, utat indít Iránba, és Svájc továbbra is kiemelt területük. Svájcról pedig Urs Weber, egy igazi svájci beszélt.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!