hirdetés
hirdetés

Új géptípus a Wizz Air flottájában

A diszkont légitársaság bejelentette, hogy megérkezett az első Airbus A320neo utasszállító repülőgép a flottájába, amely a legmodernebb technológiával készült.

hirdetés

Ezzel a Wizz flottája immár a százhuszonkettedik repülőgéppel gazdagodott.

A flotta 122. tagja: Airbus A320neo
A flotta 122. tagja: Airbus A320neo

Az Airbus A320neo, amely a cég első ilyen típusú utasszállítója, a legmodernebb technológiával készült. Környezetbarát kialakítása az előző utasszállítók generációjához képest 50 százalékkal kevesebb zajszennyezést, 20 százalékkal kevesebb üzemanyagfogyasztást és közel 50 százalékkal csökkentett nitrogén-oxid kibocsátást jelent. Az új, ultramodern és hatékony Pratt & Whitney GTF hajtóművekkel felszerelt repülőgéppel a cég megerősíti pozícióját a világ legzöldebb légitársaságai között.

A legalább 100 gépet számláló diszkont légitársaságok közül a Wizz Air rendelkezik a legfiatalabb flottával – repülőgépeinek életkorának átlaga 5,4 év. Gépeinek többsége a ma elérhető leghatékonyabb és fenntartható Airbus A320 és Airbus A320neo keskenytörzsű repülőgép család tagjaiból áll.

A Wizz Air további 267 korszerű, az Airbus A320neo családba tartozó repülőgépet rendelt, amelyek segítségével 2030-ig további 30 százalékkal csökkenti majd a légitársaság az egy utasra számított ökológiai lábnyomát.

“Az első Airbus A320neo repülőgéppel kibővült korszerű flottánk, valamint az új egészségügyi óvintézkedéseink a legmagasabb szintű higiéniai viszonyokat garantálják az utasoknak Európa legzöldebb légiflottáján”, mondta  Váradi József vezérigazgatója az új gép flottába kerülése alkalmával. 

(forrás: Red Lemon Média)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk