hirdetés
hirdetés

Újabb kétezer járatát törli a Lufthansa

Nem bizonyultak elegendőnek a korábbi, több körös ritkítások, a Lufthansa ezért még 2000 járatát törli augusztus végéig a frankfurti és müncheni központi repterein tapasztalható munkaerőhiány miatt - írja az AIRportal.hu.

hirdetés

A nyári időszak végéig korábban bejelentett, összesen több mint 3000 járat törlése, majd az utóbbi időszakban végrehajtott célzott intézkedések sem bizonyultak elegendőnek a Lufthansa szóvivőjének tegnapi nyilatkozata szerint. Ezért a légitársaság augusztus végéig további mintegy 2000, Frankfurtból és Münchenből, valamint oda közlekedő járatát veszi ki a menetrendből – írta az aero.de.

Fotó: Depositphotos
Fotó: Depositphotos


Az intézkedés elsősorban a belföldi és a közeli országokba tartó járatokat érinti, amelyekre több alternatívát tudnak kínálni az átfoglaláshoz, a nyaralóhelyekre közlekedő járatokat csak kivételes esetekben törlik.

A cég a mostani lépéssel elsősorban a délutáni és esti forgalmi csúcsokat igyekszik enyhíteni, amikor a földi kiszolgálók a leginkább túlterheltek, ami miatt a gépek késnek, valamint poggyászok maradnak le a járatokról.


hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk