hirdetés
hirdetés

Családoknak szóló, egyedülálló attrakcióval újít Dánia

Dániában elevenedik meg a Jurassic Park. Itt viszont nincs mitől félniük a látogatóknak, ugyanis élő dinoszauruszok helyett csak gigászi csontvázak szegélyezik majd az utat.

hirdetés

A kiállítás fő attrakciója Big Joe. A 150 millió éves allosaurus kora legrettegettebb ragadozója volt. Csontajainak 95 százaléka épen megmaradt. A knuthenborgi Safaripark nemrég vásárolta meg az Egyesült Államokból - írja az Euronews.

,,Ezen a tárlaton megpróbáljuk megmutatni a közönségnek, hogy mennyi kapcsolódás van az őslények és a mai állatok között. Ezért is neveztük el az intézményt az evolúció múzeumának" - magyarázta a kiállítás kurátora, Anna Øhlenschlæger.

Képünk illusztráció/Fotó: Depositphotos
Képünk illusztráció/Fotó: Depositphotos


A paleontológusok most is dolgoznak egy archaeopteryx csontváz összerakásán. A hatalmas szárnyas a mai madarak elődjének tekinthető és sehol máshol nem lehet ilyet látni Európában.

A régóta várt dinoszaurusz kiállítás áprilisban nyitja meg kapuit és várhatóan Dánia egyik fő szenzációja lesz.

(forrás: Euronews)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0.0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
 
hirdetés
hirdetés

Megjelent a Pont itt Magazin!

Minden, ami Klasszis TopDesign 2022 versenyünkről tudható: pályázati kiírás, kategóriák, a hazai és nemzetközi zsűri tagjai, a verseny menete, díjátadó gála, valamint a győztesek bemutatása.

Találkozzunk a Facebookon!

Partnerünk