hirdetés
hirdetés

Ausztriában feloldják az oltatlanokra vonatkozó kijárási korlátozást

A 2G-eljárás ugyanakkor továbbá is életben marad, azaz az oltatlanok továbbra sem férnek hozzá például a szálláshely-, gasztronómiai- és kulturális szolgáltatásokhoz - írja a GD Consulting.

hirdetés

Amint arról korábban beszámoltunk Ausztriában november közepétől az oltással nem rendelkezők vonatkozásában kijárási korlátozás van érvényben. Tekintettel arra, hogy a kórházak járványügyi leterheltsége a rekordszámú fertőzéses esetszámok ellenére sem emelkedik, a kijárási korlátozás okafogyottá vált, így a szigorú szabályok január 31-től feloldásra kerülnek – érvelt Wolfgang Mückstein szövetségi egészségügyi miniszter.

 

A 2G-eljárás ugyanakkor továbbá is életben marad, így a kijárási korlátozás feloldása inkább technikai jelentőségűnek tekinthető: az oltatlanok továbbra sem férnek hozzá a 2G-szabály keretében nyújtható szolgáltatásokhoz, mint például a szálláshely-, gasztronómiai- és kulturális szolgáltatások. A turisztikai szakma által szorgalmazott 22 órás zárórát azonban továbbra sem törölték el, így Ausztria-szerte továbbra is este 10-kor zárnak az éttermek és az egyéb vendéglátó egységek.

(forrás: GD Consulting)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 

Pályázzon és nyerjen!

Meghosszabbított jelentkezési határidő: szeptember 30.!
Legyen részese Magyarország nemzetközi szinten is elismert szálloda- és vendéglátóipari designversenyének, a Klasszis TopDesign 2022-nek, ahol egyedül az számít, mennyire szép, különleges és egyedi az a kisebb-nagyobb szálláshely, vendéglátóegység, irodai vendéglátóhely, borászat, pincészet vagy a Horeca-szegmenst megcélzó digitális platform, innováció vagy más beszállítói termék, amely az Ön tulajdonában van vagy Ön üzemelteti. További információ és a pályázat beadása
: ITT

hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Friss lapszámunk fókuszában a szezonnyitás és a fenntarthatóság áll.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk