hirdetés
hirdetés

Ausztriában fokozatosan nyithatnak a turisztikai szolgáltatók

A kereskedelmi egységek, szálláshelyek, éttermek, karácsonyi vásárok megnyithatnak, bár a tartományok szigorúbb szabályozást is elrendelhetnek - írja a GD Consulting.

hirdetés

Ausztria frissen hivatalba lépett kancellárja, Karl Nehammer bejelentette: 2021. december 13-án az érvényes oltási és gyógyultsági igazolással rendelkezők számára főszabályképpen véget érnek a kijárási korlátozások. A kereskedelmi egységek, szálláshelyek, éttermek, karácsonyi vásárok megnyithatnak, bár a tartományok szigorúbb szabályozást is elrendelhetnek. Ami biztos: a kijárási korlátozás (lockdown) az oltatlanok számára tovább tart, s nem ér véget a jelzett időpontban. Minden egyéb nyitási részletről és az alkalmazandó járványügyi előírásokról a szövetségi kormány, a tartományfőnökök és a járványügyi szakértők a szerdai (12.08.) tanácskozást követően határoznak.

 

Azt azonban már biztosan tudni, hogy Bécs ütemes nyitást vezet be: a karácsonyi vásárok, kiskereskedelmi egységek ugyan megnyithatnak jövő hétfőn, ám a szálláshelyek, éttermek csak december 20-tól fogadhatnak újra vendéget, azt is csak a szigorú járványügyi előírások betartása mellett. Az éjszakai vendéglátás, úgymint a bárok újranyitása egyelőre továbbra is tabu. Michael Ludwig Bécs polgármestere szerint a kulturális létesítményekre vonatkozó elképzeléseikkel kapcsolatban bevárják a szerdai kormányzati döntést. Ugyancsak eldőlt már, hogy Felső-Ausztria - az országos átlaghoz képest szintén - később, csak december 17-től tervezi feloldani az oltottakra és gyógyultakra vonatkozóan a kijárási korlátozást - erről Thomas Stelzer tartományfőnök beszélt kedden.

hirdetés

Címkék

Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

A legnagyobb versenytársak ma a turizmusban azok az ágazatok, amelyek elhalásszák az értékes munkaerőt. Ebben a versenyben a képzés a legnagyobb fegyver. Ez őszi lapszámunk egyik fókusztémája.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk